Search This Blog

Thursday, June 19, 2014

Με την ευκαιρία του καλωσορίσματος των TGB, στην ενεργό και πάλι υπηρεσία της παροικίας μας, από την οποία έλειψε πραγματικά για πάνω από δυο μήνες, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω, πρώτο αλλά καλό, άρθρο τους που αφορά καθαρώς την ομογένεια και είναι αφιερωμένο σε έναν από τους Σωτήρες της, για να μην πω στο Σωτήρα της, χωρίς υπερβολή.!! Απολαύστε το...

 Σωτήρα μας.. σε ευχαριστούμε!

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS


Από το 2011 ως τα σήμερα, δηλαδή επί ..30 ολόκληρα χρόνια (γιατί ρε, τόσο δεν μας κάνει 14 μείον 11 μην τα πάρω στο κρανίο; Αστοιχείωτοι; Αγράμματοι; ) μας φωτίζεις και μας διδάσκεις τις αρετές της τιμιότητας και της εχθρότητας προς το χρήμα και το άνομο κέρδος.

Επί ..30 (σκασμός είπα, τρελός είμαι όσα θέλω μετράω.. τριάντα είναι) χρόνια, μας φωτίζεις σαν φάρος του Ελληνισμού, διότι είσαι εσύ η μια και μοναδική ΕΙΚΟΝΑ για τους Κάφρους εδώ πέρα, που δεν θέλουν να δουν το φως τους και την λάμψη σου.

Επί ...30 χρόνια πρόσφερες με αυταπάρνηση, εθελοντικά και με μεγαλοψυχία στους φτωχούς
Γραικούς της παροικίας ετούτης τα πάντα, εισπράττοντας (ωϊμέ..) σπασμένα παΐδια και καγκελωτές φυλακές. Ω! τι αχαριστία Θεέ μου..!!

Ήρωά μας.. Εσύ που ανακάλυψες στα 30 αυτά χρόνια (βασικά δεν τα πέρασες όλα εδώ, αλλά δε βαριέσαι..) για το καλό των άλλων, τις κορνίζες από γύψο που τις πούλαγες για ξύλινες.
Εφευρέτη μας! Εσύ που εφηύρες και τα φιλανθρωπικά λαχεία (αξίας κάτω του 1 δολαρίου) για κάποιο «χαμόγελο....» και το οποίο ιδρύθηκε (ω! του θαύματος) μετά από το κράξιμο που φάγατε όσοι το είχατε σκεφτεί, σε ευχαριστούμε γονατιστοί, με ευλάβεια και δάκρυα στα μάτια.

Ξέρουμε πως δεν διάλεξες σκεπτόμενος πονηρά το να συμπέσουν οι ημερομηνίες του φεστιβάλ των φεστιβαλιών, με το φεστιβάλ της Κοινότητας. Είμαστε απόλυτα σίγουροι, και θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι το σκέφτηκαν. Απλά το έκανες διότι όλες τις υπόλοιπες ημέρες θα έχουμε δίδυμους ανεμοστρόβιλους σαν της Νεμπράσκας που θα σου χάλαγαν το πανηγύρι. Είδες που το ξέρουμε; Ρωτήσαμε την Lamoyo Wether!

Μας έμαθες τα παιδιά μας τόσα χρήσιμα και ηθικά πράγματα. Πως να βγάζουν για παράδειγμα το ψωμί τους χωρίς να ιδρώσει ο κώλος τους, εντοπίζοντας και δαγκώνοντας τους αφελείς. Διότι γι αυτό το λόγο ακριβώς υπάρχουν οι αφελείς.
Τα έμαθες να πίνουν αλκοόλια. Καθαρίζουν τα άντερα, τα στομάχια και τα πορτοφόλια. Τι να πιούνε.. αριάνι η γάλα; Έλεος..!
Τα έμαθες επίσης πως να χορεύουν στα τραπέζια η τις πίστες ζεμπεκιές και «γιουφτετέλια» πετώντας κυκλάμινα και λιόσπορα, σπάζοντας σωστά τα ποτήρια στα πόδια των αλλονών.
Βεβαίως! Για να μην ξεχνάνε τις πατρογονικές συνήθειες των παππούδων τους, άσχετα που εκείνοι χόρευαν την Παπαλάμπραινα. Προσφέρεις τα μάλα στην διαιώνιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.. να τα λέμε αυτά!

Ο Έλληνας όμως, είναι αχάριστος, μίζερος και φθονερός. Σαν δει άνθρωπο αγνό, τίμιο και φιλότιμο να προκόβει, τον διώκει με λύσσα από ζήλια. Μην πτοείσαι. Δεν σε πτόησε εσένα τόσο ξύλο και τόση φυλακή..

Ναι! Σε ζηλεύουμε κολόνα της παροικίας μας.
Είπαμε, είσαι το ICON μας. Βασικά αυτό το λένε όσοι δεν σε πήρανε είδηση τι.. μέγας ευεργέτης είσαι. Ναι, είσαι ο ευεργέτης μας! και επί.. 30 συναπτά χρόνια βεβαίως βεβαίως..
Εν τω μεταξύ, μετράμε και τις καγκελωτές μπουζούδες.. εννοείται, ε;
Δεν με είπες.. Τα λέω καλά μίστερ.. Ταμτάκο;
TGB

1 comment:

  1. Ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ φίλε και συνάδελφε

    ReplyDelete