Search This Blog

Tuesday, December 6, 2011

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 2.

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του συμπληρωματικού Καταστατικού (μας) για την Κοινότητα. Περιμένουμε τις απόψεις σας
ΕΙΔΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ) ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Α) Για τους παραπάνω σκοπούς, καθώς και τους παρεπόμενους και βοηθητικούς (…όποιας αναπηρίας) να ασκεί οποιεσδήποτε από τις εξουσίες προβλέπονται από το νόμο για ανώνυμες (μόνον....) εταιρίες ή με οποιοδήποτε άλλο καταστατικό ή νόμους που από καιρού εις καιρόν (ακόμα και τον …κακό τους) ισχύουν, εκτός εάν η εν λόγω εξουσία είναι αντίθετη προς το καταστατικό (όπως ας πούμε ο προεδρεύον κ. Κακαγιάννης;) ή το εθιμικό δίκαιο που αφορά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, και ιδίως χωρίς να περιορίζεται η γενικότητα (ενώ για την …ειδικότητα, βλέπουμε) των προαναφερθέντων: (!!!!!)
1. Να συσσωρεύει κατά περιόδους χρηματικά κεφάλια ή κεφάλαια της εταιρίας και από το εισόδημα αυτό που υπόκειται σε οποιοδήποτε καταστατικό ή νόμους που από καιροί σε καιρό (έστω και τον …κακό τους) ισχύει….
2. να επενδύει και να επανεπενδύει τα κεφάλαια της εταιρίας (δηλ. της Κοινότητας, τα οποία έχουν συσσωρευτεί κατά την 10ετία Μενεγάκη) κατά τον τρόπο που καθορίζεται από τους συμβούλους, (ακόμα και στο καζίνο;) και όταν κάνει τέτοιες επενδύσεις, οι διευθυντές δεν πρέπει να περιορίζονται σε επενδύσεις που επιτρέπονται από το νόμο για Τραστείς, εφόσον οι εν λόγω επενδύσεις είναι λογικές, συνεπείς και αρμόζουσες στις περιστάσεις και δεν συνιστούν, άμεσα ή έμμεσα, διαπλεκόμενα συμφέροντα. (Έτσι, ξεκάθαρα πράγματα….)
3. Να ζητά και να εισπράττει δωρεές, κληροδοτήματα, κληρονομιές και επιχορηγήσεις, και να συνάπτει συμβάσεις, συμφωνίες, και εργολαβίες που σχετίζονται με τα παραπάνω.
(αντιλαμβάνεστε πιστεύω ότι μια δωρεά ή κληρονομιά για να εισπραχτεί θέλει και τον εργολάβο της….)
4. Να αποκτά με αγορά, συμβόλαιο, δωρεά, κληρονομιά, παροχή, χορηγία, κληροδότημα ή με άλλο τρόπο οποιαδήποτε προσωπική ιδιοκτησία και να συνάπτει και να εκτελεί τυχόν συμφωνίες, συμβόλαια ή εργολαβίες σχετικές με τα ανωτέρω, και να πουλά, διαθέτει και να μετατρέπει το ίδιο ή οποιοδήποτε μέρος αυτής μπορεί να θεωρηθεί σκόπιμο. (το παραπάνω άρθρο το γράψαμε επί τούτου κατανοητό, ώστε να μη  χρειάζονται διευκρινήσεις.….)
5. Να αποκτά με αγορά, χρηματοδοτική μίσθωση, άλλη επινόηση, δωρεά, ή με άλλο τρόπο, ακίνητη περιουσία (άμα τύχει και κινητή….) και να διατηρεί την εν λόγω ακίνητη περιουσία ή έννομο συμφέρον που είναι αναγκαία για την πραγματική χρήση και εγκατάσταση της εταιρίας ή για την άσκηση των φιλανθρωπικών δεσμεύσεων, καιόταν πλέον δεν είναι απαραίτητο, να πωλεί, να διαθέτει και να μετατρέπει αυτό ή οποιοδήποτε μέρος αυτού… (ούτε εδώ νομίζουμε ότι χρειάζονται διευκρινήσεις….)
6. Να απασχολεί και να πληρώνει κατάλληλους βοηθούς, υπαλλήλους, εκπροσώπους, ιερείς, καθηγητές θρησκευτικών και εργαζομένους και να αναλαμβάνει την προμήθεια, εξοπλισμό και διατήρηση γραφείων και άλλων εγκαταστάσεων, και να αναλαμβάνει τέτοιες λογικές δαπάνες, εφόσον είναι αναγκαίο, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν καταβάλλει καμιά αμοιβή σε διευθυντή με οποιαδήποτε ιδιότητα. (στην παραπάνω περίπτωσή μας οι εργαζόμενοι θα εργάζονται ενώ οι άλλοι απλώς θα αμείβονται. Επίτηδες βάλαμε άμισθο διευθυντή, μη τυχόν και μας προκύψει κανένας άλλος Μάνιος. Ο Σελιώτης είναι αρκετός….)
7. Να εκτυπώνει, να δημοσιοποιεί, να πωλεί και να διανέμει έντυπο υλικό.
8. Να συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς, είτε είναι ανώνυμες επιχειρήσεις είτε όχι, οι οποίοι έχουν παρόμοιους σκοπούς εν συνόλω ή μερικώς με αυτούς του Οργανισμού.

