Search This Blog

Wednesday, March 28, 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ.!

Ένα ...πόνημα...
Περί των τιμίων, εργατικών και άλλων «ζωντανών» ομογενών
...του αρχισυντάκτη του «Ε. Τ.»
ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ πως αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι διαβάσατε (παρ΄ ό, τι οι πληροφορίες μας λένε διαφορετικά) την έκδοση του «Ελληνικού Τύπου» της περασμένης Παρασκευής, κατά πως είχαμε …συμφωνήσει.

ΣΤΗ σελίδα 9, λοιπόν, στο «Κύριο Θέμα» του αρχισυντάκτη της κ. Τάσου Θεοδωρίδη και με τίτλο «Το δικό μας Τσίρκο…» διαβάζουμε ότι η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας ήταν ένα …Τσίρκο και μάλιστα «τσίρκο πραγματικό»..!! Επειδή ο κ. αρχισυντάκτης είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος με πανεπιστημιακές γνώσεις, (παρ’ ολίγον Διδάκτωρ), άριστος γνώστης της αγγλικής όσο και της Ελληνικής γλώσσης, και αδειούχος μεταφραστής των, δεν θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιήσει όλο τον πλούτο του λεξιλογίου του για να μας αναλύσει τη λέξη «άνθρωπος» και να μας πει ΟΛΑ τα συνώνυμα της λέξης. Διαβάζουμε λοιπόν ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. ΣΤΟΥΣ «Από την μια οι τίμιοι, εργατικοί, έντιμοι και ειλικρινείς εργάτες της Κοινότητας» και «Απ’ την άλλη τα «ζωντανά» θηρία, ερπετά και οι …ουρές τους, ποντικάκια, αρουρραίους, γατόνια, τίγρης, ύαινες, λεοπαρδάλεις έως όλα τα άλλα ζωντανά της ζούγκλας…»!!!

ΑΥΤΟΙ κατά την γνώμη του ήταν οι 108 ομογενείς που ψήφισαν εναντίων των αλλαγών του καταστατικού, ενώ οι πρώτοι 92, ήταν αυτοί που ψήφισαν υπέρ.

Αυτόν τον «άνθρωπο» είχε η Κοινότητα στα σχολεία της και τον άφησε να πάει ως αρχισυντάκτης στην μοναδική βδομαδιάτικη εφημερίδα του Τορόντο. Ηταν μια ακόμα σωστή πράξη του τότε προέδρου Μενεγάκη, ο οποίος βλέποντας μακριά, έπεισε τον εκδότη Κώστα Κρανιά να τον εντάξει στο εργατικό δυναμικό της εφημερίδας του ώστε μέσα από τις σελίδες της να προσφέρει τις απέραντες γνώσεις του σε όλη την ομογένεια αντί των 15-20 παιδιών μιας σχολικής αίθουσας.

ΑΥΤΟΙ είναι οι ομογενείς που πρέπει να προωθούνται σε θέσεις-κλειδιά, ώστε να μπορούμε όλοι να πάρουμε κάτι από τις γνώσεις τους. Από τη θέση αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα  τον εκδότη κ. Κώστα Κρανιά για την επιλογή του και την προσφορά του στην παροικία και όχι μόνο….

2 comments:

  1. Oi kyrioi exoun ginei ahdia,,,,, mayro xali den eidate pws glyfoun ton Menegakh tosh ypokrisia kai fthono einai axioi aytoi na lene gia zwntana aytoi einai skoulhkia,,,,,, kai einai toso vrwmiarhdes..................Eyxaristw antipodas............

    ReplyDelete
  2. I JUST WANT TO KNOW HOW mR Theodoridis know so much about reptiles my question is "CAN HE BE ONE OF THEM" ? OR HE WANTS TO BE LIKE THE REPTILES HE DESCRIBES monkey see monkey do.....Gracias senior antipodas............

    ReplyDelete