Search This Blog

Wednesday, May 11, 2016

Και ονόματα γνωστών ομογενών στα «Panama Papers».!!



 
 Η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) ανέβασε στο διαδίκτυο, την περασμένη Δευτέρα, 214.000 λογαριασμούς offshore και στοιχεία των κατόχων τους που προέρχονται από τα «Panama Papers».
Ανάμεσά τους πολλά ελληνικά ονόματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιοι ομογενείς.!.
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω το θέμα, πέσαμε πάνω σε κάποιες πληροφορίες τις οποίες ΔΕΝ θέλουμε να πιστέψουμε ότι έχουν σχέση με την πραγματικότητα.! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι κουβεντιάζονται
ονόματα υψηλά ιστάμενων ανθρώπων της ομογένειας, μεταξύ των οποίων και κάποιος (ή κάποιοι;) ρασοφόρος.!!! Και βέβαια μπορεί για μας να είναι αδιανόητο αλλά κάποιες πηγές επιμένουν πως υπάρχει αυτή η σχέση και ότι γρήγορα θα βγει στο φως αφού «ουδέν κρυφό ΑΠΟ τον Ήλιο» όπως επιμένει να λέει και ο …παγκόσμιος.! 
Διότι τα συγκεκριμένα στοιχεία, που προέρχονται από την απύθμενη δεξαμενή των Panama Papers, βρίσκονται πλέον «φάτσα κάρτα» στο διαδίκτυο, χωρισμένα σε κατηγορίες και προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί, αν θέλει, να καταδυθεί στον «σκοτεινό» κόσμο των offshore προχωρώντας σε σχετικές online αναζητήσεις με βάση λέξεις-κλειδιά.
Στην εν λόγω βάση δεδομένων μπορεί κανείς να βρει πλέον και πολλές... ελληνικές πτυχές. Πιο συγκεκριμένα, επιλέγοντας τη λέξη «Greece» στην πτυσσόμενη μπάρα αναζήτησης με τις χώρες στον ιστότοπο offshoreleaks.icij.org εμφανίζονται ξαφνικά στην οθόνη στοιχεία για: 223 υπεράκτιες εταιρείες, με τις οποίες σχετίζονται 400 ονόματα δικαιούχων-στελεχών, 77 μεσάζοντες και 313 διευθύνσεις σε Αθήνα, αλλά και …αλλού.!!



No comments:

Post a Comment