Search This Blog

Wednesday, May 31, 2023

Έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος πολιτικός, ο Θεόδωρος Πάγκαλος...


Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος.

Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεων του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου.

Συνεργαστήκαμε συστηματικά με τον Θόδωρο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησα τη θέληση και τον πατριωτισμό του.

Τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του.

Όσοι τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα έχουμε πάντα στη σκέψη μας τον πνευματώδη λόγο του.

Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε.

Γιώργος Α. Παπανδρέου

 

15 comments:

  1. Θα μνημονευεται στα ιστορικά βιβλία ως ο άνθρωπος που μαζί με τον τότε πρωθυπουργό που το όνομά του αρχίζει απο Σ παρέδωσαν τα δύο νησιά Ίμια και την εδαφική τους κυριαρχία στην Τουρκία, και έκτοτε κανένας κρατικός υπάλληλος της Ελληνικής κυβέρνησης (πόσο μάλλον ένας απλός Ελληνας πολίτης) δεν τολμάει να πατήσει το χώμα τους. Αλλά, ο εκφωνήσας τον παραπάνω επικήδειο είχε πει για αυτά τα νησιά ότι δεν θα μαλώσουμε με τους γείτονες για μερικά στρέμματα γης.

    ReplyDelete
  2. Ναι και πολυ τον θυμομαστε να ουρλιαζει στο τηλεφωνο στον ειδικο πρακτορα-αξιοματικο Σαββα Καλεντεριδη ευρισκομενον στην οικια του Ελλ.πρεσβευτη στο Ναιρομπι της Κενυα μαζι με τον μεγαλο ηγετη τον Κουρδων Οτσαλαν, προσπαθοντας να τον φυγαδεψουν απο τουρκους και αμερικανους,,,και ο Παγκαλος φωναζε "πεταξε τον εξω",,,,τελικα την πληρωσε ο Καλεντεριδης και ο Οτσαλαν επεσε στα χερια των τουρκων και η Ελλας-Κυβερνηση εξευτελιστηκε και παλι οπως στα Ιμια...

    ReplyDelete
  3. Ναι, ρε παιδιά, καλές είναι οι μαλακίες, να τις λέμε και να τις γράφουμε, αλλά και ...λίγο ονοματάκι, όμως, ΔΕΝ θα έβλαπτε, ώστε ξέρουμε κι' εμείς, ποιος ή ποιοί ξεγάνωτοι τις λένε και τις γράφουν πέρα του ότι τις ...κάνουν.!!! Ακούτε ρε σεις, ...ήρωας ο Καλαντερίδης που παρά λίγο να βάλει την Ελλάδα στην μεγαλύτερη περιπαίτειά της με την Τουρκία.! Ευτυχώς που υπουργός Εξωτερικών ήταν ο αείμνηστος Πάγκαλος...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ὀταν σκὀτωσαν τον Βαλυράκη έβγαλες τον σκασμό Αντίποδα και ούτε μια πρόταση, ούτε συλλυπητήρια δεν έγραψες. Επίσης μούγκα για άλλα ονόματα πασόκων που απεβίωσαν. Τελικά το δίκιο σου με τον Σωτήριο το χάνεις ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ασχολείσαι με πολιτικά θέματα και εκεί ξεβρακώνεται ο χαρακτήρας σου.

      Delete
    2. Ρε Βλάκα, ουτε αυτό κατάλαβες; Έχω χάσει το τηλέφωνό σου και κατάφερα να σε ρωτήσω, τόσο γι' αυτό όσο και για ...πολλά άλλα θέματα. Όσο για το δίκιο μου που χάνω, "κάθε φορά", φυσικά και ΔΕΝ είναι καλό πράμα, αλλά το ότι το ΕΧΩ και το χάνω, ΔΕΝ είναι αρκετό; Αν ΔΕΝ είχα να χάσω θα ήταν κακό, για μένα τουλάχιστον... ΔΕΝ πειράζει, όμως, συνέχισε να γράφεις, έστω και ανώνυμα, διότι, πού ξέρεις, μέσα στις τόσες μ#λ#κιες, μπορεί να σου ξεφύγει και κάτι καλό ή ...σοβαρό.!!!

