Search This Blog

Monday, November 17, 2014

Επίσκεψη του πρώην ομογενή μας Γιώργου Παπαδάτου στο Τορόντο


Από την π. Παρασκευή  βρίσκεται στην πόλη μας - στην ελληνική παροικία του Τορόντο θα ήταν καλλίτερα να πω - ένας καλός φίλος, πρώην και για πολλά χρόνια, ομογενής μας, τοροντιανός, ο Γιώργος Παπαδάτος. 
Ιδιοκτήτης του παλαιοβιβλιοπωλείου "Ερατώ", στην οδό Θησείου 9, στο Μοναστηράκι, τα τελευταία 30 σχεδόν χρόνια με την επιστροφή του στην Ελλάδα, όπου πρόσφερε στο βιβλίο, που ήταν η μεγάλη του αγάπη και στους βιβλιόφιλους, μια πραγματικά πνευματική γωνιά στο χάος της μεγάλης Αθήνας...

Το "Ερατώ" εκτός από στέκι των Ελλήνων βιβλιόφιλων, είναι και ένα κέντρο αναφοράς εκατοντάδων ομογενών που επισκέπτονταν την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, όπου διοργανώνονταν διάφορες πνευματικές και όχι μόνο συζητήσεις και ομιλίες. 

Με την ευκαιρία τούτη τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή και ευχάριστη διαμονή, έστω και με τις όποιες μεγάλες ή μικρές αλλαγές που διαπίστωσε στη Ντάνφορθ και αλλού στο Τορόντο και μάλλον δεν του άρεσαν...

Το πιο εύκολο σημείο να τον  συναντήσει κάποιος από τους παλιούς γνωστούς και φίλους, είναι το εστιατόριο AVLI του Λάμπρου Βασιλείου, στην Danforth, όπου τραγουδούν οι γνωστοί Νίκος Νικολαΐδης και Κοσμάς Μαρινάτος.

No comments:

Post a Comment