Search This Blog

Wednesday, May 11, 2016

Επιστολή Αρτεμάκη προς τους ομογενείς...



Όπως ξαναγράψαμε, ο μητροπολίτης έκανε για μια ακόμα φορά τη γκάφα του μη στέλνοντας την επιστολή του στους φυσικούς παραλήπτες της αλλά μόνο στον ελληνόφωνο Τύπο, απ’ όπου και πληροφορήθηκε, την ύπαρξή της, η Κοινότητα.!!!
Στην επιστολή Σωτηρίου απάντησε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αρτεμάκης, γράφοντας τα εξής:


11 Μαΐου, 2016

Αγαπητά μέλη της Ελληνικής παροικίας,

Για μια φορά ακόμη ο πνευματικός ηγέτης της Ορθοδοξίας μας απογοήτευσε.
Ως κύριοι αποδέκτες της επιστολής, θα έπρεπε να την παραλάβουμε στα γραφεία μας. Αντίθετα ενημερωθήκαμε την ύπαρξη της από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης της παροικίας.
Η πράξη αυτή του Σεβασμιoτάτου από μόνη της μειώνει την αξιοπιστία του και ταυτόχρονα
επιδεικνύει τις προθέσεις και διαθέσεις του προς την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο.
Ενώ αναφέρεται ο Σεβασμιότατος ότι «...ουδέποτε επεζήτησα την διάλυση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, ούτε και τώρα την επιζητώ», πλείστα παραδείγματα από τον βίο, την πολιτεία του και την συμπεριφορά του, αλλά και μαρτυρίες πολλών ομογενών, αποδεικνύουν το αντίθετο του ισχυρισμού του.
Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο σεβόμενη το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο που είναι η συνέχεια της εδώ τοπικής μας Εκκλησίας και εργαζόμενη για την Ορθόδοξη Πίστη μας, επεχείρησε επανειλημμένα να λύσει τα όποια προβλήματα προέκυπταν, χρησιμοποιώντας πάντοτε τον σεβασμό και την Χριστιανική αγάπη
.
Δυστυχώς, ο Σεβασμιότατος στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του πάντοτε προέβαλλε μπροστά οικονομικά συμφέροντα με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και όχι μόνο.
Σεβόμενοι την ιστορία μας ως Ελληνική Κοινότητα , που για 107 χρόνια αγωνίζεται για τη διατήρηση της Ορθοδοξίας, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Παιδείας, ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να ακολουθήσουμε τον Σεβασμιότατο στον ανορθόδοξο δρόμο που διάλεξε.
Προσευχόμενοι να αλλάξει πορεία προς όφελος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, σεβόμενοι πάντα το Αρχιερατικό του αξίωμα.

Αντώνης Αρτεμάκης
Πρόεδρος

No comments:

Post a Comment