Β) Ο οργανισμός θα λειτουργεί χωρίς αξίωση κέρδους για τα μέλη του και οποιαδήποτε κέρδη ή άλλα οφέλη στον οργανισμό θα χρησιμοποιούνται για την προώθηση των σκοπών του.
Γ) Ο Οργανισμός θα υπόκειται στο νόμο περί φορολογίας φιλανθρωπικών οργανισμών και στην νομοθεσία περί φιλανθρωπικών δωρεών…( όποια άλλη δωρεά θα απαγορεύεται.)
Δ) Οι σύμβουλοι θα υπηρετούν χωρίς αξίωση αμοιβής και κανείς δες θα έχει οποιοδήποτε όφελος από τη θέση του/της με την προϋπόθεση πως θα μπορούν να αποζημιωθούν τα λογικά έξοδα που έχουν κάνει κατά την εξάσκηση (ή …ξέσκηση) των καθηκόντων τους.
Ε) Η δανειοληπτική ικανότητα του Οργανισμού σύμφωνα με οποιοδήποτε καταστατικό κανονισμό που έχει ψηφιστεί και επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το άρθρο 59 του νόμου περί ανωνύμων εταιριών περιορίζεται στο δανεισμό των χρημάτων για τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα, με την προϋπόθεση ότι η δανειοληπτική δυνατότητα του οργανισμού δε θα είναι περιορισμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε να δανείζεται με αντάλλαγμα την εγγύηση των ακίνητων ή προσωπικών περιουσιακών στοιχείων.
ΣΤ) Μετά τη διάλυση του οργανισμού και την πληρωμή όλων των χρεών και χρηματικών εκκρεμοτήτων, η εναπομείνουσα περιουσία θα διανέμεται ή θα εγκαταλείπεται (εμείς προτιμούμε την εγκατάλειψη!) σε …κυνωφελείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς οι οποίοι έχουν αντικείμενο εφαρμογής στον Καναδά. Τέλος
Ζ) Εάν είναι φανερό πως κατά την κρίση του υπουργού, κατόπιν αναφοράς του Δημοσίου Εφόρου, ο οργανισμός έχει αποτύχει στην πλήρωση των όρων του νόμου για φιλανθρωπικά ιδρύματα ή του νόμου για τις φιλανθρωπικές δωρεές, τότε ο υπουργός θα μπορεί να διατάξει έρευνα με σκοπό να αποφασιστεί αν υπάρχει επαρκής λόγος ώστε ο Ανώτατος Κυβερνήτης να διατάξει σύμφωνα νε την υποπαράγραφο 817 του νόμου για τους οργανισμούς, ακύρωση της άδειας λειτουργίας του οργανισμού και την διάλυσή του. (Μόνο, όμως,  αν είναι φανερό κι’ όχι κρυφό….)
ΕΔΩ σταματάμε με την συγγραφή του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ και αύριο αρχίζουμε τη συγγραφή των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. ΣΑΣ προτρέπουμε να φυλάξτε το …πόνημα τούτο διότι είμαστε σίγουροι ότι θα μας αντιγράψουν…..

1 comment:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΙΠΟΔΑ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΠΟΝΗΜΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΝΕΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ -ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑΝ- ΑΛΛΑ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΝΑ ΠΟΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ? ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΨΙΛΟΞΕΣΗΚΩΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ Η ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!!

    ReplyDelete