Search This Blog

Monday, September 17, 2012


Παπατζής, γκαφατζής και βλάξ;

Έγραψα πριν λίγες ημέρες το παρακάτω σχόλιο, με τίτλο:

Κλοπή άρθρου ομογενούς δημοσιογράφου από ελληνικά μπλόγκς
«ΜΕΤΑ τις χιλιάδες αναδημοσιεύσεις οι οποίες έβλεπαν το φως της δημοσιότητας σε πάνω από …600.000 blogs στην Ελλάδα, ενός ομογενούς μας δημοσιογράφου – νομικού, ήρθε η σειρά του συναδέλφου κ. Κώστα Πάππα, συνεργάτη της HellasNews. Διαβάζω ότι ένα τελευταίο άρθρο του με τίτλο «Τα 12 μοιραία αμαρτήματα του Γιώργου Παπανδρέου» είδε το φως της δημοσιότητας σε αρκετά μπλόγκς της πατρίδας… Ένα από αυτά, μάλιστα, το «Πάμε Μαζί» το ιδιοποιήθηκε δημοσιεύοντάς το ως κύριο άρθρο του χωρίς καθόλου αναφορά στο όνομα του συγγραφέα. Μάλιστα για να μας αποπροσανατολίσει το ελληνικό μπλόγκ, παραποίησε κάπως τον τίτλο του άρθρου και περιέκοψε 4-5 παραγράφους από το τέλος του κειμένου.! Ακόμα το μπλόγκ που έκανε τη …λαδιά, πρόσκειται στο χώρο του Γιώργου Παπανδρέου. Την κλοπή αυτή, ένας κακόπιστος κριτής θα την ονόμαζε ακόμα και απάτη.! Αλλά τι να πει κανείς; Αφού εμείς οι απόδημοι τους έχουμε ρημάξει στο …κλέψιμο, ας κλέψουν κι’ αυτοί κάτι από τον κ. πρόεδρο του Κογκρέσο. Χαλάλι τους από μένα, αν φυσικά δεν θυμώσει ο κ. Πάππας…»

Στη συνέχεια του θέματος και με τίτλο:

«Ποιος, τελικά, είναι ο …«κλέφτης» του άρθρου;»

Έγραψα και τα εξής:
«ΔΕΝ πρόλαβα να πω δυο καλά λόγια για τον πρόεδρο του Κογκρέσου και συνεργάτη της Hellas News κι’ έπεσαν σαν τα …κοράκια να με φάνε και να τον φάνε.! Τόσο ο «αμαξάς» του emphasis, όσο και ο ΙΔΑΣ του ΜΑΚΕΔΝΟΥ, αμφισβητούν την πατρότητα του άρθρου του κ. Πάππα, στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας, με τίτλο «Τα 12 μοιραία αμαρτήματα του Γιώργου Παπανδρέου», σαν να είναι σίγουροι ότι ο ομογενής μας κ. Πάππας είναι ο «κλέφτης» του γραμμένου με το πενάκι του άρθρου κι’ όχι το ελληνικό blog «Πάμε Μαζί» το οποίο το «έκλεψε» απ’ αυτόν …παραποιώντας μάλιστα και τον τίτλο ως «Τα 12 φοβερά λάθη του Γιώργου Παπανδρέου, που του στοίχισαν την πρωθυπουργία».!!!
Τώρα εγώ τι να πω; Ας ευχηθώ μόνο να είμαι ο σωστός κι’ αυτοί οι δυο λάθος.! Ελπίζω πως μόλις ο κ. αρθρογράφος διαβάσει τις αναρτήσεις μας να επέμβει για να μας λύσει τη διαφορά. Το θέλω πολύ… Το γεγονός ότι το «Πάμε Μαζί» το δημοσίευσε μια εβδομάδα πριν (στις 2 Σεπτεμβρίου) δεν εννοεί κάτι, αφού μπορεί να το έστειλε εκεί άμα τη συγγραφή του και στην αμέσως επόμενη έκδοση το δημοσίευσε στην εφημερίδα του. Πάντα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ παίρνουν την πρωτιά από τα έντυπα… Λογική νομίζω η εξήγηση που δίνω… Σωστά;

Σ’ απάντηση αυτών ο κ. Πάππας έγραψε τούτο:

 «Σημείωση: Προς πληροφόρηση των 3 παροικιακών ηλεκτρονικών σκαθαριών, που βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το άρθρο μου στο HELLAS NEWS, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας (άτοπο να κλέψω τον εαυτό μου), τους πληροφορώ, ότι το άρθρο στο blog της Στερεάς Ελλάδας, από το οποίο εκείνοι το ΕΚΛΕΨΑΝ, είναι δική μου συνεργασία με ένα ιστορικό μέλος της οργάνωσης, το οποίο απέχει, σαν ένα από τα πολλά θύματα του Γαυγά, που δεν θέλει να τρώει την μανέστρα του. Στο παρόν δημοσίευμα, πρόσθεσα τις παραγράφους για Χαρίλαο Τρικούπη και Ελευθέριο Βενιζέλο. Αλλά προς τι η πρεμούρα; Υπήρξε ύμνος στο Γιώργο. Άλλωστε, δεν με εκπλήσσει η συμπεριφορά σας, διότι κανένα από τα 3 σκαθάρια δεν ανήκε ποτέ ιδεολογικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.»

Το γεγονός ότι ο αρθρογράφος τοποθετεί τον «Αντίποδα» στο ίδιο τσουβάλι με τον «αμαξά» και τον ΙΔΑ, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ως …«κλοπέα» του …άρθρου του, δείχνει κάποιο πάθος, νομίζω.!
Το ότι δεν αναφέρει το όνομα του blog της Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο πρώτα δημοσιεύτικε, είναι λίγο ύποπτο…
Το ότι το …ιστορικό μέλος της οργάνωσης είναι εντελώς αγράμματο, δεν το λαμβάνει καθόλου υπ’ όψη ο κ. Πάππας;
Το ότι την απάντησή του αυτή, την δημοσιεύει στο τέλος, υπό τύπον σημείωσης, σε κάποιο άσχετο με το θέμα της «κλοπής» άρθρο του, μου είναι λίγο δύσκολο να το κατανοήσω…
Το γεγονός ότι ένα γνωστό blog το «Πάμε μαζί» το … «έκλεψε» από τον κ. Πάππα κάνοντάς το Κύριο Θέμα, δεν μας το αναφέρει καθόλου στην …σημείωσή του. Γιατί;
Το …»επιχείρημα» ότι το άρθρο υπήρξε ύμνος στο Γιώργο, είναι λόγος …νομιμοποίησης της πιθανής, πλέον, κλοπής του;
Το ότι κανένα από τα 3 «σκαθάρια» δεν ανήκε ιδεολογικά στο χώρο του ΠαΣοΚ, κάνει την, …πιθανότατη πλέον, κλοπή του, νόμιμη.!
Νομίζω κ. πρόεδρε του Κογκρέσου, ότι είσαι πλέον και Παπατζής και Γκαφατζής και Βλάξ… άντε να μη πω κι’ άλλα… 

No comments:

Post a Comment