Search This Blog

Sunday, February 1, 2015

ΞΕΜΩΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ..!

Σωτήριος και παπαβιτολαδίτης Ξεσάλωσαν...

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο... Αρνούνται να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, ή ακόμα και να δώσουν αντίδωρο, στις κυρίες της "Πρόνοιας" της Ελληνικής Κοινότητας.!!!



Μετά την επίθεση του παπαΦίλλιπα του Αϊγιάννη κατά της Κοινότητας και την ...απειλή του ότι θα φύγουν οι ενορίτες από την εκκλησία, την περασμένη Κυριακή, ήρθε, σήμερα, η σειρά του παπαβιτουλαδίτη της Αγίας Ειρήνης να απειλήσει της κυρίες της "Πρόνοιας" ότι δεν θα τις μεταλάβει  των Αχράντων Μυστηρίων, ό,ταν χρειαστεί και δεν θα τις επιτρέπει να παίρνουν ούτε το αντίδωρο μετά την Θεία λειτουργία.!!!

Η ενέργεια αυτή του παπαΣπύρου της Αγ. Ειρήνης, πέρα του ότι είναι "δάκτυλος" και εντολή του μητροπολίτη, είναι σίγουρο ότι την διακόσμησε με δικές του απειλές, καθ' ότι μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι η άρνηση κοινωνίας τους είναι διαταγή του Σωτήριου... Πιστεύουμε δηλαδή  ότι ο παπαβιτουλαδίτης έγινε μητροπολιτικότερος του μητροπολίτη. Γιατί; Η απάντηση ΔΕΝ είναι και πολύ δύσκολη, αφού έχουμε να κάνουμε με δυο υπερήλικες κληρικούς, οι οποίοι είναι άρρωστοι με τα χρήματα, κάτι που ήταν το μόνο κοινό σημείο ώστε να δεχτεί ο Σωτήριος να τον χειροτονήσει κληρικό στα πενήντα φεύγα του.!
Έτσι, λοιπόν, η αρρώστια τους για το χρήμα, σε συνδυασμό με την περασμένη ηλικία τους -κοντεύουν τα 80, αν δεν τα ξεπέρασαν- τους .."παλάβωσε" ώστε να μη  ξέρουν τι κάνουν...
Ειδικά ο Σωτήριος έχει ρεζιλέψει  την Ορθόδοξη Εκκλησία με το να βρίσκεται κατηγορούμενος...καθημερινά στα δικαστήρια, από την εποχή του μακαρίτη Μαρτίνου στο Μόντρεαλ, μέχρι τον νεαρό Κύπριο για τον οποίο καταδικάστηκε σε 500.000 $ και τελευταία την καταγγελία του ιερέα του Peterborough, στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με απαίτηση 300 χιλ..!!!
Τώρα, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί να ξαναπάει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαωμάτων, τόσο αυτός όσο και ο ιερέας του, ώστε να λογοδοτήσουν για την άρνηση κοινωνίας σε ορθόδοξους Έλληνες χριστιανούς, τι θα απαντήσουν; Πέρα του ότι θα μας ξανακάνουν ρεζίλι στους Καναδούς συμπατριώτες μας.! 

Και αφού δεν ντρέπεται για όλα αυτά, πώς είναι δυνατόν να "κοκκινίζει" για την επιμονή του να ελέγχει τα ταμεία των φιλοπτώχων αδελφοτήτων της Κοινότητας; Φημίζεται ο Σωτήριος για τέτοιες ευαισθησίες; Α, πα πα... Αλήθεια ο πατριάρχης και οι παρατρεχάμενοι του δεν γνωρίζουν τίποτα απ' όλα αυτά; Ή μήπως τους είναι αρκετό το ότι εισπράττουν το δικό τους χαράτσι; Για ποιά πνευματική ζωή μιλάτε βρε θεομπαίχτες ρεμπεσκέδες;

Σε ηπιότερο τόνο ακολούθησε τις "απειλές" ο ιερέας του Αγίου Δημητρίου, Κωνσταντίνος Παυλίδης, στον οποίο δεν άρεσε, όπως είπε, η απόφαση της Κοινότητας να ελέγχει τις δραστηριότητες των Φιλοπτώχων αδελφοτήτων των εκκλησιών της.!

2 comments:

  1. Ο Βητουλαδίτης, αγαπητέ, μπορεί να είναι γέρος στην ηλικία αλλά είναι νέος στο επάγγελμα. Και δεν πήγε εκεί για να υπηρετήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά τον Σωτήριο και την τσέπη του. Να φανταστείς ότι αρνήθηκε να μεταλάβει ένα αγοράκι 3-4 ετών διότι κρατούσε ένα αντίδωρο στο χεράκι του για μετά την Θ. κοινωνία!

    ReplyDelete
  2. Gia nadoume th alo tha akousoume gia tous ierismas pou siga siga enas enas bgazoun thn maska kai tous nomizameee AAAgious

    ReplyDelete