Search This Blog

Wednesday, December 7, 2011

Είναι, τελικά, αμαρτία το ψέμα και η υποκρισία;

ΟΥΤΕ λόγος μας πέφτει, αλλά ούτε και συνήγοροι είμαστε σε θέση να γίνουμε. Είναι όλοι τους μεγάλα παιδιά και μπορούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους από μόνοι τους….
Αλλά -για να κάνουμε λίγο και τον συνήγορο του …διαβόλου-, πόσο κακό είναι να πει ένας μητροπολίτης για κάποιον συγκεκριμένο ορθόδοξο χριστιανό ότι «…είναι ο μοναδικός πρόξενος που από την πρώτη ημέρα είναι κοντά στην Εκκλησία, …αγαπά την Ελλάδα… είναι καλός Χριστιανός…»; Ποιος είναι  ο αρμοδιότερος να μας διαβεβαιώσει για κάτι τέτοιο, εκτός του μητροπολίτη; Όταν τα παλιά …καλά χρόνια μια υπηρεσία ήθελε να μάθει για τα κοινωνικά φρονήματα κάποιου Έλληνα, στην αστυνομία δεν απευθύνονταν;
Το ότι ο κ. Αζεμόπουλος ζήτησε …ψιθυριστά από τον σεβασμιώτατο να «..μη λέτε τόσο καλά λόγια… μου δημιουργείτε εχθρούς…», πόσο άδικο είχε; Δεν είστε ήδη οι πρώτοι του εχθροί, αποκαλώντας τους ψεύτες και υποκριτές;
Αλλά μήπως και η …φιλοφτωχήνα που σας μετέφερε τον διάλογο, δεν είναι υποκρίτρια; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, αγαπητοί…..

1 comment:

  1. Και βέβαια το ψέμα και η υποκρισία είναι αμαρτία και μεγάλη μάλιστα γιαυτό οι παρατρεχάμενοι γύρω απο΄το Σεβασμιώτατο νομίζουν ότι έτσι αποκτούν συγχωροχάρτι. Το ίδιο κάνουν και με τον δικό μας το Δημήτρη -δεν μπορούν να το χωνέψουν μερικοί ότι πράγματι είναι κατάδικός μας- και μπροστά του στρώνουν χαλιά και πίσω του κουρελούδες.Στο τέλος όμως ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.

    ReplyDelete