Search This Blog

Tuesday, March 3, 2015

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική...


"όλο το Μάρτιο η ελληνική διασπορά μιλά ελληνικά "!


Το «Μιλήστε ελληνικά τον Μάρτιο» είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία με στόχο την ενθάρρυνση της εκμάθησης των ελληνικών στην ελληνική διασπορά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα -που δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς εκτός από την εθνική επέτειο, τον Μάρτιο διοργανώνονται μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ σε όλη την Αυστραλία-, καλούνται όσοι έχουν ελληνική καταγωγή να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν τα ελληνικά στις καθημερινές τους δραστηριότητες, στη δουλειά, το σχολείο, το σπίτι.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, ( πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εβδομάδας, πρώην δήμαρχος του Φίτζροϊ, πρώην διευθυντής του υπουργείου Μετανάστευσης, πρώην διευθυντής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας SBS και σήμερα είναι πρόεδρος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «Φροντίδα»), είναι ο άνθρωπος πίσω από το «Speak Greek in March». Το «Μιλήστε ελληνικά τον Μάρτιο» είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία με στόχο την ενθάρρυνση της εκμάθησης των ελληνικών στην ελληνική διασπορά.

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο κ. Ζαφειρόπουλος τονίζει ότι «Ο παραδοσιακός τρόπος διδασκαλίας των ελληνικών στη διασπορά φαίνεται ότι δεν λειτουργεί στις μέρες μας. Οι νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά δίκτυα μας δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουν τα παιδιά τα ελληνικά στη ζωή τους».
Περισσότερο στόχος είναι να μιλήσουν ελληνικά οι τρίτης γενιάς ομογενείς. Ενώ, παράλληλα προτείνει νέους σύγχρονους τρόπους μέσω διαδικτυακών πλατφορμών για την εκμάθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.

Η ιδέα του κ. Ζαφειρόπουλου υιοθετήθηκε αμέσως από τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, αλλά και τον διευθυντή των ελληνικών σχολείων κ. Μάνο Τζιμπράνο, ενώ την πρωτοβουλία έχουν αγκαλιάσει ομογενείς από όλο τον κόσμο. Ελληνες από την Αγγλία, την Ιταλία, την Αργεντινή πήραν το νήμα ξεκινώντας στις χώρες τους μήνα «μιλάμε ελληνικά»
Όλα δείχνουν ότι από του χρόνου θα πρόκειται για παγκόσμια εκστρατεία. Ο εμπνευστής του έχει στόχο να καταφέρει να είναι η τρίτη γενιά περήφανη για τη γλώσσα μας.

No comments:

Post a Comment