Search This Blog

Monday, May 19, 2014

Περί Καραγκιόζηδες και άλλα τινά...καραγκιο(ρε)ζιλίκια.!


Η Ελληνική Κοινότητα πίστευε ότι είναι ο μοναδικός διοργανωτής πανηγυριού κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη. Αμ, δε.! Τώρα ήρθε μια ομάδα ...υποστηρικτών της, η οποία κάνει το ίδιο ακριβώς, την ίδια χρονική περίοδο και φυσικά κόντρα στα συμφέροντά του οργανισμού αυτού.
 Από την άλλη, ο Σκλάβος με την "Εβδομάδα", πίστευε ότι είναι ο μοναδικός που γράφει Καραγκιόζη για την παροικία, ασχολούμενος ως επί το πλείστον με τους τριγύρω μας Καραγκιόζηδες. Αμ, δε.! Πάνε αυτά που ήξερε... Υπάρχουν κι' αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και ίσως καλλίτερα.!
Τα μονοπώλια καταργήθηκαν και σ' όποιον δεν αρέσει κακό της κεφαλής του. Απολαύστε λοιπόν έναν άλλο Καραγκιόζη με πρωταγωνιστές διάφορους καραγκιόζηδες της παροικίας και μάλιστα επιτρέπουμε στην σκηνοθέτρια να το ανεβάσει στη σκηνή κάποιου θεάτρου όπως έκανε με της κ. Ιουστίνης, αλλά με το καινούριο  θεατρικό σχήμα που θα προκύψει μέσα από την νέα συνεργασία της με επαγγελματίες - παραγωγούς του είδους...
Και τώρα ...παρακολουθήστε τον Καραγκιόζο μας:

Καραγκιόζης: Γεια σας και χαρά σας Τοροντιανοί Κοινοτικοί, Μητροπολιτικοί, καλλιτέχνες, δεξιοτέχνες και όπως σας αρέσει σας το’χω γράψει πολλές φορές, έρχεται μεγάλο τσουνάμι απατεώνων της αρπαχτής και της κοπάνας. 
Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εκείνοι που θα τραβούν τα μαλλιά τους είναι τα κορόϊδα του γρήγορου πλουτισμού. Πιστεύουν τις αρλούμπες και πέφτουν στη λούμπα. Οι απατεώνες γεννιούνται, δεν φτιάχνονται, ...το’χουν στο αίμα τους. Τους τουλουμιάζουν στο ξύλο, τους γίνεται συνήθεια και δεν βάζουν μυαλό. Είναι κι' αυτό αλκοολίκι . Άλλοι το ρίχνουν στα ναρκωτικά, άλλοι στο πιοτό, αλλά υπάρχουν και μερικοί που αν δεν τους τουλουμιάσουν στο ξύλο μια δυο φορές το χρόνο, αποτρελαίνονται...
Το ίδιο έχει πάθει ο ...δικός μου.! Πήρε μπάλα και ανακάτεψε τον Ελληνισμό από τότε που ήρθε. Καλά είμασταν τότε που είχε εξαφανιστεί. Εδώ και 20 χρόνια πεθάναν αυτοί που την είχαν πατήσει και ξαναγύρισε να συνεχίσει το ...θεάρεστο έργο του. Ανάθεμα σε αυτούς που τούβαλαν το εισητήριο και τα πρώτα έξοδα διαμονής. Είχαν πιστέψει ότι άλλαξε ο άνθρωπος...
Δεν ήξερε, δε ρώταγε ο πάππας να μάθει τα κατορθώματά  του;
Ο μακαρίτης ο Φεντάνης ακόμα δεν έχει ησυχάσει η ψυχούλα του από το παλούκι που του’ βαλε στην Αγία Τριάδα . Ευτυχώς που έφυγε αλλιώς ακόμα θα πλήρωνε την λαμπάτς  χωρίς να δοκιμάσει ούτε μία μπύρα. Πλήρωσε πάνω από 12.000 δολάρια χωρίς κέρδος κέρατα.
Αγλαϊα: Τι έπαθες καραγκιόζο μου και γράφεις ιστορία για περασμένα ξεχασμένα;;

Καραγκιόζης:Τι να κάνω μωρή Αγλαϊα δε βλέπεις τι γίνεται; Ορισμένοι αποκουζουλάθηκαν, βρήκαν κουτορνίθια και τα ξεπουπουλιάζουν . Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Τα ίδια έκανε και στην Αμερική και τον τουλούμιασαν στο ξύλο.
Πήγε στην Ελλάδα, ποιος ξέρει τι έκανε και εκεί, να’τος πάλι συννάμενος, κουνάμενος και πάλι πρώτος και καλύτερος. Ραδιοφονιάς, τηλεπαρουσιαστής, εφημεριδοβγάλτης, εστιάτορας και ΟΠΑ κλειστό κατάλληλο για αφισοκόλληση.!! Τώρα ασχολείται με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και οργανώνει το φεστιβάλ των φεστιβάλς.
Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Γίνονται προπωλήσεις και ενοικιάσεις περιπτέρων με σοβαρές προκαταβολές. Υπάρχουν ακόμη κουτορνίθια στην παροικία.!
Μπαρμπαγιώργος: Γειά σας και χαρά σας ανηψούδια μου.! Τι χαμπάρια έχετε στο Τορόντο. Πέστε μου κανένα νέο να μάθω ου δόλιος...

