Search This Blog

Tuesday, June 4, 2013

ΚΑΛΟΟΟΟΟ.!!!!!


Μπέρδεμα ..κομματικό

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS POSTED 

Έφτασε κάποτε σε ένα χωριό, ένας επιθεωρητής, που ήταν φανατικός υποστηρικτής του κυβερνώντος κόμματος, για να ελέγξει ένα δάσκαλο, γνωστό «αντιφρονούντα».- "Ώστε αντίθετος με το κόμμα μας ο δάσκαλος έ; Το γαϊδούρι! Θα του δείξω εγώ αύριο στο σχολείο," έλεγε στο καφενείο του χωριού θυμωμένος.

Κάτι πήρε το αυτί του δάσκαλου, από τις απειλές και τα κοσμητικά επίθετα του 
επιθεωρητή, και ενοχλημένος πολύ από το "γαϊδούρι" που τον αποκάλεσε, προετοιμάστηκε κατάλληλα για το μάθημα που θα έκανε την επομένη στα παιδιά, και φυσικά, παρουσία του επιθεωρητή.

- "Σήμερα παιδιά, είπε ο δάσκαλος, θα μιλήσουμε για τα σημεία στίξης. Ποια είναι τα σημεία στίξης;"
- "Είναι η τελεία και το κόμμα," απάντησαν με ένα στόμα τα παιδιά.

Ο επιθεωρητής παρακολουθούσε, καραδοκώντας, κι έτοιμος να ξεμπροστιάσει το δάσκαλο, μόλις αυτός θα έκανε το πρώτο λάθος στη διδασκαλία.

- "Σήμερα, θα μιλήσουμε για το ένα από αυτά, το κόμμα. Θα γράψω στον πίνακα δύο παραδείγματα, ένα με ..κόμματα, κι ένα χωρίς," συνέχισε ο δάσκαλος.

Και γράφει στο πρώτο: "Ο δάσκαλος, είπε ο επιθεωρητής, είναι γαϊδούρι."
Και στο δεύτερο: "Ο δάσκαλος είπε ο επιθεωρητής είναι γαϊδούρι."


Ρωτάει κατόπιν τα παιδιά :
- "Μπορείτε να καταλάβετε παιδιά, ποιος τελικά είναι το γαϊδούρι;"
- "Στην πρώτη περίπτωση κύριε," απάντησε ο καλύτερος μαθητής της τάξης, "είναι ο δάσκαλος, γιατί υπάρχουν τα κόμματα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, γάιδαρος είναι ο επιθεωρητής ,γιατί δεν υπάρχει κόμμα."
- "Μπράβο Κωστή," είπε ο δάσκαλος και απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές της τάξης:
- "Βλέπετε λοιπόν παιδιά μου, ότι, όταν στην εκπαίδευση μπερδεύουμε τα κόμματα, τότε μπορεί πολύ εύκολα, ο καθένας από μας, να γίνει γαϊδούρι!
TGB


No comments:

Post a Comment