Search This Blog

Friday, February 6, 2015

Εδώ και ...αύριο να σκιστεί το Μνημόνιο...


Δέκα μέρες μετά

Σήμερα πέρασαν είδη δέκα ημέρες από τις εκλογές.
Έχουμε μια νέα συν κυβέρνηση αριστεράς με πολύ δεξιό πατριωτικό πρόσημο!!!!
Είναι γνωστή σε εμάς τους κεντρώους δημοκράτες σοσιαλιστές τέτοιου είδους συνεργασίες!!
Οι μνήμες του 1989 δεν είναι και τόσο μακρινές!!!
Παρόλο που εμείς διαθέτουμε μνήμη και δεν ξεχνάμε προσπαθούμε να δούμε τι ακριβώς και πώς αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της!!!

Ας δούμε λίγο μερικά ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε αυτές τις δέκα ημέρες.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα!!! Με ένα ανέμελο θα έλεγα κολεγιακό dress code, με ανοιχτά πουκάμισα
τζιν παντελόνια και πολλές πολλές δηλώσεις!!!
Δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση.
Το σκίζω τα μνημόνια με το που ορκίζομαι κυβέρνηση δεν το είδαμε!! Αν θυμάμαι καλά θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανε η νέα κυβέρνηση.
Δεν θα ήθελα να κουράσω τον φίλο και την φίλη που διαβάζουν αυτές τις αράδες ποιοι ήταν εκείνοι οι κύριοι της αριστεράς που έκαναν τις δηλώσεις αυτές. Γνωστοί είναι!!
Πρωτοκλασάτα παλικάρια των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Άκουσα τον νέο πρωθυπουργό να ζητάει μέσω των υπουργών του και δει κ Βαρουφάκη πολιτικό χρόνο!!!!
Πόσο χρόνο θέλει?
Αν θυμάμαι καλά και ο Γιώργος Παπανδρέου εκλεγμένος με 44% που παρέλαβε την απασφαλισμένη ατομική βόμβα στα χέρια του από την κυβέρνηση της Ραφήνας του κ Καραμανλή πολιτικό χρόνο ήθελε!!!!
Δεν τον είχε κύριε Τσίπρα!!! κύριες πρωθυπουργέ!!
Δεν τον είχε γιατί η χώρα αιωρείτο στο γκρεμό και έπρεπε να πάρει αποφάσεις για να σώσει την χώρα, κύριε πρωθυπουργέ.
Πήρε απόφαση να μη σώσει το κόμμα του να μη σώσει τον εαυτό του και να σώσει τη χώρα χωρίς να έχει πολιτικό χρόνο …..ούτε μια ημέρα!!!
Εσείς αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ ζητάτε πολιτικό χρόνο όταν έχετε είδη παραλάβει, έστω και από τον Σαμαρά και Βενιζέλο, την χώρα σε άλλη κατάσταση και σε άλλες οικονομικές συνθήκες από ότι την παρέλαβε ο ΓΑΠ.
Να θυμίσω κ πρωθυπουργέ ότι μιλήσατε στη Ρώμη για μεγάλη διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό!!!!
Ποια λοιπόν η διαφορά της δικής σας ανακοίνωσης με την ανακοίνωση του Παπανδρέου ότι ήθελε να καταπολεμήσει τη διαφθορά που κατατρώει τον πλούτο του Ελληνικού λαού;
Αν θυμάμαι τότε τον αποκαλέσατε προδότη!
Τότε ήταν που βγήκαν και τα περίφημα σλόγκαν και συνθήματα!!!
Τότε ήταν που φωνάζατε πάντα με την δεξιά του Σαμαρά και τους ΑΝΕΛ να στήσουμε τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του στο Γουδί!!!
Τότε ήταν που κατεβάζατε τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος και πρωτοστατούσατε όλοι σας κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Τότε ήταν που ανδρώθηκε η ΧΑ!!! Μαζί σας στην πλατεία συντάγματος.
Τότε ήταν που όλα τα ΜΜΕ λιθοβολούσαν τον Παπανδρέου και μαζί με τα ΜΜΕ και εσείς κ Τσίπρα με τις αντί μνημονικές σας δηλώσεις μαζί με τον Σαμαρά διχάσατε την κοινή γνώμη, σε μνημονικούς και αντί μνημονικούς!
Γιατί ξέρετε ο πρώην πρωθυπουργός του 44%, -εσείς πήρατε μετά βίας 36%- , ήθελε να απωλέσει σε μηδέν χρόνο την πρωθυπουργία του βάζοντας την χώρα στο μνημόνιο.
Ποια λοιπόν η διαφορά με το σήμερα; Αδυνατούμε κ πρωθυπουργέ να καταλάβουμε.
Αλλά εσείς θα έπρεπε να το γνωρίζετε ότι με την παλιά νομενκλατούρα που έχετε μαζέψει στις τάξης σας δεν θα μιλάμε αύριο για καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά περισσότερη εδραιώσει της.
Τα λόγια λοιπόν κ Τσίπρα είναι περιττά!!!
Δέκα μέρες μετά δεν σκίσατε το μνημόνιο!!! Δέκα μέρες μετά ζητάτε χρόνο να εφαρμόσετε το σχέδιο σας!!! Δέκα μέρες μετά ακούμε λόγια για εσωτερική κατανάλωση,!!! Δέκα μέρες μετά ζητάτε να σας δώσουν επ’ αόριστο παράταση σε ομόλογο τον 10- 15 δις !!!! Δέκα μέρες μετά θέλετε από ότι δείχνουν τα πράγματα να κάνετε διαπραγμάτευση ….. σαν εκείνη του Σαμαρά και του Βενιζέλου…….
Δέκα μέρες μετά μιλάτε για μια νέα σύμβαση με τους εταίρους για μια νέα διαπραγμάτευση. Δηλαδή μιλάτε για μια νέα σύμβαση…… έτσι θέλετε να λέτε το νέο μνημόνιο….νέα σύμβαση…..λες και το μνημόνιο δεν είναι σύμβαση!!!!
Δέκα μέρες μετά και αφού πέρασαν πέντε χρόνια που η Ελλάδα έχασε ζητάτε συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ενώ πέντε χρόνια πριν δεν βάλατε όχι πλάτη αλλά σκάψατε βαθιά μαζί με την δεξιά και τα πρωτοπαλίκαρα του ΠΑΣΟΚ που έχετε σήμερα μαζί σας σε κυβερνητικούς θώκους.
Η Υποκρισία σας κ πρωθυπουργέ δεν έχει όρια….. είναι εφάμιλλη της υποκρισίας του κ Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Δεν διαφέρετε από αυτούς. Είστε μία από τα ίδια. Ο Πολιτικός πολιτισμός είναι και για σας άγνωστη λέξη.
Αγαπητέ κ πρωθυπουργέ θα θέλατε να μοιάσετε στους Παπανδρέου και να κάνετε τις θυσίες που έχουν κάνει εκείνη για την χώρα!!!!
Αδυνατείτε κ πρωθυπουργέ.
Δεν είστε ούτε ποτέ θα μπορέσετε να είστε ένας Παπανδρέου.
Με τυχάρπαστους και γυρολόγους δεν αλλάζει ούτε η χώρα αλλά ούτε και η νοοτροπία του μεταπελατειακού κατεστημένου που το φέρνεται τώρα όλο εσείς στην πλάτη σας.
Τώρα κ Τσίπρα ήρθε η δική σας ώρα.
Εγώ θα περιμένω να σκίσετε το μνημόνιο. Να διαπραγματευτείτε με την κα Μέρκελ χωρίς το ΔΝΤ την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή επιτροπή.
Να διαπραγματευτείτε και εσείς όπως οι Αδελφοί Κύπριοι με την Ρωσία.
Να διαπραγματευτείτε και εσείς με την Κίνα.
Να διαπραγματευτείτε με την Αργεντινή και την Βενεζουέλα.

