Search This Blog

Saturday, March 21, 2015

Στη μνήμη του γιατρού μας Γιώργου Μπάλκου...

28 Χρόνια από το θάνατό του...


΄Ηταν σαν τώρα, πριν από 28 χρόνια, όταν ο αγαπημένος γιατρός της παροικίας μας ο Γιώργος Κων. Μπάλκος, έχασε τη ζωή του, στα 42, μόλις, χρόνια της. Ήταν το μεσημέρι της αποφράδας Πέμπτης 19ης Μαρτίου του 1987 όταν μαθεύτηκε σαν αστραπή σε όλο το Τορόντο και τα περίχωρα, η κακή είδηση  του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος και ο θάνατος του αγαπητού , όλης της ομογένειας του Τορόντο, γιατρού Γιώργου Μπάλκου..
Ο Γιώργος Μπάλκος γεννήθηκε στο Ανταρκτικό Φλωρίνης όπου άρχισε τις σπουδές του και τελείωσε την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Τορόντο με διακρίσεις. Και ενώ άρχισε να ασκεί το λειτούργημα του γιατρού, συνέχισε παράλληλα τις σπουδές και μελέτες του, τόσο  στον τομέα της ιατρικής όσο και της φιλοσοφίας της επιστήμης αυτής καθώς και την ηθική της.
Πάνω στο θέμα αυτό της "Ιατρικής Ηθικής" έδωσε σειρά διαλέξεων  τόσο στον Καναδά όσο και στο εξωτερικό.
Ο γιατρός Μπάλκος αναμείχθηκε στα δημόσια πράγματα της παροικίας μας και ήταν ενεργό μέλος και στέλεχος διάφορων συλλόγων και οργανώσεων όπου έχαιρε μεγάλης εκτίμησης τόσο ως επιστήμωνας όσο και ως άνθρωπος.
Εγκατέλειψε τη σύζυγό του Λουκρητία, κόρη του γνωστού ομογενή μας Κώστα Πράττα και τα τρία παιδιά του, Κωνσταντίνο, Νικόλα και την Ελένη.
Χ. Π. Γ.

No comments:

Post a Comment