Search This Blog

Saturday, June 21, 2014

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ TGB

«Ο αφανισμός σου, η κονόμα μου» 

Η εκβιαστική εκδίκηση του εκδότη

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS


Ο μεγαλύτερος σάλος μέχρι στιγμής, έχει να κάνει με την δικαστική διαμάχη, μεταξύ Ελληνικής Κοινότητας και μιας Εταιρείας που φτιάχτηκε με έναν σκοπό. Να «εκδικηθεί» την ελληνική Κοινότητα. Και όταν λέμε να την «εκδικηθεί», το εννοούμε κατά γράμμα.

Γιατί όμως;
Υποψιαζόμασταν ήδη από καιρό το λόγο και τον είχαμε γράψει πολλές φορές κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά μάταια. Τώρα όμως πλέον, δικαιωνόμαστε, ακούγοντας τα σχόλια του κόσμου να λένε το ίδιο πράγμα. Και όπου καπνός, εκεί και φωτιά. Συμφέροντα του εκδότη.. Τίποτε άλλο.

Είχε σκοπό να πάρει "δια της βίας" κάθε πανηγύρι και εκδήλωση της παροικίας.
Σιγά σιγά, τον έναν σύλλογο μετά τον άλλο, μετά τις εκκλησίες, τις κοινότητες, και φυσικά.. και την ίδια την ελληνική κοινότητα. Θα νοίκιαζε τις εκδηλώσεις. Θα έδινε κάποιο ποσό (που θα του το παρείχε κάποιος εύπιστος χρηματοδότης) στον εκάστοτε φορέα (εκκλησία, σύλλογο, κοινότητα κ.λ.π.) και θα αναλάμβανε αυτός μόνος του τις εκδηλώσεις, αποκομίζοντας (όπως έλπιζε) χοντρά λεφτά.

Η κοινότητα ασφαλώς και θα του είπε όχι (και πολύ καλά έκανε, τι άλλο να του έλεγε άλλωστε), οπότε ο εκδότης έγινε «πυρ και μανία». Αποφάσισε λοιπόν, όπως συζητιέται στα στέκια της Ντάνφορθ, μαινόμενος και απειλώντας θεούς και δαίμονες να την εκδικηθεί. Θα τους κάνω να με θυμούνται, θα τους εξαφανίσω, θα τους σβήσω..
Και επέλεξε να κάνει μια εταιρεία, και να οργανώσει επίσης φεστιβάλ, ακριβώς τις ίδιες μέρες με αυτό της Κοινότητας.
Μόλις πλάκωσαν όμως οι μηνύσεις, άρχισε δήθεν τα κλάματα και τα "δεν είχα ιδέα ότι συνέπιπταν.."
Πώς γίνεται να είσαι "εικόνα" της παροικίας επί ...30 χρόνια όπως διατυμπανίζεις και σε πιστεύουν (έστω και για λίγο) κάποιοι πολιτικοί, και να μην γνώριζες ποιές ημερομηνίες κάνει η Κοινότητα το φεστιβάλ της, επί 23 ολόκληρα χρόνια; Και μετά μας παριστάνεις και τον δημοσιογράφο; Άρα, όχι μόνο δεν είσαι 30 χρόνια εδώ πέρα, όχι μόνο δεν είσαι δημοσιογράφος, αλλά όλα τα έκανες εκ του πονηρού, με σκοπό να βλάψεις την Κοινότητα και να εκδικηθείς.

Το ερώτημα που τώρα πλέον τίθεται, είναι ένα: «Ποιόν θα στηρίξουν οι Έλληνες;»
Θα στηρίξει ο Ελληνισμός του Τορόντο και περιχώρων μία κερδοσκοπική εταιρεία, που μοναδικοί της σκοποί είναι το κέρδος και το να πολεμήσει την ελληνική Κοινότητα;
Η θα σταθούν με όλο τους το είναι πλάι στην ελληνική Κοινότητα, μια Κοινότητα που ανάθρεψε γενιές Ελλήνων στα 105 χρόνια ύπαρξής της με όλες της τις δυνάμεις;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα συμπάροικοι Έλληνες!
TGB

No comments:

Post a Comment