Search This Blog

Monday, August 5, 2013

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Έλεος λέμε

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Και ακούω στο ράδιο άξαφνα στα καλά καθούμενα μια φρικιαστική φωνή να "αυτοδιαφημίζεται" και να λέει..
«Αγαπητοί μου ακροατές γιά σας. Τώρα (?) και στο Τορόντο η μεγαλύτερη (??) εφημερίδα της διασποράς. Χεεεε-λάς νιούζ. Σε διακόσια (???) λοκέισον...»

Έχουμαν και λέγουμαν το λοιπόν:

1. Η διαφήμιση δεν έχει αλλαχτεί δύο χρόνια "τώρα". Και καλά θα έκανε να άφηνε να την εκφωνήσει κανένας άλλος, που να ακούγεται κάπως η φωνή του. Η Νίκη Σταθά π.χ. έχει μια από τις καλύτερες φωνές του CHTO.

2. Το "μεγαλύτερη" δεν σημαίνει και "καλύτερη". «Ουκ εν τω πολλώ το εύ, αλλ' εν τω εύ το πολύ». Από ποσότητες χορτάσαμε. Δεν θα μας χάλαγε και λίγη ποιότητα.

3. Συνεχίζει να μας παριστάνει την "Κατίνα", με το να ανακατεύεται στις κρεβατοκάμαρες των άλλων, το ποιός έχει γκόμενα ποιάν, και το ποιά έχει γκόμενο ποιόν.
Ας μας πει λοιπόν κι αυτός ποιά έχει γκόμενα, και θα του υποσχεθούμε ότι δεν θα γελάσουμε πάνω από δύο μέρες. Αρκετά ως εδώ καρακατιναριό της πεντάρας.

4. Εδώ τώρα έχει ψωμί.
Σε διακόσια..λέει, λοκέισον του Οντάριο.
Για να μοιράσει ο Λάουντα εφημερίδες σε 200 λοκέισον, πρέπει να οδηγάει εφτά μέρες. Εκτός, κι αν εννοεί πως, τις αφήνουν σε 5-6 μαγαζιά, και πάνε καμιά διακοσαριά και τις διαβάζουνε. Όσο να 'ναι, δεν θα μένουν στο ίδιο σπίτι, άρα.. 200 τα λοκέισον όντως.
Εκτός κι αν έχει άδεια οδήγησης πυραύλου ο τσιλιβίθρας που τις μοιράζει (αυτός λέμε, που εργάζεται χρόνια τώρα χωρίς χαρτιά), οπότε ίσως τα μοίραζε σε μια μέρα τα ..200 λοκέισα.

Δεν ξέρω αν τους ενδιαφέρει, μα έχω έναν χωριανό, που δούλευε πιλότος στην Ολυμπιακή μέχρι που έκλεισε.
Άκουσε την διαφήμιση, και τώρα είναι σε δίλημμα. Να πάει για δουλειά στην εταιρεία "Αραβικά Εμιράτα Αιρλάινς", ή να κάνει αίτηση στην Χεεεε-λάςνιούζ για να μοιράζει με δικό του ιδιωτικό διθέσιο «Τσέσνα», και τα διακόσια λοκέισα;
..Είπαμε να λέμε παπαριές.. αλλά..Νισάφι. Έλεος λέμε!
http://torontogreekbloggs.blogspot.ca

1 comment:

  1. Ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αναδημοσίευση αγαπητέ συνάδελφε.

    ReplyDelete