Search This Blog

Saturday, February 7, 2015


Ένας εναντίον όλων!

Μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε το ακατόρθωτο! Όχι! Δεν άλλαξε την Ευρώπη. Βλέπετε, για να αλλάξει η Ευρώπη δεν αρκεί να το θέλει ο Στρατούλης, πρέπει να το θέλουν πρώτα απ΄ όλους οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. Καταφέραμε όμως να στρέψουμε τους πάντες εναντίον μας. Μόνο ο Βλαδίμηρος είναι στο πλευρό μας. Αυτό λέγεται υπερήφανη εθνική πολιτική! Περιττό να πούμε ότι όσες φορές συνέβη αυτό στο παρελθόν...
Ναι! Όσες φορές η χώρα απομονώθηκε διπλωματικά και πολιτικά το πλήρωσε στην συνέχεια ακριβά. Το ρεπορτάζ, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η κατάσταση στο εξωτερικό είναι πολύ πιο δύσκολη από εκείνη που σας περιγράφουν τα media στην Αθήνα. Θα διαβάζατε από τον ελληνικό Τύπο προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε σίγουρα την περίφημη κυβίστηση. Τον πρόλαβαν (τον ΣΥΡΙΖΑ) τα ελληνικά media και πλέον βρίσκονται σε σύμπλευση.
Το μεγάλο "χαστούκι" χτες ήρθε από τον Αμερικανό πρέσβη. Με απλά λόγια ο πρέσβης της υπερδύναμης μας είπε ότι παρεξηγήσαμε τα λόγια του προέδρου Ομπάμα και ότι θα πρέπει να τα βρούμε με ΕΕ και ΔΝΤ. Μέχρι χτες, η κυβέρνηση απαντούσε στους επικριτές της ότι έχει συμμάχους εντός της ΕΕ και οπωσδήποτε την στήριξη των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Δεν ήταν μία τυχαία δήλωση και η κεντρική της ιδέα ήταν η ακόλουθη: Βρείτε τα με τους εταίρους σας! Ήταν επιλογή των Αμερικανών να μην αφήσουν το παραμικρό περιθώριο για εναλλακτικές ερμηνείες.

No comments:

Post a Comment