Search This Blog

Thursday, August 20, 2015

Ξαναχτύπισε ο εκβιαστής...

Μετέρχεται κάθε μέσο για να διαλύσει την Ελληνική Κοινότητα, ώστε να πέσει στα χέρια του και να κατασπαράξει την περιουσία της που με ιδρώτα δημιούργησαν φτωχοί Έλληνες μετανάστες, προσφέροντας από το υστέρημά τους, επί 100 και πλέον χρόνια.!!!

Σωτήριε, είσαι ο μεγαλύτερος ΑΛΗΤΗΣ που πέρασε ποτέ από τούτη την παροικία.! Κάτι που εσύ γνωρίζεις πολύ καλά, αλλά ας το μάθουν και ό,σοι λίγοι ομογενείς δεν το ξέρουν ακόμα.!

Χρειάζεσαι επειγόντως ψυχίατρο ειδικευμένο στην πάθηση της φιλαργυρίας (σου)...


Μια μόλις εβδομάδα πριν τον δεκαπενταύγουστο, την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας μας, που ο κόσμος όλος μιλάει για νηστεία, προσευχή και μετάνοια, βρήκες ως την καταλληλότερη ευκαιρία να απειλήσεις την Ελληνική Κοινότητα για τα χρήματα που οφείλει στην Μητρόπολη
και τους παπάδες σου.
Επειδή το πράμα τούτο, οι επιστολές σου δηλαδή, έχει πολύ "ψωμί" και θα χρειαστεί κάποιο ...χρονικό διάστημα για να τελειώσει, παρουσιάζουμε σήμερα την επιστολή  προς το Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας, ώστε να πάρουν οι αναγνώστες μας μια γεύση της αλητείας σου και να είναι ενήμεροι για ποιο πράγμα μιλάμε και θα μιλάμε, από δω και πέρα... 
(Σημείωση.: Η καθυστέρηση της δημοσίευσης της επιστολής τούτης οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρήσαμε ΝΤΡΟΠΗ να την δημοσιεύσουμε τις ημέρες της μεγάλης γιορτής της Παναγίας, αντίθετα από  τον μητροπαλήτη ο οποίος ΔΕΝ σεβάστηκε ΤΙΠΟΤΑ, δημοσιεύοντας τη, 2-3 μόλις μέρες πριν τη γιορτή της Μεγαλόχαρης... Η ξεδιαντροπιά του στο μεγαλείο της...)










Greek Community Toronto Aug 7 15 2013 Page 1Greek Community Toronto Aug 7 15 2013 Page 2

2 comments:

  1. The language used in the letter is very harsh,indeed. Unfortunately, however, it is not the language that makes this letter painful; it is its substance! Metropolitan Soterios has proven himself, as a person, an administator and pastor of the Greek Orthodox Church in Canada, much lower than the circustances; and this is what has led many people, through decades, to protest harshly. The prolonged frustration of the Orthodox people in Canada, the unspeakable spiritual pauverty of the Orthodox Church in that country, the pain and damage that Soterios' personal complexic phsychaological deficiencies and his improper and immoral behavior have not given him and the Patriarchate the signal that any possible usefulness of his (dis-) service to the Church in Canada has expired a very long time ago. All these are at the heart of a prolonged, un-natural, extra-ordinary, non-ecclesiastical climate of frustration.
    As repentance, as notion and experience, seem not to have touched an Orthodox bishop, who ought first to preach and practice it, let the people of God struggle and hope that the unfathomable love of God will show the way and provide the means for the life of His Church in Canada to continue to remain essentially unscathed. There IS life - in spite of Soterios and after Soterios!!

    Daniel Sahas
    Professor Emeritus
    University of Waterloo (ON)

    ReplyDelete
  2. Μας εξέπληξε ευχάριστα το παραπάνω σχόλιο του καθηγητή Σαχά, του οποίου η βαρύτητα των λόγων του μας επέβαλε μια ελεύθερη μετάφραση για τους μη αγγλόφωνους αναγνώστες μας που είναι και οι περισσότεροι. Για όποιο λάθος στην απόδοση του νοήματος, συγχωρήστε μας κ. καθηγητά και με πρώτη ευκαιρία διορθώστε μας.

    "Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στην επιστολή είναι πολύ σκληρή, πράγματι. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι η γλώσσα που κάνει αυτό το γράμμα επώδυνο, είναι η ουσία του.! Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έχει αποδείξει τον εαυτό του, ως ένα άτομο διαχειριστή και λειτουργό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, πολύ χαμηλότερο των περιστάσεων και προσδοκιών.! Και αυτό είναι που έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους, μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, για να διαμαρτυρηθούν σκληρά. Η παρατεταμένη απογοήτευση των Ορθοδόξων στον Καναδά, την ανείπωτη πνευματική ανυπαρξία (pauverty) της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εν λόγω χώρα, ο πόνος και η ζημιά που οι προσωπικές κομπλεξικές (complexic) και ψυχολογικές (phsychaological) ελλείψεις του Σωτηρίου και η ανάρμοστη και ανήθικη συμπεριφορά του, δεν έδωσαν στον ίδιο και στο Πατριαρχείο, το σήμα ότι οποιαδήποτε πιθανή χρησιμότητα των υπηρεσιών του στην Εκκλησία του Καναδά έχει λήξει πριν από πολύ καιρό. Όλα αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο μιας παρατεταμένης, αφύσικης, και σε όχι εκκλησιαστικό κλίμα απογοήτευσης.
    Όπως η μετάνοια, ως έννοια και η εμπειρία, δεν φαίνεται να έχουν αγγίξει έναν ορθόδοξο επίσκοπο, ο οποίος θα έπρεπε πρώτα να κηρύττει και να το κάνει πράξη, αφήνει τον λαό του Θεού να αγωνιά και ελπίζουμε ότι η ανεξιχνίαστη αγάπη του Θεού θα δείξει το δρόμο και θα παρέχει τα μέσα για την ζωή της Εκκλησίας Του στον Καναδά για να συνεχίσει να παραμένει ουσιαστικά αλώβητη. Υπάρχει ζωή - παρά του Σωτηρίου και μετά τον Σωτήριο.!!

    Daniel Sahas
    Ομότιμος Καθηγητής
    Πανεπιστήμιο του Waterloo (ON)

    ReplyDelete