Search This Blog

Friday, September 14, 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ


Τιμωρία 80χρονου ιερέα διότι τέλεσε
βάπτιση και γάμο την ίδια μέρα.!!!
...ΚΙ’ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ 
 Ο μητροπολίτης Δημητριάδος
...Γινάτιος
ΕΝΟΣ …ΓΙΝΑΤΙΟΥ

Έντονη αντίδραση των κατοίκων του Αγίου Βλασίου, Μαγνησίας, στην απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου να θέσει σε αργία ενός μήνα από τα καθήκοντά του τον 80χρονο ιερέα της ενορίας τους, επειδή τέλεσε βάπτιση και γάμο την ίδια μέρα, κάτι που …απαγορεύεται.!

Μάλιστα, το Τοπικό Συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, καταδικάζει την απόφαση του Μητροπολίτη, να τιμωρήσει τον ιερέα και ζητά την άμεση άρση της τιμωρίας. Επιπλέον, οι κάτοικοι δηλώνουν, ότι αν η Μητρόπολη αποστείλει άλλον ιερέα να ιερουργήσει την Κυριακή, δεν θα το επιτρέψουν.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της Μητρόπολης Δημητριάδος, η ταυτόχρονη τέλεση των δύο αυτών μυστηρίων την ίδια ημέρα απαγορεύεται, και γι’ αυτό το λόγο συνιστάται, ο ιερέας να τελεί τη βάπτιση, για παράδειγμα, το Σάββατο, και το γάμο την Κυριακή.!!!

«Ο ιερέας μας, Γ.Ρ. για 45 και πλέον έτη, διακόνησε με επιτυχία στο χωριό μας και παρά το ότι έχει συνταξιοδοτηθεί προ 10ετίας, συνεχίζει να λειτουργεί αφιλοκερδώς στα 80 του έτη». Ο πρόεδρος εισηγήθηκε, το τοπικό συμβούλιο να καταδικάσει την απόφαση του Μητροπολίτη να τιμωρήσει τον ιερέα και να ζητήσει την άμεση άρση της τιμωρίας, κάτι που έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Να δούμε τώρα αν γίνει δεκτό και από τον …πνευματικό τους “πατέρα”, ο οποίος το …παίζει και μεγάλος ποιμενάρχης, π’ ανάθεμά τον… Και ίσως μια μέρα τον δούμε και προκαθήμενο.! Έτσι δεν έκανε και ο προκάτοχός του Χριστόδουλος;

Πάντως, ό, σοι πιστοί, μην εκπλήσεστε.! Άλλος ο Θεός του Βόλου κι’ άλλος του Τορόντο… Εδώ επιτρέπονται τα πάντα, αρκεί να πληρωθούν καλά…
Το μόνο που απαγορεύει στους ιερείς του, ο Σωτήριος, είναι να κατοικούν λίγο μακριά από την ενορία τους.!
Έναν μάλιστα απ’ αυτούς τον έθεσε σε …μόνιμη αργία επειδή προτίμησε να κατοικεί κοντά στο νοσοκομείο στο οποίο  η πρεσβυτέρα μεταφέρεται δυο φορές την εβδομάδα για θεραπεία.!
Αμ, τι νομίζετε; Έχουν όλοι οι … «δεσπότες» τα βίτσια τους και φυσικά ο καθ’ ένας το δικό του Θεό…
Αλλά θα τα ξαναπούμε…  


No comments:

Post a Comment