Search This Blog

Thursday, October 18, 2012


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Από τον Αμαξά του emphasisworld, …κλέβουμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανάλυση για τις κοινοτικές εκλογές και τον τρόπο με τον οποίο …μεθοδεύονται, για να μην πω «μαγειρεύονται», όπως θα ήταν το σωστότερο. Διαβάστε, λοιπόν, και τα συμπεράσματα δικά σας…
Φουντώνει ο προεκλογικός
πυρετός και τα σενάρια

Μόλις χθες 17 Οκτωβρίου, στάλθηκε στα ομογενειακά ΜΜΕ, για δεύτερη φορά μια ανακοίνωση σχετική με τις εκλογές που είναι να γίνουν  στην Ελληνική Κοινότητα, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής κ. Νικήτα Συριόπουλο και η οποία λέει: «Οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας θα γίνουν στην 25η Νοεμβρίου 2012, ήμερα Κυριακή …».
Η προηγούμενη ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε την 31η Ιουλίου από τον γραμματέα του ΔΣ κ. Γιώργο Κακαρέλη και έλεγε πως οι εκλογές θα γίνουν την 18η Νοεμβρίου 2012.
Τελικά ποιά από τις δυο ημερομηνίες είναι η σωστή; Κατά πάσα πιθανότητα είναι η δεύτερη. Φυσικά η εφορευτική δεν θεωρεί απαραίτητο ή υποχρέωση της να ενημερώσει, τα μέλη που καλεί να θέσουν υποψηφιότητα ή τα εκατοντάδες άλλα να ψηφίσουν, για ποιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή. 
Τι κρύβεται πίσω από αυτή την αθώα απόφαση; Η αδιαφορία; Η ανοργανωσιά; Παρασκηνιακά εκλογομαγειρέματα; Τα μέλη πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι συμβαίνει, πριν αποφασίσουν να καταθέσουν αίτηση υποψηφιότητας ή να κατέβουν να ψηφίσουν.
Θα μου πει κάποιος, τόσο μεγάλο ζήτημα είναι να γίνουν μια βδομάδα αργότερα οι εκλογές και το κάνω θέμα;
ΟΧΙ του απαντώ. Το σοβαρό ζήτημα είναι αλλού. Στον τρόπο αντιμετώπισης των μελών. Όταν μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια της σημερινής διοίκησης να αποκατασταθεί η αξιοπιστία προς τον οργανισμό, μέσα από πλήρη διαφάνεια που διαλαλεί πως υπήρξε τα δύο τελευταία χρόνια, να έρχεται η κάθε «εφορευτική» και να δείχνει στα σκεπτόμενα μέλη του οργανισμού (αυτούς που χρειάζεται) πως δεν υπάρχει λόγος να δοθεί η παραμικρή εξήγηση ή πως είναι τελείως περιττό να ζητηθεί έστω μια απλή συγγνώμη από τα μέλη εκείνα που προγραμμάτισαν κάποια κοινωνική ή επαγγελματική τους υποχρέωση βασιζόμενοι στη πρώτη ανακοίνωση.
Εδώ πας σε ένα ραντεβού καθυστερημένος για 15 με 20 λεπτά, επειδή είχε κίνηση στο δρόμο και ζητάς 15 συγγνώμες, εάν φυσικά έχεις τρόπους.
Με την απαξιωτική αυτή στάση της η «εφορευτική» το λιγότερο που δείχνει είναι ασέβεια προς τα μέλη του οργανισμού. 
Ας αφήσουμε αυτά που ψιθυρίζονται για εκλογές «τύπου δεκαετίας», με διοίκηση της οποίας τουλάχιστον ο πρόεδρος θα είναι φιλικά προσκείμενος στον τέως ΣΑΕριτζή, ώστε να δυναμιτιστεί η έρευνα για τις πολλές κακοδιαχειρίσεις των περασμένων χρόνων, κλπ.
 
Σενάρια που για άλλους είναι φανταστικά, αλλά για πολλά μέλη πιθανά και αληθινά και τα οποία ίσως ενισχύσουν την «απαξίωση» προς τις εκλογικές διαδικασίες.

Μετά το χρέος των 8 εκατομμυρίων που «κληροδότησε» στον οργανισμό το δίδυμο Μενεγάκη – Γερονικολού, δεν θα πρέπει να ξεχνούν όσοι επικοινωνούν με τα μέλη του, πως εδώ και δύο χρόνια είναι αρκετά υποψιασμένα και δεν είναι πλέον τα «πρόβατα» που τα έβγαζε για βοσκή ή τα έκλεινε στο μαντρί ο «τέως κώτσος» ανάλογα με τα κέφια του και φυσικά με την βοήθεια των «τσομπανόσκυλων» που τον προστάτευαν.
(Σημ. Αντίποδα: Έχει να πει κάποιος κάτι στα παραπάνω; Σίγουρα η Εφορευτική.! Θα (την) περιμένουμε, έστω και μετά τις ...εκλογές.!!!)

No comments:

Post a Comment