Search This Blog

Thursday, July 9, 2015


Όλα πλέον δείχνουν συμφωνία αλλά κανείς εντός κι εκτός Ελλάδας δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα


Μπορεί να μην πήγε ο ίδιος μέχρι το Καστελόριζο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά με την επιστολή Τσακαλώτου ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις διαδικασίες υπαγωγής της Ελλάδας σε νέο Μνημόνιο, δείχνοντας ότι αποδέχεται το ολέθριο τέλος της καταστροφικής διαπραγμάτευσης των τελευταίων μηνών.

Παράλληλα, από τις Βρυξέλλες έρχονται πληροφορίες για καλό κλίμα τόσο μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των Ευρωπαίων ομολόγων του όσο και μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων που διαμορφώνουν από κοινού την τελική ελληνική πρόταση προς τους δανειστές. Όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η Ελλάδα θα προσέλθει με σοβαρότητα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ιδιαίτερα μετά την αποπομπή του απερίγραπτου Βαρουφάκη.

Παρ' όλα αυτά, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι αυτή τη φορά έχουμε happy end. Εδώ και μήνες ακούμε ότι «η συμφωνία καθαρογράφεται» αλλά πάντα κάτι συμβαίνει την τελευταία στιγμή με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη να κρέμεται από μια κλωστή.

Με τον Αλέξη Τσίπρα με το δημοψήφισμα να έχει ήδη διαλέξει μια φορά την ενότητα του κόμματος του από τη σωτηρία της χώρας, πολλοί είναι εκείνοι που δικαιολογημένα φοβούνται μήπως την τελευταία στιγμή κάνει πάλι πίσω, φέρνοντας τους πάντες προ τετελεσμένων, μιας και αν κάνει πίσω το Σάββατο ή την Κυριακή, έπειτα ουδείς θα προλαβαίνει να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ.

Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους αριστεριστές βουλευτές της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους σε μια πιθανή ψηφοφορία στη Βουλή, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι κι ας ευχηθούμε ότι κανείς δεν είναι τόσο τρελός για να οδηγήσει συνειδητά τη χώρα εκτός δυτικού κόσμου.

No comments:

Post a Comment