Search This Blog

Wednesday, February 4, 2015

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΊΣ ΑΥΓΕΡΌΠΟΥΛΟ-ΠΑΥΛΙΔΗ:

(Οι δυο άλλοι απαλλάσσονται λόγω ...ηλικίας)*

Οι ιερωμένοι συγχωρούν, δεν απειλούν.!


Γράφουν ακόμα στην προς Αρτεμάκη περιβόητη επιστολή τους οι ...συνήγοροι του μητροπολίτη: 

"Ο κ. Αρτεμάκης και η κ. Σκουτάκη συμφώνησαν με τον μητροπολίτη μας αλλά δεν ετήρησαν την συμφωνία. Θεωρούμε τον κ. Αρτεμάκη και την κ. Σκουτάκη ως κυρίως υπεύθυνους για τα όσα σήμερα άτοπα και απαράδεκτα συμβαίνουν."!

Πώς είστε τόσο σίγουροι "άγιοι πατέρες" ότι υπήρξε συμφωνία την οποία αθέτησε η Κοινότητα και όχι ο Σωτήριος; Διότι η όλη αλληλογραφία τους και οι απανωτές συναντήσεις τους μόνον συμφωνία δεν υποδηλώνουν ότι υπήρξε.! Σκεφθήκατε μήπως  σας λέει ψέματα ο μητροπολίτης σας, ώστε να βάλετε άδικα κατά της Κοινότητας και να την ...γονατίσετε, αφού απέτυχε το "πείραμα Μενεγάκη"; Προσοχή, λοιπόν, γιατί γίνεστε ρεζίλι χωρίς να το καταλάβετε...

Πάμε τώρα λίγο παρακάτω. Σε μια παράγραφο της επιστολής τους η οποία είναι, μάλλον, Ο,ΛΑ τα λεφτά, γράφουν:

"Γνωρίζουμε τις Κυρίες - Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος που κατεπάτησαν τον όρκο τον οποίο επήραν, ότι απαγορεύεται να λαμβάνουν αντίδωρο και να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων, μέχρι να μετανοήσουν και να συγχωρηθούν."!

Ποιόν όρκο και πώς τον καταπάτησαν μωρέ; Ποιό ...έγκλημα διέπραξαν κατά τη διάρκεια της ενεργούς εθελοντικής προσφοράς τους στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα και τις ζητάτε να μετανοήσουν;; Και αν, ας πούμε, "μετανοήσουν" για κάτι που ΔΕΝ έκαναν, από ποιον θα "συγχωρηθούν"; Από σας; Αυτό είναι το ζητούμενο; Απ' ότι ξέρουμε ο όρκος του καθενός που ασχολείται με τα κοινά, δίνεται για το διάστημα κατά το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες στη συγκεκριμένη θέση, ενώ όταν λήξει η θητεία του ή για οποιονδήποτε λόγο παραιτηθεί, αναστέλλεται και η ισχύς του. Ο Σαμαράς για παράδειγμα συνεχίζει να σέρνει τον πρωθυπουργικό όρκο και να καταδικάζεται ίσως γι' αυτόν, ακόμα και τώρα; Οι κυρίες, λοιπόν, αυτές,  μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας και προσφορά τους σε ό,ποια Φιλόπτωχο,, αποφάσισαν να παραιτηθούν και να προσφέρουν κάπου αλλού τις υπηρεσίες τους, ως δημοκρατικοί πολίτες Εσείς με ποιο δικαίωμα τις εκβιάζετε κατ' αυτό τον τρόπο βρε θεομπαίχτες; Πιστεύετε αλήθεια ότι είναι δυνατόν να κατεβαίνει σε κληρικούς σαν κι' εσάς, το Άγιο Πνεύμα και να μετατρέπει τα πρόσφορα και τη μαυροδάφνη σε σώμα και αίμα Χριστού για να τα προσφέρετε σ' όποιον εσείς αποφασίσετε; Εκτός κι' αν το ρωτάτε κάθε φορά, αν σας επιτρέπει να μην κοινωνήστε τις  συγκεκριμένες κυρίες των Φιλοπτώχων.!!

* Ας μας συγχωρέσουν οι ηλικιωμένοι ιερείς για το περιθώριο στο οποίο τους βάζουμε, αλλά γνωρίζομε, από προσωπική πείρα, ότι μετά από κάποια ηλικία ...αραιώνουν οι ένοικοι του επάνω ορόφου όπως φυσικά και του αφεντικού τους του μητροπολίτη Σωτηρίου. Τι να κάνουμε; Συμβαίνουν αυτά, έστω κι' αν ΔΕΝ θέλουν να το αντιληφθούν ...ακόμα.!

No comments:

Post a Comment