      Delete
  4. Τι έγινε αντίποδα, πάλι νευράκια, τι σχέσει η επώνυμη μαλακία αντίποδα; αυτά που έκανε ο χοντρούλης σου δεν είναι μαλακίες, αλλά εγκλήματα, αν ζούσε σε άλλη χώρα θα τον έτρωγε η μαρμάγκα, όπως και ο διπλανός της φωτογραφίας με τα λεφτά υπάρχουν, βέβαια τα λεφτά υπήρχαν αλλά στις τσέπες τους, γιατί και οι δύο είναι αριστεροί με δεξιά τσέπη. Και οι δύο επαγγελματίες πολιτικοί και από σόι φυσικά. Εσύ αντίποδα, πότε θα μας πεις το ονοματάκι σου, μήπως ντρέπεσαι;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κόψε τις ανώνυμες μαλακίες σου ρε βλάκα και γράψτες με το όνομά σου, ώστε να τις ευχαριστηθείς... Έτσι όπως έκανε ο Πάγκαλος, ώστε να μιλάει γιαυτόν, σήμερα, όλος ο σοβαρός κόσμος... Το όνομά μου το ξέρουν και οι πέτρες, ακόμα, εκτός, βέβαια απο κάποια τούβλα σαν εσένα και μερικούς άλλους... Τέλος, ΑΝ είχες έστω και λίγη σοβαρότητα, θα συνέχιζες να διαβάζεις τις μαλακίες στον Αντίποδα και να ασχολείσαι, μάλιιστα, μαζί τους; Αϊ γαμή σου παλιομαλάκα...

      Delete
  5. Τελικά αντίποδα δεν διαφέρεις από έναν φασίστα, όπου δεν σε βολεύει δεν δημοσιεύεις τα σχόλια αναγνωστών και πολύ καλά κάνεις, μη χάσεις και την υπόληψη των φίλων σου και της κλίκας σου. Ε! λοιπόν αντίποδα και εσύ ανώνυμες μαλακίες γράφεις, α! εκτός και δεν σε βαφτίσανε και δεν έχεις ονοματεπώνυμο. Το δικαιολοφητικό πως σε ξέρουν όλοι, δεν ευσταθεί. Το blog σου ανήκει στο google και εκεί έχεις ένα ονοματάκι όπως λες και εσύ. Βάλτο λοιπόν να ξέρουμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε και μην βρίζεις ανωνύμως .

    ReplyDelete
  6. Ε αντίποδα ξύπνα το όνομα του πολιτικού σου που θαυμάζεις, έγινε γνωσό από τις μωρολογίες και τις ανόητες φλυαρίες που ξεστόμιζε κάθε λίγο και λιγάκι. δεν γνωρίζεις, ένας άλλος πολιτικός κατά πολύ ανώτερός του τον αποκάλεσε ένα μεγάλο τίποτα κατά τις δημαρχιακές εκλογές της Αθήνας και που έχασε ο δικός σου. Ναι θα τον γράψει και αυτόν η ιστορία, όπως και τον παππού του.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μωρέ αυτόν θα τον γράψει η Ιστορία, όπως τον παππο΄΄υ του, αλλά εσύ θα παραμείνεις γραμμένος στ' αρχ@ίδια του, όπως και τόσοι άλλοι σαν εσένα. Η διαφορά είναι το ότι ο αείμνηστος έλεγε τα πράματα, και τη γνώμη του, με το όνομά του, ενώ εσύ τον κρίνεις, ΚΑΙ ανώνυμα ΚΑΙ μετά θάνατον, έτσι ώστε σίγουρα να μη μπορεί να σ' απαντήσει.!!! Παλιομαλάκα...

      Delete
  7. Καλό είναι να διαβάζεις και λίγο ιστορία και όχι ότι άκουσες από τον παππού σου. Παλιομαλάκες είναι όλοι όσοι πιστεύουν στους ψευτάρες και συμφεροντολόγους πολιτικούς. Εμείς ούτε λεφτά είδαμε ούτε και φάγαμε, αυτοί μεταξύ τους στα σίγουρα.

    ReplyDelete
  8. Στο στέλνω για να το κρατήσεις ανάμνηση, σαν παράδειγμα έντιμου πασόκου και πατριωτη από το 1996. Μετά το συνέδριο παραιτήθηκε από το κόμμα σας. Η παρέα σου και ο κύκλος σου στον Καναδά τον θεωρούσατε γραφικό. κ. λπ, κ. λπ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και συ τώρα επιμένεις να μπεις στον κατάλογο των γραφικών, αλλά ΔΕΝ γράφεις το όνομά σου... Τι μπορώ να κάνω;...

      Delete
  9. Κι εσύ Αντίποδα ένας yes man είσαι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ μπορεί να είμαι ένας "yes man", αλλά εσύ που κρύβεσαι κάτω από τη φουστίτσα σου, μήπως ΔΕΝ είσαι, ούτε καν, men;

      Delete