Search This Blog

Thursday, May 25, 2023

Τον παρατάει για πάντα και ο Ιάκωβος, ο δεύτερος από τους 3 επίσκοπους του Σωτήριου.!!!

  Τρεις βοηθοί Επίσκοποι στον Καναδά, ο Πατάρων Σαλμάς.!!!


Πριν 3 περίπου χρόνια, η Αρχιεπισκοπή Τορόντο, με υπογραφή Σωτηρίου, μας ανακοίνωνε, με επισημο Δελτίο Τύπου, την εκλογή 3 νέων βοηθών επισκόπων, τους οποίους και χειροτόνησε λίγους μήνες αργότερα. Σήμερα που οι δυο εξ’ αυτών τον παράτησαν και αναχώρησαν για την Ελλάδα, και παρά την επι μήνες αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση της μεταβολής αυτής, από την «ιερά» Αρχιεπισκοπή, ...άνθρακας ο θυσαυρός.! Ούτε κουβάντα τσακιστεί μέχρι στιγμής... 

Και επειδη κάποιοι εξ’ υμών, ακούσατε και ρωτάτε για το θέμα, σας πληροφορούμε ότι ο πρώτος των επισκόπων, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μοστράτος, μετά τη χειροτονία τους, έφυγε για διακοπές και ξεκούραση στην Ελλάδα, όπου και συνεχίζει να βρίσκεται, δίχως κάποιος να πει λέξη γιαυτό. Ο δεύτερος, εξ’ αυτών ο γνωστός σας Ιάκωβος, ετοιμάζει τις βαλίτσες του και αναχωρεί μόνυμα από την Αρχιεπισκοπή και τον Καναδά, χωρίς μέχρι στιγμής να ειπωθεί έστω μια κουβέντα, από το αφεντικό του τον Σωτήριο, παρ’ ότι ο κόσμος το είχε τούμπανο.! Μέχρι προχθές, λοιπόν, που διαβάσαμε επίσημα, πλέον, την επιστολή ...ξεπροβοδίσματος και ευχαριστιών του προέδρου της Κοινότητας Μοντρεάλης, γιατρού Τσούκα, την οποία και σας παρουσιάζουμε.:

Σεβασμιώτατε Επίσκοπε Ζηνουπόλεως Ιάκωβε,

Καθώς αποχωρείτε από τον ρόλο και τα καθήκοντά σας στον Καναδά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη υπηρεσία σας τόσο στους Ιερούς Ναούς της Κοινότητάς μας, όσο και στο σύνολο της ελληνικής Παροικίας. Το θεάρεστο έργο σας ήταν πραγματικά εμπνευσμένο και ο διαρκής στόχος σας να φέρετε τη νεολαία μας πιο κοντά στον δρόμο του Θεού ήταν εξαιρετικά καρποφόρος.

Ο αντίκτυπος που είχατε στην Κοινότητά μας είναι ανυπολόγιστος και σας είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα κάνατε. Η πνευματική ηγεσία και η καθοδήγησή σας είναι ανεκτίμητες και είμαι βέβαιος ότι η κληρονομιά σας θα συνεχίσει να ζει στην καρδιά και την ψυχή εκείνων των οποίων τις ζωές αγγίξατε.

Καθώς ξεκινάτε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας, εύχομαι η πορεία σας να είναι πάντα ευλογημένη, αφού είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε να υπηρετείτε τον Λόγο του Θεού και να εμπνέετε τους γύρω σας.

Σας ευχαριστώ και πάλι για όλα όσα προσφέρατε στον ελληνισμό της πόλης μας.

Με σεβασμό, Δρ. Γεώργιος Τσούκας

Πρόεδρος Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ


11 comments:

  1. Με τι χαρές και ...χάρες μας ανακοίνωνε την ...εκλογή, και τις χειροτονίες, των τρειών βοηθών του, ο Αρχιεπίσκοππος Σωτήριος, και με πόση - μέχρι σκασμού - σιωπή δεν λέει κουβέντα για την αποχώρηση των δυό εξ' αυτών μέσα σε λίγο μόλις χρόνο; Ξέρω ότι ήταν έτοιμος να εκδώσει επιστολή ενημέρωσης των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά ακόμα την περιμένουν. Εκτός και αν την λάβατε και δεν μας το λέτε για δικούς σας λόγους!!! Πού θα πάει όμως, όλα στη φόρα....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ πάντως δεν πείρα μυρωδιά για όλα αυτά. Ίσως να έγιναν μέσα στον κορονοϊο, δεν κατάλαβα

