Search This Blog

Sunday, March 26, 2023

Μια ανώνυμη κριτική εις βάρος του Αντίποδα και το ...λάθος μας.!!!


 Ενα λίγο περισσότερο, του δέοντος, κριτικό σχόλιο εις βάρος του Αντίποδα, το παραδίδω στην κρίση σας, καθότι πολύ λίγο μας ενδιαφέρει η γνώμη του, πάλι ανώνυμου ε,πικριτή μας.  Το ...μεγάλο σφάλμα μας είναι το ότι ΔΕΝ τον ρωτήσαμε, κάτι για το οποίο ελπίζουμε σε ...άφεση των αμαρτυών μας.!!!

Διαβάστε το λοιπόν και ίσως, αν χρειαστεί, τα ξαναπούμε...

Unknown commented on "Παράδες - Παράδεισος και η ...Σωτηρία της ψυχής τους.!!!"

 Από αυτά που σχολιάζουν οι αναγνώστες σου Αντίποδα ἐχεις μαζέψει πολλούς Νενέκους και Πηλιογοὐσηδες και τόσους πολλούς δεν έχω ματαειδεί από τότε που ήρθα στο Τορόντο. 

Ξέραμε τον Σωτήριο και τον αφέντη του Βαρθολομαίο και μερικά φυντάνια της ομογενειακής ελίτ αλλά βλέπω ότι το σαράκι που έχουν διασπείρει οι πισωγλέντηδες στην κοινωνία μας ἐχει δυστυχώς αποδώσει καρπούς. Και σύ σιωπηλά τους κάνεις πλάτες και κηρύττεις εμπιστοσύνη στα πολιτικά πρόσωπα που αλληλοβοηθούνται και κοιμούνται στο ίδιο κρεββάτι και λατρεύουν τον αφέντη στην ίδια στοά με την επίσημη διοικούσα εκκλησία. Η παρακαταθήκη που θα αφήσεις για την υστεροφημία σου με το μπλόγκ θα είναι δυσανάλογα μικρή με την υπερβολική φιλοδοξία που είχες ὀταν άρχιζες πριν 15 και βάλε χρόνια. Και το όραμά σου και οι προθἐσεις σου ήταν σαθρές γι αυτὀ κατά την ἀποψἠ μου ο κατήφορος των αναρτήσεων σου είναι ανεπίστρεπτος και μη διαχειρίσιμος και ανάξιος ενδελεχούς σχολιασμού. Θα μου πεις ότι οι άνθρωποι αλλάξαν όσο και οι καιροί και εσύ ακολούθησες το ρεύμα του κόσμου, αλλά ο κόσμος δεν πάει προς την σωστή κατεύθυνση και γι αυτό θα καταρρεύσει και θα καταστραφεί. Εάν διάβαζες κάποια κείμενα του Ευαγγελίου θα το είχες μάλλον αντιληφθεί

 

7 comments:

  1. Και ποια είναι η σωστή κατεύθυνση;

    ReplyDelete
    Replies
    1. εάν είχες την διἀθεση να μελετἠσεις την Ελληνική παιδεία και το ευαγγέλιο, να ερευνάς και να ενημερώνεσαι από κάθε εναλλακτική πηγη για τα γεγονότα του κόσμου και όχι μόνο από τα συστημικά, τότε θα ανακάλυπτες χωρίς την δική μου βοηθεια την σωστή κατευθυνση. ἐπειτα βλέπω ότι είσαι ο μόνος που ρωτἀ, άρα όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να βλέπουν την λάσπη σαν σωτηρία

      Delete
    2. I have personally studied and researched both and am well informed.
      I can assure you salvation will not come until the dead wood ( ALL of them at the Archdiocese are booted out and gone) and replaced with honest god-fearing people representing not only the rich, the poor but also the flock in general, some of you refer top them as uneducated followers I will not.
      Only then our church can go forward.

      Nikona Georgakopoulos

      Delete
    3. Αγαπητἐ, έχετε την ψευδαίσθηση ότι αυτοί που τοποθέτησαν και προβίβασαν το νεκρό ξύλο στην ορθὀδοξη αρχιεπισκοπή είναι το ζωντανό ξύλο και άρα το υγιές κομμάτι της ζώσας εκκλησίας; Δηλαδή ο κύριος Αρχοντώνης (και ο κύκλος του) στου οποίου την δικαιοδοσία υπάγεται η εντολή αντικατάστασης του εξάρχου κυρίου Αθανασούλα και η τελική έγκριση αλλαγών του ιερατικού προσωπικού, απαρτίζουν τους έντιμους και θεοσεβούμενους ανθρώπους της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης; Ο ιερἀρχης που ανοικτά και από επίσημα χείλη έχει κατηγορηθεί ὀτι χρηματοδοτήθηκε με αρκετά εκατομμύρια δολάρια από κρατικές μυστικές υπηρεσίες και ουδέποτε το διέψευσε ή το αρνήθηκε, θα εκκινήσει δήθεν αλλαγές για να φύγουν οι ανέντιμοι από το προσοδοφόρο παράρτημά του στον Καναδά; Προς το συμφέρον του ποιμνίου του, πλούσιων φτωχών και αμόρφωτων, μας λέτε; Ο ιεράρχης ο οποίος με δαιμονική αναίδεια και αμετροέπεια κόμπαζε χασκογελώντας την φράση «ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ» απευθυνόμενος σε εξέχοντα συνάδελφό του ιεράρχη, σε περυσινή του επίσκεψη και ομιλία στις ΗΠΑ, αποτελεί για εσένα το παράδειγμα προς μίμηση που υπονοείται, μελετώντας όπως μας είπες την Ελληνική και Ευαγγελική γραμματεία; Και επειδή θέλεις να φύγουν οι ανέντιμοι κληρικοί και το νεκρό ξύλο, γι αυτό και συμμετείχες (δια πράξεων ἠ παραλείψεων) στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων υψηλής κυριότητας των ανέντιμων και του νεκρού ξύλου επί της Eλληνικής Κοινότητας Τορόντο; Και αφήνοντας τους λαϊκούς συνεργάτες τους και συναυτουργούς στο απυρόβλητο; Με σκανδἀλισες απόψε με το σχόλιό σου και, σε διαβεβαιώ, δεν είχα ευχηθεί να εμπλακώ σε διάλογο μέσω σχολίων μαζί σου, επειδή και έπαψα να είμαι μέλος της κοινότητας και άρα να την χρηματοδοτώ, και εν γένει δεν έχω την ιδιοτέλεια και το ψώνιο απόκτησης φήμης και οπαδών δημοσιοποιώντας το ονοματεπώνυμό μου.

      Delete
  2. Eαν και υπάρχουν κάποιες υπερβολές σε μερικά έχει δίκιο

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσύ είσαι άλλο πράγμα. Παντού χώνεις τη μύτη σου. Σε όλα είσαι μέσα και γιά όλα έχεις απαντήσεις. Ησουνα και σύ πρόεδρος της Κοινότητας και συχνά , άλλα έλεγες και άλλα έκανες
      Ησύχασε λίγο. Βούτηξε τή γλώσσα σου στό μυαλό σου και μετά μας τα λές. Η οικογένεια σου σε χρειάζεται περισσότερο παρά η κοινότητα.
      Ας δούμε και κάτι καινούργιο

      Delete