Search This Blog

Friday, April 27, 2012

ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΥ ...ΤΥΧΕΡΏΝ


ΔΕΝ ξέρω γιατί …έπεσαν απ’ τα σύννεφα οι δυο συμπάροικοι …μπλογκατζίδες, με το ζήτημα του δίσκου του παπα-Φίλιππα του Αγ. Ιωάννη τη Μ. Τετάρτη. Τόσα χρόνια τώρα, κι’ όχι βέβαια μόνο στο Τορόντο, οι ιερείς μας έχουν μια …τάση προς το φιλοδώρημα.! Έχει μείνει το …κουσούρι από τα παλιά, όταν οι παπάδες δεν μισθοδοτούνταν και φρόντιζαν να κερδίσουν τα προς το ζην (και) με αυτό τον τρόπο.!
Και βέβαια θα μπορούσε να το είχαν κόψει το …χούϊ τους αυτό, αλλά από ποιόν να παραδειγματιστούν; Από τον προϊστάμενό τους; Ή μήπως το διατηρούν, ακριβώς επειδή παραδειγματίζονται απ’ Αυτόν; Καλό είναι λοιπόν, να πυροβολούμε τον κάθε παπά, αλλά …μήπως το ψάρι βρομάει από το κεφάλι; Λέμε τώρα… Πέρα του ότι σε κάθε χώρα ισχύει ο άγραφος νόμος του …εθίμου, (…έστω του εθιμικού δίκαιου, αν θέλετε) ώστε μερικοί, ακόμα, εκ των κληρικών να κερδίσουν σε πιθανή δικαστική διένεξη, αφού για πάνω από 30 χρόνια, υπήρξαν …καταληψίες  τυχερών δίσκων.!
 Εκτός κι’ αν – το πιο πιθανό - ο παπα-φίλιππος ήταν η αφορμή να τα ψάλουν  στον …μεγάλο μας αφέντη παντός του Καναδά, ο οποίος όσο γερνάει, τόσο τα …χάνει.! Ούτως ή άλλως, σοβαροί να είμαστε…
Υ. Γ. Ο λαός μας είναι σίγουρα σοφός και γνωρίζει ότι το …θεριό φοβάται τον …Γιάννη ή …έστω τον παπα-Φίλιππα…

No comments:

Post a Comment