Search This Blog

Monday, September 10, 2012

ΚΑΝΑΔΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη
και Νότη Μηταράκη με τον
 Πρόεδρο της Καναδικής Γερουσίας Noel Kinsella.

Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Νότης Μηταράκης, με αντιπροσωπεία της Καναδικής Γερουσίας υπό τον πρόεδρό της κ.
Noel A. Kinsella. Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, οι Γερουσιαστές James S. Cowan και Leo Housakos (ελληνικής καταγωγής), παρουσία του πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα κ. Robert W. Peck.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του Καναδά ενημέρωσε για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για την σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, καθώς και για τις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών στον Καναδά. Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη η ανωτέρω συμφωνία να λάβει υπόψη της την προστασία των προϊόντων με ονομασία προέλευσης και επεσήμανε τις διαρθρωτικές αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση. Αλλαγές που θα δημιουργήσουν επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες ζήτησε από την Καναδική πλευρά να τις αξιοποιήσει.

Οι Καναδοί επισκέπτες συναντήθηκαν επίσης με την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάνη και συζήτησαν την αναθέρμανση της τουριστικής αγοράς της Βορείου Αμερικής. Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθ. Αγγελόπουλος συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν σε επενδύσεις στον τουρισμό και πανεπιστημιακές ανταλλαγές σε επίπεδο τουρισμού.
Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, αναφερόμενη στις προοπτικές που υπάρχουν στον τουριστικό τομέα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η τουριστική αγορά της Βορείου Αμερικής βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και στο σχεδιασμό που γίνεται για μια δυναμική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση τουριστών υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου.

No comments:

Post a Comment