Search This Blog

Wednesday, January 13, 2016

Σύσκεψη υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη...

  ...με τους προέδρους των ελληνικών κοινοτήτων Τορόντο και Μόντρεαλ, Αντώνη Αρτεμάκη και Νικόλα Παγώνη

     Σύσκεψη με τους προέδρους των ελληνικών κοινοτήτων του Τορόντο και Μόντρεαλ με στόχο την επίλυση προβλημάτων της ελληνικής ομογένειας του Καναδά, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Της σύσκεψης προήδρευσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο πρόεδρος της Ελληνικής
Κοινότητας Τορόντο, Αντώνης Αρτεμάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, Νικόλας Παγώνης, ο καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,  Κώστας Ντίνας, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,  Ελένη Γρίβα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν η αναβάθμιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στον Καναδά, όπως και ο συντονισμός των δράσεων για την ενίσχυση της δραστηριότητας των εκεί ελληνικών κοινοτήτων.

«Βούληση της κυβέρνησης αποτελεί η άμεση διευθέτηση όλων των εκκρεμών ζητημάτων της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά και με τρόπο συνεργατικό μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, μετά το πέρας της σύσκεψης.


No comments:

Post a Comment