Search This Blog

Wednesday, April 1, 2015

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ BLOOMBERG

«Κατηγορώ» οικονομολόγου για τον Τσίπρα: Σπάνια τέτοια οικονομική ζημιά σε τόσο λίγο χρόνο


Βαρύ... κατηγορητήριο σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης «απήγγειλε» ένας Γερμανός οικονομολόγος, αποδίδοντάς της τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

«Είναι σπάνιο μία νέα κυβέρνηση να προκαλέσει τόσο μεγάλη οικονομική ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», σχολιάζει με καυστικό τρόπο ο Χόλγκερ Σμίεντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg. «Η άνοδος της ριζοσπαστικής αριστεράς στην εξουσία ανέκοψε την ελληνική ανάκαμψη, παρέλυσε τις εγχώριες επενδύσεις και προκάλεσε εκροή κεφαλαίων 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε τρεις μήνες, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 30% του ελληνικού ΑΕΠ», συμπληρώνει ο Γερμανός οικονομολόγος.

Η απάντηση στο τι πρέπει να κάνει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εύκολη, σύμφωνα με τον Σμίεντινγκ. Η χώρα πρέπει να: σταματήσει να σκάβει μία ακόμη βαθύτερη τρύπα και να υιοθετήσει τις σωστές μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη.

Αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με μία ολοκληρωτική ανατροπή του δρόμου που έχει πάρει η Ελλάδα, σχολιάζει το Bloomberg του δημοσιεύει το σχόλιο του Σμίεντινγκ.

No comments:

Post a Comment