Search This Blog

Monday, October 31, 2022

Ό,τι έχουμε δώσει στις εκκλησίες, έχουν πάει χαμένα σε πηγάδι δίχως πάτο.!!!

 

Unknown commented on "Σχόλιο αναγνώστη μας, με άποψη για την εξουσία Σωτηρίου και τρόποι αντιμετώπισης του..."

Σχετικά με το επίμαχο σχόλιο συμφωνώ ώς προς το 1 και 2 μόνον, και αυτἀ είναι αρκετά. Είχαν προταθεί στα σχὀλια από ἀλλον αναγνὠστη προ αμνημονεύτων χρόνων. Διαφωνὠ ὠς προς το 3 διότι το φανάρι είναι χωμένο στην διαφθορά κατά τον ίδιο βαθμὀ αλλά με διαφορετικἠ επικοινωνιακή πολιτική, άρα η προσπάθεια οποιουδήποτε αποστείλει επιστολή θα πάει χαμένη και το χαρτί του θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων, άσε που θα στοχοποιηθεί από ὀλους ο συγγραφέας. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. 

Ο επόμενος Μανωλιός που θα ἐρθει να τον αλλάξει θα φορέσει τα ροὐχα του αλλιώς και η στόχευσή του θα είναι ίδια, δηλ ο μπεζαχτάς και η ακίνητη περιουσία και η διατήρηση της απόλυτης εποπτείας στο πόπολο με την συνέργεια και των Ελλαδικὠν κομματικών κυβερνήσεων. Διαφωνὠ επίσης ὠς προς το 4 επειδή ουδεμία ουσιαστική επενέργεια θα έχουν για λόγους αυτονόητους. Διαπλεκόμενοι ιδεολογικά και υλικά με τον βαθμοφόρο (αγνώστου βαθμού) του φαναριωτικου υποκαταστήματος είναι λίγο πολύ, εκβιάσιμοι και επιρρεπείς στις κωλοτούμπες, ὀπως και εκείνος ο προηγούμενος πρόεδρος του συμβουλίου που το 2017 μας μαρτυρούσε ότι «πιστεύει στις συμβιβαστικές λύσεις για το καλό και των δυο πλευρών».

 Έπειτα το ποίμνιο συνολικά είναι ηθικά και ιδεολογικά κατακερματισμένο σε οργανώσεις, στοές και club, και σε μεγάλο βαθμό κυριαρχείται από άγνοια και αφέλεια. Πιστεύει κάποιος ότι ομογενείς Ελληνικής καταγωγής στον Καναδά που π.χ. όλα τα προηγούμενα χρόνια στις φιλικές τους παρέες υποστήριζαν τιμωρητικά την επιβολή των οικονομικών μνημονίων στους Ελλαδίτες συμπατριώτες τους, ἠ π.χ. συμφωνούσαν με την απόδοση Ελληνικής ιθαγένειας σε όσους λάθρα εισέρχονται στην επικράτεια, επειδή το ίδιο κάνει και ο Καναδἀς, πιστεύει λοιπόν ότι θα υποστηρίξουν κἀποιον που μεμονωμένα θα πράξει το 4 για να διαμαρτυρηθεί για την εκτροπή από την ορθόδοξη πίστη (στα λόγια και στα έργα) του επισκόπου και των οργάνων του;

 Μιλάμαι για τους λίγους ρομαντικούς της αγνής πίστης, που ο εντεταλμένος εισπράκτορας της λογίας του φαναρίου στον Καναδά τους αποκαλεί υβριστικά και συκοφαντικά «ταλιμπάν». Το 3 και το 4 κατά την άποψή μου αποτελούν αφελείς παραινέσεις. Ο αγνός Ἐλληνας ομογενής του Καναδά ας διαγράψει από το μυαλό του την πιθανότητα στο μέλλον η τωρινή περιουσία των Ελληνικὠν κοινοτήτων να διαχειρίζεται από αμιγώς λαϊκούς χωρίς την δεσμευτική παρέμβαση και επιτροπεία του φαναριώτικου κλήρου. Και ότι έχω δώσει και εγώ στο παρελθόν στις εκκλησίες των κοινοτήτων έχουν πάει χαμένα στο πηγάδι χωρίς πάτο και δεν τα κλαίω, αλλά έχω βάλει τέρμα από καιρό. 

Θα δείτε που θα καταλήξει η εναπομείνασα περιουσία της πρώτης Ελληνικής κοινότητας στον Καναδά, της οποίας η γενική συνέλευση θα αποφασίσει την διάλυση. Λίγη υπομονή να κάνετε. Και εσύ Αντίποδα να με συμπαθάς αλλά διαφωνώ αρκετές φορές με κάποια που υποστηρίζεις ή τον τρόπο που παρουσιάζεις ορισμένα, αλλά δεν έχω πια διάθεση για μακροσκελείς αναλύσεις

 

7 comments:

  1. Μόλις, πολύ καθυστεριμένα μάλιστα, πρόσεξα την τελευταία παράγραφο του άρθρου σου, η οποπια αναφαίρεται στον Αντίποδα και τις αρκετές διαφονίες σου μαζί του. Αυτό καλό είναι και το επικροτώ αλλά ΔΕΝ γνωρίζω ποιές είναι αυτές, ώστε να τις διορθώσω ή και να τις αντικρούσω, αν πρέπει. Εκτός του ότι θα σχηματίσουν και οι λοιποί αναγνώστες άποψη γιαυτό και θα γίνουν πιθανότατα σοφότεροι, οι τέλος πάντων, γνώστες περισσοτέρων απόψεων, και να κρίνουν. Τέλος πάντων, αυτά ό,ταν βρεθεί χρόνος περίσσιος, βλέπουμε...

