Search This Blog

Sunday, November 16, 2014


Χέρι - χέρι με τις offshore από το 1993 ο Καρατζαφέρης


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωνε κάτοχος offshore το 1993 όπως αναφέρεται στο “Πόθεν Έσχες” εκείνης της χρονιάς, σύμφωνα με τους Ορκωτούς Λογιστές.

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα μπορεί να βρεθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών τωνΟρκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας επιτροπής της
Βουλής.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ,Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωνε κάτοχος offshore το 1993 όπως αναφέρεται στο “Πόθεν Έσχες” εκείνης της χρονιάς.

Πριν 20 χρόνια, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά ως νεοεκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής δήλωση "Πόθεν Έσχες". Στον κωδικό "Α1.3" σχετικά με τη "συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση", αναφέρονται η City News SA και η Catalina Ltd (όπως ακριβώς αναγράφεται).
Το ύποπτο έμβασμα των 1,6 εκ. ευρώ και τα super puma

Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης για ύποπτο έμβασμα 1,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προμήθεια των super puma βρίσκεται η offshore Catalina LTD.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που παρουσιάζει και το σχετικό έγγραφο, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Η μοναδική εταιρική συμμετοχή, που υπάρχει στα "πόθεν έσχες" του κ. Καρατζαφέρη, είναι της συζύγου του, η οποία εμφανίζεται ως "εταίρος ΕΠΕ" σε επιχείρηση "παροχής υπηρεσιών" με έτος έναρξης το 2000 και κεφάλαιο εισφοράς τα 17.608 ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία αυτή εμφανίζεται στη δήλωση του 2011 να πέρασε με γονική παροχή στον γιο του κ. Καρατζαφέρη, ενώ στη δήλωση του 2012 δεν αναφέρεται.

Τα κακουργήματα τα οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, είναι αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της παράβασης του νόμου για τις offshore αλλά και τηςυποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες».

No comments:

Post a Comment