Search This Blog

Thursday, October 18, 2012


Εγκώμια Σαμαρά στον Παπανδρέου.!

Διαβάζουμε από τη χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι:

“Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες! Έχουμε κάνει πολλά. Και έχουμε βεβαίως ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας.”

Πρόκειται για μία φράση που ΠΟΤΕ δεν έχει ξαναπεί ο κ. Σαμαράς είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό. Το αντίθετο. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε στο εξωτερικό ότι δεν γίνεται καμία δομική αλλαγή στην Ελλάδα και στο εσωτερικό πολεμούσε σχεδόν κάθε δομική αλλαγή που επιχειρούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου (π.χ. άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, Καλλικράτης κλπ). 
Τώρα ξαφνικά …ανακάλυψε “εκατοντάδες δομικές αλλαγές τα δύο τελευταία χρόνια”.!  Φυσικά, επειδή δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί το έργο που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου μέσα στις χειρότερες συνθήκες, με την Ν.Δ. και όλους τους άλλους απέναντί της, προσθέτει: “Κυρίως τους τελευταίους μήνες” Είναι πράγματι μυστήριο τι εννοεί, αφού επί της πρωθυπουργίας του όλο ανακοινώσεις ακούμε, αλλά τίποτα το διαρθρωτικό δεν έχει προωθηθεί.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προσθέτει ότι η Ελλάδα περνάει “από ένα πρόγραμμα που απέτυχε, σε ένα πρόγραμμα που επανέρχεται σε τροχιά”...
 Φυσικά για το ίδιο πρόγραμμα μιλάει, αυτό που έβριζε και τώρα υποστηρίζει.
Κάθε μέρα δικαιώνεται ο Παπανδρέου – από αυτούς που τον πολέμησαν περισσότερο. Αν τον στήριζαν και στήριζαν εξαρχής την προσπάθεια, θα είχαμε γλυτώσει πολλά δεινά… Αυτά.!

No comments:

Post a Comment