    ReplyDelete
  2. Διαπστώνω κ. Ανίποδα τη συνέχειά σου να μην ασχολείσαι με τα παροικιακά ζητήματα όπως πριν και βέβαια με τη διοίκηση των διάφορων οργανισμών που υπάρχουν και εργάζονται και προσφέρουν στην ομογενειακή παροικία που ζούμε.
    Αφορμή για το σχόλειό μου αυτό παίρνω από την τελευταία προ λίγων ημερών μεγάλη παρέλαση στην Ντάνφορθ η οποία ήταν κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών που έγινε, και που έτυχε να παραυρεθώ η ίδια αυτιπροσώπως και να την παρακολουθίσω από κοντά. Αυτά τα πράματα πρέπει νομίζω να λέγονται και να γράφονται για να μένουν και στην ιστορία για τους νεώτερους απόγωνους του Τορόντο. Δεν ξέρω πως κατάφεραν να διοργανώσουν μια μεγάλη παρέλαση, τώρα που ο κόσμος της παροικίας λιγοστεύει χρόνο με τον χρόνο, αλλά μπράβο στους γονείς που άφησαν τα παιδιά τους να παρελάσουν και να χαρούν το ΟΧΙ των προγόνων μας, με την βοήθεια και του καλού καιρού της ημέρας. Συνχαρητήρια σε όλους για τη συμετοχή τους!

    ReplyDelete
  3. The number of participants was really exciting but the number of people watching the Parade was not in my opinion as as expected for the lovely day we had..
    This is something the GCT should look into together with the Danforth BIA, but before we criticize them let us see how the other Toronto parades will fare.

    Nikona Georgakopoulos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα ήθελα πολύ, Νίκωνα, να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά σε βλέπω λίγο αυστηρό στην κριτική σου και μάλον ΔΕΝ θα τα καταφέρω. Πρώτη φορά ήταν, για την αρχιεπισκοπή και τον επίσκοπο Αθηναγόρα, που οργάνωσαν έναν περίπατο, στην Ντάνφορθ, και ήταν επώμενο να μην πετύχουν σε όλα τους. Μπορεί οι ιερείς των ενοριών του Τορόντο, να έχουν κάποια επιρροή στα παιδιά των κατηχητικών και των όποιων άλλων Ελληνικών Σχολείων λειτουργούν σ' αυτές, αλλά ΔΕΝ τα καταφέρνουν και τόσο καλά, στις σχέσεις τους με το πλήρωμα των ανά το Τορόντο, ιδιόκτητων αρχιεπισκοπικών εκκλησιών... Υπάρχει, πώς να το κάνουμε, μια αντίθεση στις μεταξύ τους σχέσεις γιαυτό και μέρα με την ημέρα ο κόσμος απέχει απ' αυτές.! Εξ' άλλου και ο ίδιος ο Σωτήριος το έχει κατ' επανάληψη ομολογήσει δημοσίως, μήπως και τους ρίξει, όπως νομίζει, στο φιλότημο.! Και μη μου πεις ότι ΔΕΝ κατάλαβες, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, ότι τα παιδιά των σχολείων που περπάτησαν, είχαν κάποια σχέσει με την παρέλαση των μαθητών που λάμβαναν μέρος τις άλλες χρονιές, στις οποίες υπήρχε πραγματική - σχετικά - τάξη και που ο παριστάμενος κόσμος μπορούσε να καμαρώσει και να χειροκροτήσει τα παιδιά του και οι παπούδες τα εγγόνια τους. Μπορώ, πάντος, να σου πω ότι ο επίσκοπος Σαλμάς ως αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, τα πήγε καλά και την επώμενη, πιθανόν ως πρόεδρος, πλέον, θα τα καταφέρει κάπως καλύτερα. Μη σταματάτε και μην τα βάζετε, ή τα καταβάζετε, κάτω, όπως έκαναν οι ΑρτεμοΚαραντώνηδες και η κουσουριάρικη κλίκα τους. Βαστάτε γερά.!!!

      Delete
    2. Μήπως είναι στην πραγματικότητα έτσι όπως τα λέτε κ. Αντίποδα; Γιατί κάτι μου μπίκε στο κεφάλι μου τώρα που σε διάβασα και μου φάίνεται κατα κάποιον τρόπο λογικούλικο. Λες να είναι έτσι, θα το ψάξω λίγο παραπάνω όμως, για την σιγουριά, αν και σχεδόν είναι!

      Delete
    3. Mr Antipoda you are probably right I may have missed another valid point of view. Thanks for your enlightenment.

      Nikona Georgakopoulos

      Delete
  4. Αντίποδα γιατί τα καλύτερα σχόλια μας τα κρύβεις κάτο από παλιές αναρτήσεις και δεν μπορούμε εύκολα να τα διαβάσουμε οι περισσότεροι που δεν έχουμε χρόνο να ψάχνουμε; Ανέβασέ τα σε παρακαλώ πιο μπροστά για να τα βλέπουμε ευκολότερα και να ενημερονόμαστε. Διότι από τα γραφτά σου όλα αυτά τα χρόνια κάτι μάθαμε μερικοί σαν εμένα άσχετοι, και βέβαια ακόμα περισσότερο όταν γράφει ο κ. Νίκωνα που σαν πρώην πρόεδρος ξέρει πολλά περισσότερα και μιλάει, αντίθετα με άλλους κοινοτικούς που κάνουν την πάπια, όπως και ο Σωτήριος με τους παπάδες του. Ευχαριστώ!

    ReplyDelete