Search This Blog

Monday, December 5, 2011

Μια πρώταση Καταστατικού.....

ΕΠΕΙΔΗ δεν τα κατάφεραν να συμφωνήσουν και να εγκρίνουν το νέο σχέδιο του Καταστατικού της Κοινότητας, οι κοινοτικοί μας σύμβουλοι, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα δικό μας Καταστατικό να τους το προτείνουμε και αν τους αρέσει ας το ψηφίσουν και ας το φέρουν στην Γενική Συνέλευση για τελική και …αμετανόητη έγκριση, από τα μέλη..!!!  Το κείμενο θα είναι στην ελληνική γλώσσα, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποιος να το καταλάβει και να αναλάβει την μετάφρασή του…
ΕΠΕΙΔΗ, δε, πολλές από τις σκέψεις μας είναι ίδιες με κάποιες υπάρχουσες στον προηγούμενο καταστατικό χάρτη του 1992, θα αρκεστούμε σε κάποιες συμπληρωματικές  παραγράφους-άρθρα για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Α) Να ενισχύει και να ενθαρρύνει την Ελληνική Γλώσσα και να την υποστηρίζει μέσω της σωστής διδασκαλίας.
(σ.σ. Η ελληνική γλώσσα ως γνωστόν θέλει την ενθάρρυνσή της!)
Β) Να ενισχύει και να ενθαρρύνει τις πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας, της Ελληνικής Ορθόδοξης Πίστης, και της Ελληνικής Ιστορίας ή οποιουδήποτε αυτών σε συνδυασμό.
(σ.σ. Όμως ενθάρρυνση θέλουν και οι πολιτιστικές δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται-άμεσα- με την προώθηση της Γλώσσας, της Θρησκείας και της Ιστορίας. Με την φράση «ή οποιουδήποτε αυτών σε συνδυασμό», εννοούμε κάτι σαν το Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, να καταλάβετε.)
Γ) Να λαμβάνει και διατηρεί χρηματικά ποσά και να τα χρησιμοποιεί στο σύνολο ή εν μέρει και το εισόδημα από αυτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε:
1. παροχή υποτροφιών, χορηγιών εξειδίκευσης, βραβείων και οικονομικής βοήθειας σε φοιτητές.
2. την παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας σε εκπαιδευτικά ιδρλυματα του Καναδά που έχουν καταχωρηθεί, επίσης ως φιλανθρωπικές οργανώσεις σύμφωνα με το νόμο περί φορολογίας εισοδήματος. Και
3. την ίδρυση σχολείων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και των σημαντικών πτυχών του ελληνικού πολιτισμού προς όφελος των πολιτών.
(σ.σ. Τα παραπάνω Γ) 1, 2, 3, νομίζουμε ότι είναι αρκούντως κατατοπιστικά ώστε να μη χρειάζονται κάποια διευκρίνηση. Εντάξει;)
Δ) Να ιδρύει, να συντηρεί και να λειτουργεί ένα ή περισσότερα κοινοτικά κέντρα στην πόλη του Τορόντο, παρέχοντας σεμινάρια, προγράμματα, αθλητισμό, θέατρο, τέχνη, μουσική, χειροτεχνεία, χόμπι και ψυχαγωγία προς όφελος των πολιτών. (σ.σ. Ο χορός συμπεριλαμβάνεται μέσα στον αθλητισμό, αλλά επειδή χαλάνε τα πλακάκια θα γίνει προσπάθεια αποφυγής του..)
Ε) Να φέρει σε επαφή τους πιστούς της Ελληνορθόδοξης Πίστης για την καλύτερη παρακολούθηση, διατήρηση και διαιώνιση της αληθινής και αυθεντικής μορφής της Ελληνορθόδοξης Πίστης και παράδοσης, σύμφωνα με τα δόγματα, κανόνες, τελετές, τις διοικητικές ρυθμίσεις, τις συνήθειες και τα έθιμα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας  όπως έχουν διατυπωθεί σύμφωνα με την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση από τις επτά Οικουμενικές Συνόδους της Μίας και Αδιαιρέτου Εκκλησίας του Χριστού και των Συνόδων της, και έχουν εγκριθεί σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.
(σ.σ. Εδώ βάζουμε δυο φορές το όνομα της Κωνσταντινούπολης  καθώς και τη χώρα, ώστε αν τυχόν ποτέ, παρουσιαστεί ένα άλλο Οικουμενικό Πατριαρχείο σε μια άλλη Κωνσταντινούπολη,   να είμαστε σίγουροι ότι κάποιος άλλος Μενεγάκης ή Γκέκας ή Νίκωνας δεν θα μας μεταφέρει εκεί…. Υποθέτουμε ότι το υπόλοιπο σκεπτικό της παραγράφου είναι αρκούντως  κατ-ανόητο)
ΣΤ) Να εξασφαλίζει και να παρέχει υπηρεσίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα στους φτωχούς και άπορους. ΚΑΙ
Ζ) Να παρέχει δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν καταχωρηθεί, επίσης ως φιλανθρωπικές οργανώσεις σύμφωνα με το νόμο περί φόρου εισοδήματος, με την προϋπόθεση ότι κανένας από τους σκοπούς του Οργανισμού δεν θα μπορεί να ασκηθεί σε αντίθεση με το καταστατικό ή το εθιμικό δίκαιο που διέπει φιλανθρωπικές πράξεις.
(σ.σ. Το …κόλπο στα παραπάνω γραφόμενα είναι να πείσουμε πρώτα τις άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις να μας βοηθήσουν, πρώτα,  να ξεχρεώσουμε τα 12.000.000 $ του χρέους μας και μετά εμείς θα τους βοηθάμε με το παραπάνω…)
ΕΔΩ σταματούμε για σήμερα την συγγραφή του Καταστατικού μας, ώστε να κάνετε τις ό, ποιες παρατηρήσεις –διορθώσεις και μετά να επανέλθουμε με το άλλο άρθρο μας το οποίο θα περιέχει Ειδικές και Γενικές προβλέψεις.
ΑΝ κάποιος συνάδελφος έχει έτοιμο στον υπολογιστή του το νέο Καταστατικό, ας μας το στείλει ή ας το δημοσιεύσει, ούτως ωστε να μας απαλλάξει από τον κόπο της …συγγραφής του..!!

No comments:

Post a Comment