      Delete
  2. Για να ενημερωθείς, η παρακάτω είναι η ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής για τους δεσπότες του Σωτήριου, αλλά τώρα που φεύγουν δεν λέει κάτι να μας ενημερώσει! Σοβαρά πράγματα, από σοβαρούς ιερωμένους, τι άλλο να σας πω! "Μετά από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου και πρόταση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος, στη Συνεδρία της 13ης Φεβρουαρίου 2020, εξέλεξε παμψηφεί τρεις Αρχιμανδρίτες, βοηθούς Επισκόπους ως κάτωθι:
    1. Αρχιμ. Νεκτάριος Μοστράτος, εξελέγη Επίσκοπος Κεράμων.
    2. Αρχιμ. Αλέξανδρος Σαλμάς, εξελέγη Επίσκοπος Πατάρων.
    3. Αρχιμ. Δημήτριος Αντωνόπουλος, εξελέγη Επίσκοπος Ζηνουπόλεως.
    Οι χειροτονίες των τριών εψηφισμένων Επισκόπων είχαν ορισθεί αρχικά, για το Σάββατο 14 Μαρτίου ε.έ, για το Σάββατο 4 Απριλίου ε.έ και για την Πέμπτη 23 Απριλίου ε.έ. αντιστοίχως.
    Δυστυχώς οι χειροτονίες λόγω κορωνοϊού ανεβλήθησαν." κ. λοιπά...

    ReplyDelete
  3. Οι κατά καιρόν πρόεδροι, πρέπει να μάθουν και ορισμένα τα του πρωτοκόλλου περί προσφωνήσεως. Ένας επίσκοπος προσφωνείται θεοφιλέστατος. Άντε μη κατεβάσω κανένα καντήλι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ κ. 12:15, μπορείς να μας πεις, γιατί πρέπει ένας πρόεδρος να γνωρίζει ότι ένας επίσκοπος, επιλεγμένος από τον Σωτήριο και τον Βοθρολομαίο, θα είναι σίγουρα και αγαπητός του Θεού, και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, δλδ ΘεοΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ; Κάτι τέτοιο μόνον όσοι εκ των κληρικών και Θεούσων λαϊκών οι οποίοι ...συνομιλούν με τον Μεγαλοδύναμο, μπορούν να το ξέρουν με ...βεβαιώτητα.!!! ΑΝ, τώρα, εσύ ο οποίος ψιρίζεις όλα να δευτερεύοντα, ρωτήσες τον γιατρό Τσούκα, πώς ξέρει ότι ο Ιάκωβος είναι Θεοφιλέστατος, ΤΙ θα σου απαντούσε; Όσο για το "πρωτόκωλο" οι ιεράρχες, τα ταξινομούν πρώτο-δευτερο και τονκάνουν ό,τι θέλουν.!!! Και τώρα κατέβασε όλα τα καντήλια της εκκλησίας, όπου εργάζεσαι ως καντιλανάφτης ...

      Delete
  4. Για να κατεβάσεις καντήλια δεν χρειάζεται να είσαι καντηλανάφτης τενεκέ. Εγώ αν καταλαβαίνεις ελληνικά, είπα πως προσφωνείται ένας επίσκοπος,(για να μην φαίνονται άσχετοι και γιδοβοσκοί) τώρα αν είναι αν είναι υπερθετικός βαθμός και για τον παντοδύναμο, ποσώς με ενδιαφέρει. Το άλλο, σωστο είναι οι πρόεδροι να έχουν κια μία σφαιρική μόρφωση. Αν ο πρόεδρος είναι γιατρός, ας τον προσφωνήσει σπληνάντερο, ή κωλάντερο ή οτι δήποτε άλλο έχει το μενού.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπορείς κύριε να κατεβάσεις όσα και ό,ποια καντήλια θέλεις, και να αποκαλείς τον κάθε απατεώνα ή άλλο μπορεί να είναι κάποιος, όπως εσύ γουστάρεις κι' αγαπάς, καθ' ότι ΔΕΝ σου κοστίζει τίπορα απολύτων, ακόμα και από την ό,ποια σοβαρότητά σου, καθ' ότι η ανωνυμία είναι καλό πράμα και βοηθάει πολλούς για τέτοια κόλπα. Κάνε δουλειά σου σε παρακαλώ και ΜΗΝ συμβουλεύεις επώνυμους ανθρώπους να πουν ή να κάνουν πράματα που ΔΕΝ πιστεύουν. Τώρα αν εσένα σου έμαθαν ότι κάποιο - άντε να μην το πω -το πείραν κάποια άλλα τομάρια και το χειροτόνησαν επίσκοπο, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν εκ του ...ποιμνίου του, είναι καθαρά δικό τους το πρόΒΛΗΜΑ και ας τον χαίρονται. Και να ξέρεις τέλος, ότι πολύ του πάει του Ιάκωβου και μόνον που ο πρόεδρος Τσούκας τον αποκάλεσε "σεβασμιότατο", αλλά έχει δικαίωμα να τον σέβεται, αλλά όχι και την υποχρέωση να γνωρίζει ΑΝ ο Θεός τον θεωρεί φίλο του. Εντάξει; Συμβουλές, λοιπόν, και μαθήματα μόνον με ονοματεπώνυμο ώστε να γνωρίζουν οι ...παραλύπτες των από πού προέρχονται και πόσο αξιόπιστες είναι...