Ένα όμως ΘΕΛΩ και το ΘΕΛΩ ΑΥΡΙΟ….. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΜΕΤΑ να βγείτε λοιπόν στις αγορές και να φέρεται ρευστό στη χώρα.
Γιατί όπως φαντάζομαι γνωρίζετε οι χώρα χρειάζεται χρήματα για να κυβερνηθεί χρειάζεται μισθούς και συντάξεις χρειάζεται να λειτουργήσει το κράτος.
Χωρίς ρευστό κ Τσίπρα Δημοκρατία δεν θα έχουμε…..μετά την χρεοκοπία θα έχουμε αναρχία και φασισμό.
Αν λοιπόν φτάσει η χώρα στο παρά πέντε και δεν κάνετε αυτά που υποσχεθήκατε δεν θα φταίει πάλι ο Παπανδρέου. Θα φταίτε εσείς οι προηγούμενοι που παθιασμένα και ρεβανσιστικά δεν επιθυμούσατε συναίνεση, το 2010 λιθοβολούσατε για να έρθετε στην εξουσία βάζοντας πάνω από όλα το ΕΓΩ σας και την καρέκλα σε σχέση με την χώρα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν το έκανε. Το απέδειξε περίτρανα σε όλους. Για αυτό κύριοι που ήρθατε να κυβερνήσετε κατ' αυτόν τον τρόπο υφαρπάζοντας την ψήφο του Ελληνικού λαού, αύριο θα είστε και υπόλογοι.
Εμείς οι νέες δυνάμεις κάτω από την ομπρέλα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είμαστε αρωγοί και έτοιμοι σε αυτό που βλέπουμε ότι αργά η γρήγορα θα έρθει.
Ο Λαός θα καταλάβει και θα επιστρέψει στο σπίτι του. Στο κίνημα των αξιών της δημιουργίας του μεταπελατειακού κράτους, ενός κράτους δικαιοσύνης και διαφάνειας με νέους και άφθαρτους ανθρώπους με νέες και πρωτοποριακές ιδέες για τον πολίτη για την πολιτική για την χώρα.
Εμείς, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με τον Γιώργο Παπανδρέου μπροστάρη θα εφαρμόσουμε ότι ποιο ριζοσπαστικό και καινοτόμο υπάρχει.
Θα γίνει και θα γίνει σύντομα.
Του Παναγιώτη Τσίρη

No comments:

Post a Comment