Search This Blog

Monday, March 26, 2012


Ικανοποιητική η συμμετοχή
των ομογενών στον χορό
Οι παρουσιαστές (MC)της βραδιάς
Αναστασία Κακαγιάννη
και Κώστας Κατσανέβας
της Κοινότητας…

ΜΙΑ ακόμα εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, για την γιορτή της 25ης Μαρτίου, έλαβε τέλος με ικανοποιητικό  αριθμό συμμετοχής των ομογενών μας. Και παρ’ όλη την ικανοποιητική, λοιπόν,  συμμετοχή, στα πρόσωπα των, πραγματικά …βαμμένων, κοινοτικών ανθρώπων έβλεπε κανείς  μια …βουβαμάρα, ένα ερωτηματικό γιατί; Ένοιωθες  στο πετσί σου ότι κάτι δεν πήγε καλά… Κάτι δεν έγινε όσο σωστά μπορούσε και έπρεπε να γίνει… Ακόμα και το τραπέζι των επισήμων ήταν …πώς να το πούμε…. Λίγο παραπάνω …φτωχό, απ’ ότι όλες τις προηγούμενες φορές…. Πού ήταν η καναδική ηγεσία όλων των κυβερνητικών βαθμίδων, να γιορτάσει μαζί μας την μεγάλη αυτή εθνική γιορτή; Η γιορτή ήταν διπλή, θρησκευτική και εθνική, η Κοινότητα καλοπληρώνει 4 ιερείς, δεν βρέθηκε ούτε ένας ελεύθερος …υπηρεσίας να παραβρεθεί έστω και για την προσευχή; Το πρόσεξαν οι διοργανωτές, ή ήταν μια ακόμα …άρπα κόλα διοργάνωση; Πρόεδρε, γραμματέα, ταμία, είστε … «ωσεί παρόντες» ή υπάρχετε πραγματικά; Μήπως η …κούραση την οποία ο καθένας, για τον δικό του, διαφορετικό,  λόγο, αισθάνεστε, έχει αγγίξει τα όρια της αντοχής σας;  Λέμε τώρα… Ας αφήσουμε όμως τη γκρίνια, χρονιάρες μέρες κι’ ας πάμε φωτογραφίες που είναι και η ...ειδικότητά μας.!
Το τραπέζι των επισήμων την ώρα της προσευχής

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Νίκωνας Γεωργακόπουλος μιλάει στους παρευρισκόμενους

Ο Έλληνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλατής απευθύνει χαιρετισμό.

Ο επίσημος προσκεκλειμένος, βουλευτής της ελληνικής Βουλής και Ζ' αντιπρόεδρός της κ. Τάσος Κουράκης, παραδίδει αναμνηστικό δώρο στον πρόεδρο της Κοινότητας Νίκωνα Γεωργακόπουλο.
Παρακολουθεί ο κ. Ν. Κέλυ

Η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Φραγγεδάκη μεταξύ του βουλευτή κ. Μάϊκ Πρού και του γεν. πρόξενου κ. Δημήτρη Αζεμόπουλου

Το τραπέζι των επισήμων χειροκροτεί τα χορευτικά της Κοινότητας

Το τραπέζι του Γιάννη και Ξενούλας Φαναρά με τον Γιώργο Λουκαδέλη και Θεόφιλο Φελεκίδη

Η κ. Γιώτα Μπουλούκου με την Γεωργία και τον Τζίμη Διαμαντούρο

Η κ. Βούλα Σκουτάκη με τον σύζυγό της Λούη και τον
κ. Δήμο Μπουλούκο

Η πρόεδρος του συλλόγου Βεργίνας κ. Ρούλα Μουρατίδου, ο Μιχάλης Μουρατίδης, πρ. αν/δρος της Κολινότητας και ο Θέμης Αραβοσσιτάς, διευθυντής του Γρ. Παιδείας της Κοινότητας

Θεοδώρα Μρεμύδα, Ελένη Μιχαλιτσιάνου, Ρίτα Βαλασιάδη
και Άγγελα Θεοφυλάτου

Βαγγέλης Κοσμάτος, Νίκ Θεοφυλάτος, Κόστας Κρεμύδας,
και Δώρα Κρεμύδα.