      Delete
  5. Αντίποδα πάλι εδώ είμαστε, φουστίστα εγώ, φουστανέλα εσύ. Εγώ σε βλέπω για ανώνυμο και το αντίπ[οδας δεν μου λέει κάτι. Ανώνυμος και εσύ λοιπόν και θέλεις να μπερδεύσαι και να ανακατώνεις τα δημόσια σκατά της παροικίας. Κάποτε ήσουνα λάτρης της ελληνικής κοινότητος του Τορόντο και το έπαιζες και κομματόσκυλο, τώρα έφαγες την κλωτσιά και πιστεύω πως δεν είσαι ούτε μέλος της. Άσε τα νταηλίκια λοιπόν περί ανωνυμίας και επωνυμίας, βάλε και εσύ το ονοματάκι σου, που ξέρεις, μπορεί και να σε γνωρίζω. κ.λπ - κ. λπ......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κράτα, λοιπόν, τη φουστίτσα σου εσύ, και άσεμε εένα με τη φουστανέλα... Τουλάχιστον ΔΕΝ φαίνεται ο κώλος μου, όπως ο δικός σου. Το ότι εσύ ΔΕΝ με γνωρίζεις, ενώ με ξέρουν ΚΑΙ οι πέτρες, θα πει ότι είσαι τούβλο, χωρίς εγώ να ευθύνομαι γι' αυτό, και φυσικά ΔΕΝ χάνεις τίποτα απολύτως. Το τι εγώ ήμουν ή δεν ήμουνα, είμαι ή δεν είμαι, κάνω ή δεν κάνω, καθαρά προσωπικό μου θέμα, ενώ είσαι η τελευταία που θα επέτρεπα στον εαυτό μου να ρωτήσει. Άντε τώρα, κάνε δουλειά σου, και Ό,ταν - και ΑΝ ποτέ - σοβαρευτείς, πού ξέρεις, μπορεί να τα ξαναπούμε...

      Delete
    2. Δεν ξέρει ακόμα αυτός/αυτή η χαμούρα ποιος είσαι; Τότε είναι σίγουρα ΤΟΥΒΛΟ, αλλά δεν ενοχλεί αφού δεν ντρέπετε για λογαριασμό του και επιμένει να έχει και να μας λέει τη ΓΝΩΜΗ του/της. Χ α Χα Χ α!!

      Delete
  6. Antipoda ζεις με τα ψέματα και να ευχαριστείς αυτούς που σχολιάζουν στο dirty blog σου και σου δίνουν το ψωμάκι σου….είσαι αν´αξιος να μιλησης όχι μόνο για τον Θεοφιλέστατο Ιάκωβο που απέδείξε τον Εαυτό του (αλλά ούτε για τον χειρότερο ανθρωπο που είσαι εσυ ). Ο Ε. Ίακωβος ΝΑΙ είναι φίλος του Θεού και Αξιος το απέδειξε ακόμη και με την παραίτησή του ειλικρινής,ευθύς, τίμιος Είμαστε συνεργάτες του Δέκα χρόνια μαζί του και τον γνωρίζουμε πολύ καλά !!!!Βάλε το όνομα σου Δημόσια ..και τότε τα λέμε!!!Πες και ευχαριστώ που σε βοηθ´αμε να βγάζης τα προς το Ζην!!!!

    ReplyDelete