Καραγκιόζης: Τι να σου πω μπαρμπούλη μου τι να σου μολογήσω! Της πουτ@ν@ς το κάγκελο έχει γίνει . Ο Μεγάλος παραγωγός έταξε περισσότερα στη Νάνσυ και την πήρε από την Κοινότητα. Κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό  ο Αρτεμάκης . Αλλά ο Γεωργακόπουλος με το Νικόπουλο της έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι και όλες τις εθνικές στολές να παρουσιάσει το «ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΓΑΜΟ» στο φεστιβάλ των φεστιβαλιών.!

Κολλητήρι: Τι λες ωρέ μπαμπάκο λάθος γράφεις.. δεν είναι ματωμένος γάμος είναι βλάχικος γάμος  αυτός που θα παρουσιάσει η Νάνσυ.

Καραγκιόζης: Σκάσε κουτορνίθι ξέρω εγώ τι γράφω.! Ματωμένος θα είναι ο γάμος διότι αυτοί που θα χάσουν τα λεφτά τους θα βγάλουν τα μαχαίρια και θα σφαχτούν μεταξύ τους. Ο άλλος θα την έχει κοπανήσει για την Αυστραλία να κυνηγάει τα καγκουρώ.

Κολλητήρι: Μπαμπάκο σε κάποια έκδοση έγραφε οτι θα παρουσιάζει και Καραγκιόζη.! έχεις υπογράψει συμβόλαιο και δεν ξέρουμε τίποτα;

Καραγκιόζης: Τι είναι τούτα που τσιμπάς ωρέ κολλητήρι; Μπέμπη-μους γράφει και όχι Καραγκιόζης και μάλιστα με φουστανέλλα! Τι άλλο θα ακούσουμε!

Μπαρμπαγιώργος: Τι είναι το μπέμπη-μους ωρέ Καραγκιόζη δε μου ξηγάς και μένα να ξέρω;

Καραγκιόζης: Tι να ξέρεις ωρέ βλάχο κάτι βοϊδάκια σαν εσένα με κέρατα αυτά είναι τα μεγάλα τα λένε Μους τα μικρά μουσάκια. Θα πάει το μούσι γόνατο.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλους πουλάει μούσι το κέρατο θα το φάνε στο τέλος που θα μοιράζουν τα κέρδη, θα κάνουν τόσα πολλά που θα μοιράσουν και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς . Λέτε ο μεγαλοεπιχειρηματίας ο ρουφιάνος του Μητροπολίτη και ο έμπιστος του Αρτεμάκη να τα’χουν βρει και να πάρει και η κοινότητα το δικό της μερίδιο;

Aγλαϊα: Τι γράφεις πάλι καραγκιόζο μου! Αυτός πάει να καταστρέψει την Κοινότητα και οργανώνει φεστιβάλ τις ίδιες μέρες με την Κοινότητα. Φέρνει μεγάλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για να γλεντήσει ο Ελληνισμός.

Καραγκιόζης: Καλά κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του, μέχρι τώρα γράφει ότι θα φέρει. Να τους δούμε και ύστερα τα λέμε. Αλλά και η Κοινότητα εκείνες τις μέρες στο πανηγύρι που οργανώνει κάθε χρόνο φέρνει τον καλύτερο και μεγαλύτερο, το Θάνο Πετρέλη. Εκεί θα γίνει της περίπτωσης.! Να δούμε ποιόν θα στηρίξει ο Ελληνισμός.! Εγώ πάντως οικογενειακώς με τα κολλητήρια μου τον Μπαρμαγιώργο μου  και την Αγλαϊτσα μου θα έχουμε πρώτο τραπέζι πίστα και ο μπάρμπας μου ο Γιώργος θα χαρίσει μερικά αρνιά στην Κοινότητα για τις σούβλες.
Γειά σας και χαρά σας Τοροντιανοί , Μητροπολιτικοί, Κοινοτικοί, ελάτε να γλεντήσουμε να φάμε και να πιούμε στο ετήσιο πανηγύρι της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο.! Της Κοινότητας ΟΛΩΝ μας...

No comments:

Post a Comment