Φίλιππας Ρασσιάς, Μημή Ρασσιά και Κάθυ Κοσμάτος

Οι γιατροί Τάσος Καραντώνησ και Πάνος Φουντάς με την παρέα τους


Κερογλίδης Θεόδωρος, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ειρήνη Κερογλίδου
και Πάτ Φατούρου

Η Νάνσυ Αθανασοπούλου-Μυλωνά με τα ...κορίτσια της.!


Η κ. Ιουλία Μαστοράκου με την Ελένη Ζαφειράκου και
τον Κώστα Καπετανάκη.

Ο Μιχάλης και η Ανδρούλα Αργυρίδης με τον εγγονό, σύμβουλο της Κοινότητας Παναγιώτη Μαστοράκο 



Ο Άρχοντας του Πατριαρχείου, πρόεδρος της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία κ. Δημήτρης Τσατσαρώνης με την παρέα του πάντα παρών στις εκδηλώσεις της Κοινότητας


Νέες και νέοι της Κοινότητας έτοιμοι για το έργο τους...

2 comments:

  1. Για τους απόντες της Καναδικής κυβέρνησης, δεν μπορώ να μιλήσω.
    Για τους ιερείς της Κοινότητας... δεν νομίζω ότι πρέπει να σας θυμίσω για τον Μέγα Εσπερινό στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας (Ναός, μάλιστα, υπό την προστασία της ΕΚΤ). Όλοι οι ιερείς της Κοινότητας ήταν παρόντες στην ακολουθία αυτή - μαζί με τον Μητροπολίτη και άλλους 14 ιερείς (συνολικά 19). Οι ιερείς έκαναν το καθήκον τους και πήγαν στην ακολουθία. Ποιός ιερέας δεν θα ήταν παρόν για την Γιορτή του Καθεδρικού Ναού; Εξάλλου μας θυμίσατε εσείς για την "Διπλή Γιορτή", κάτι που μερικοί ξεχνούν.
    Η εύλογη ερώτηση, βέβαια, είναι: Γιατί οι διοργανωτές δεν σκέφθηκαν να γίνει ο χορός μία εβδομάδα πριν (ή έστω σε άλλη ημερομηνία) και να είναι όλοι παρών για τον Εσπερινό το βράδυ της 24ης Μαρτίου; Όμως, αυτή είναι άλλη συζήτηση.... Ας θυμηθούμε αυτά που μας ενώνουν, και όχι που μας διχάζουν.
    ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΖΗΤΩ Η ΚΥΠΡΟΣ! ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!

    ReplyDelete
  2. ΔΕΝ γνωρίζω για λογαριασμό ποιου απαντάτε κύριε, αλλά θα περίμενα μια απάντηση από την Κοινότητα, ή έστω από σας αλλά λίγο πιο …επώνυμη. Αν απαντάτε για λογαριασμό της, όπως όλα δείχνουν, της προσφέρετε μάλλον κακές υπηρεσίες…
    Θα μπορούσε ας πούμε να «επιστρατευθεί» ο ένας εκ των τεσσάρων και να βρεθεί, έστω με το τέλος της ακολουθίας, στο χορό ή και να απουσιάσει… Λέτε να είχε πρόβλημα η Παναγία με τους 18 αντί των 19 παρόντων; Το τελευταίο που θα με πείραζε ήταν αν η προσευχή θα γινόταν από κάποιον κληρικό, (και ο γενικός πρόξενος πολύ καλά τα κατάφερε), αλλά να για κείνη τη ριμάδα τη σοβαρότητα τα λέω… Άντε και του χρόνου …καλλίτερα.!

    ReplyDelete