Search This Blog

Sunday, January 20, 2013


ΜΙΑ πετυχημένη εκδήλωση της 
Ομοσπονδίας Θεσσαλών Οντάριο

ΜΙΑ πολύ πετυχημένη εκδήλωση ήταν  ο χτεσινός ετήσιος χορός της Ομοσπονδίας Θεσσαλών του Οντάριο, παρουσία πλέον των 500 ομογενών, Θεσσαλών και φίλων τους απ’ την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας.
Πέρα από την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης από το Δ. Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Πορνάρα η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στην παρουσία της μεγάλης φωνής του Αντώνη Κυρίτση και του νεαρού αλλά  φτασμένου στο κλαρίνο καλλιτέχνη από την Ελλάδα, του Πέτρου Χαλκιά, εγγονού του μεγάλου κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά.
Με την είσοδο των προσκεκλημένων στην αίθουσα, οι γυναίκες του Δ. Συμβουλίου τους καλωσόριζαν με ένα ποτήρι ντόπιο θεσσαλικό τσίπουρο και σπιτίσια παραδοσιακά σπανακοτυροπιτάκια…
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας που συμβαίνει να κατέχει και την προεδρία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, κάλεσε τον γενικό πρόξενο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο για έναν σύντομο χαιρετισμό και …παρέδωσε την πίστα στους χορευταράδες οι οποίοι χόρεψαν και γλέντησαν με τους ήχους του κλαρίνου του Χαλκιά και τη φωνή του Αντώνη Κυρίτση μέχρι τις πρωϊνές ώρες.
Επειδή τέτοια γεγονότα δεν περιγράφονται και όσοι απουσιάσατε χάσατε πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία να απολαύσετε από κοντά για πάρα πολλές ώρες τους ακούραστους καλλιτέχνες οι οποίοι ήρθαν από την μακρινή πατρίδα για να μας διασκεδάσουν. Τέτοιες βραδιές είναι να τις ζει κάποιος, αλλά με την ευκαιρία ας πάρουν …μάτι από τις φωτογραφίες μας, όσοι για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν… 






























































   





No comments:

Post a Comment