Search This Blog

Tuesday, January 12, 2016

Είναι αυτή συμπεριφορά ιερέως;




Με τον κ. Βασίλη Πολυδούλη δεν μας συνδέουν οι …καλύτερες των σχέσεων για διάφορους λόγους, όμως δεν μπορούμε να μη του αναγνωρίσουμε την μόνιμη και με επιτυχία ενασχόληση του με τα κατηχητικά σχολεία του Αγ. Δημητρίου απ’ όπου αποφοίτησαν χιλιάδες ελληνοκαναδοί νέοι και εκατοντάδες Ορθόδοξοι χριστιανοί.! Επίσης δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε  την, με ζήλο, προσήλωσή του στην Ελληνική Κοινότητα. Αυτό το τελευταίο ήταν και η αιτία για την απρεπή στάση του ιερατικώς προϊστάμενου του ναού, του παπαΚώστα Παυλίδη ή Σοκολάτα… Την Κυριακή, που λέτε, ο κ. Πολυδούλης διοργάνωσε μια εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων στο «Πολυμενάκειο» όπου μεταξύ πολλών μαθητών και γονιών παραυρέθηκε και ο παπακώστας. Μόλις όμως ο κ. Πολυδούλης άρχισε να πλέκει το εγκώμιο της Κοινότητας για την προσφορά της στον ελληνισμό και ειδικά στα Κατηχητικά Σχολεία, ο ...παπασοκολάτας ενοχλήθηκε τόσο πολύ που …αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εκδήλωση φανερά ενοχλημένος από την στάση του ομιλητή υπέρ της Κοινότητας.!! Μάλιστα αγαπητοί μου… Ο …πνευματικός πατέρας ενοχλήθηκε από την αναγνώριση της προσφοράς της Κοινότητας ΚΑΙ στον θρησκευτικό τομέα, κάτι που δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια η Μητρόπολη και γενικότερα  η Εκκλησία.!!!
Αυτή είναι η κατάντια του κλήρου μας… Τι άλλο να πει κανείς;;;

4 comments:

  1. Παρ'όλο που υποστηρίζω την κοινότητα και αναγνωρίζω ανεπιφύλακτα το έργο που επιτελεί ο κ. Πολυδούλης θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρίσεις:
    Πρώτον, υπάρχει καμιά διφορά μεταξύ των χιλιάδων ελληνοκαναδών που αποφοίτησαν από τα Κατηχητικά Σχολεία του Αγίου Δημητρίο και τω εκατοντάδων ορθοδόξων χριστιανών; Από ότι γνωρίζω, μόνο ορθόδοξα παιδιά πηγαίνουν στο Κατηχητικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου.
    Δεύτερον, επειδή ήμουν παρόν στην εκδήλωση σας πληροφορώ ότι όχι μόνο δεν έφυγε ο πατήρ Κωνσταντίνος από την εκδήλωση αλλά ήταν και ο τελευταίος που έδωσε χαιρετισμό και μετά φύγαμε όλοι.

    ReplyDelete
  2. Σίγουρα και υπάρχει διαφορά μεταξύ των βαπτισθέντων χωρίς τη συγκατάθεση τους παιδιών και των συνειδητά ενήλικων πιστών. Διότι η κακή συμπεριφορά κάποιων κληρικών -μηδέ του μητροπολίτη μας εξαιρουμένου-έδιωξε πολλούς απ’ αυτούς εκτός των κόλπων της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Τι δεν καταλάβατε; Όσο για την αποχώρηση του ιερέα έγινε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν το τέλος της εκδήλωσης, εκτός κι’ αν η φυγή σας συγχρόνως με την αποχώρηση του ιερέα θεωρείται ως και το ΤΕΛΟΣ της εκδήλωσης… Μήπως, λοιπόν, λέω μήπως, σας είπαν να πείτε έτσι; Διότι είναι γνωστό ότι οι ιερείς βαφτίζουν το κρέας ψάρι…

    ReplyDelete
  3. Μάλον εσείς δεν καταλάβατε καλά. Κατά πρώτον διευκρίνισα ότι υποστηρίζω την κοινότητα και τον κ. Πολυδούλη. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να τους κατηγορίσω. Πιστεύω επίσης ότι η Πρόνοια κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν με είπε κανείς τι να πω, ούτε ονομάζω το κρέας ψάρι.
    Όσο για τον πατέρα Κωνσταντίνο επαναλαμβάνω ότι μίλησε τελευταίος αφού προηγήθηκαν (εκτός από τον κ. Πολυδούλη) ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, η πρόεδρος της Πρόνοιας του Αγίου Δημητρίου και η κ. Σκουτάκη. Ήμουν από τους τελευταίους που έφυγαν και ξέρω τι λέω.

    ReplyDelete
  4. Μάλλον ο ανώνυμος είναι από τους μαυροφορεμένους, εμείς εἰπαμε ότι οι ιερείς βαφτίζουν το κρέας ψάρι και αμέσως εκδηλώθηκε. Πως κατάντησε έτσι ο περίφανος ελληνικός λαός μωρέ να φιλάει χέρια παπἀδων, πότε θα μας φωτίσει η θεά της γνώσης να ξεστραβωθούμε.

    ReplyDelete