Search This Blog

Thursday, April 7, 2022

Ποια ήταν τα απαράδεκτα έξοδα που περιείχε ο προϋπολογισμός της Κοινότητας Μόντρεαλ και τον καταψήφισαν οι …γνωρίζοντες;;

 

Παρακολουθώντας, κάποιος από μακριά,  τις εξελίξεις των δυο Γ. Συνελεύσεων της Ελληνικής Κοινότητας στο Μόντρεαλ, διαπιστώνει πέρα από τις αντιφάσεις μεταξύ των μελών και ιδιαίτερα μεταξύ …ομοϊδεατών μελών των διάφορων κοινοτικών ομάδων και κάποιες ύποπτες κινήσεις τους, ώστε να ζημιωθεί ο οργανισμός και ή δυνατόν να καταντήσει ή, και γιατί όχι, να ξεπεράσει την κατάντια της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο.! 

Θα σταθούμε σε δυο βασικά σημεία που μας έκαναν την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής εντύπωση που είναι: α) ακούστηκε από κάποιον δημοσιογράφο – εκδότη - ραδιοφονιά να λέει δημόσια ότι πηγε στη συνέλευση αποφασισμένος να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, πριν ακόμα τον δει.! Και ενώ καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, τώρα διαμαρτύρεται, κατηγορεί και βρίζει θεούς και δαίμονες γιατί δεν αγοράζουν για τα σχολεία τους  ηλεκτρονικούς πίνακες που είχαν υποσχεθεί.! β) το σπουδαιότερο είναι το ότι δεν ενημέρωσαν την παροικία, για το ποια ήταν τα μεγάλα έξοδα που περιείχε ο προϋπολογισμός, και τα οποία θα έκαναν ζημιά στην Κοινότητα, εάν εγκρίνονταν… Και πόσο κέρδος σε ψήφους θα   ίχε το τωρινό συμβούλιο, αν εκτελούσε ουσιαστικά τον προϋπολογισμό, στο διάστημα των 2 μηνών που του απομένει στη διοίκηση; Και βέβαια, όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, προέρχονται από τον πρώτο διδάξαντα τα μπουρδουκλώματα, εκδότη του Βήματος ο οποίος γνωρίζει άριστα τη μέθοδο και πετυχαίνει να κερδίζει όσους δεν μπορούν να τον …παρακολουθήσουν.  Φανταστείτε ότι οι Αφοί Μανίκη είχαν απαίτηση να τους δώσει η Κοινότητα απόδειξη δωρεάς 90.000$, ποσό το οποίο -ισχυρίζονται ότι- έδωσαν σε εργολάβο για κάποιο έργο σε Ι. Ναό.! Πώς όμως η Κοινότητα θα μπορούσε να εκδώσει παρόμοια φορολογική απόδειξη, όταν τα χρήματα ΔΕΝ πέρασαν από το ταμείο του οργανισμού; Αυτά, λοιπόν, και άλλα παρόμοια θεματάκια ήταν εκείνα τα οποία ανάγκασαν τον προεδρεύοντα κ. Καρύδη να κηρύξει τη λήξη της συνέλευσης, δυσαρεστώντας κάποιους από τα μέλη της ομάδας τους…

9 comments:

  1. Αντίποδα θεωρώ σωστή την ερώτησή σας για τα αίτια καταψήφισης του προϋπολογισμού. Ποιο ήταν τελικά το μεγάλο σκάνδαλο σπατάλης το οποίο θα εφάρμοζε ένα Συμβούλιο, στους υπόλοιπους δυο μήνες της θητείας του, όταν στους δέκα προηγούμενους μήνες της διοίκησης, όχι μόνο ξεχρέωσε την Κοινότητά μας αλλά μάζεψε στο ταμείο της και πέντε σχεδόν εκατομμύρια $ πλεόνασμα; Και διότι η πρόταση για την καταψήφισή του προήλθε από την πλευρά της αντιπολιτεύσεως (λέγε με Σύρρο και Πράξη), μπορεί κάποιος να πει και σε μας, τους εκτός αιθούσης συνέλευσης, ποιό θα ήταν το κακό που θα γινόταν; Με τέτοια μυαλά θέλουν να αναλάβουν τη διοίκηση της Κοινότητάς μας; Θα περιμένω και θα επανέλθω αν δεν ενοχλώ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι λόγοι καταψήφισης του "ΠΡΟυπολογισμού" είναι απλοί. Δεν ήταν "ΠΡΟυπολογισμός" αλλά μια αναφορά χωρίς ουσία καθώς τα 3/4 του διαστήματος στο οποίο αναφέρεται είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όταν λοιπόν τα 3/4 έχουν παρέλθει και ζητείται η υπερψήφισή του, καλό θα ήταν να έρθει προς συζήτηση μαζί με ένα ΑΠΟλογισμό για το διάστημα των 3/4 που έχουν παρέλθει. Αλλιώς είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
      Κι επειδή η Διοίκηση θεώρησε σκόπιμο να περάσει τα 3/4 του έτους ξοδεύοντας χρήματα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των μελών, καλώς λοιπόν αυτά αποφάσισαν να μην της επιτρέψουν να συνεχίσει να τα αγνοεί επιδεικτικά στο υπόλοιπο 1/4 του έτους.
      Ας φέρει λοιπόν η διοίκηση ξανά τον "ΠΡΟυπολογισμό" μαζί με έναν ΑΠΟλογισμό και τις δαπάνες που επιθυμεί να κάνει και αφού ζητήσει την κατανόηση του σώματος για την επί 9μηνο χρήση κεφαλαίων άνευ καμιάς εγκρίσεως τότε ίσως και να περάσει. Να μαντέψω: Δεν θα δοκιμάσει καν..

      Αλλά καλό θα ήταν να μας πει η Διοίκηση πως από τα 6.3 εκατομμύρια που πήρε ως ενίσχυση από το Κράτος λόγω covid, μόνο τα 5 εμφανίζονται στους λογαριασμούς σήμερα.
      Που ξοδεύτηκε το υπόλοιπο 1.3 εκ. μέσα σε δέκα μόνο μήνες και με ποιας χρονιάς εγκεκριμένο "ΠΡΟυπολογισμό";
      Θα περιμένω και θα επανέλθω κι εγώ αν δεν ενοχλώ..

      Delete
  2. Δεν είμαι Μοντρεαλίτης και δεν παρακολουθώ τα γεγονότα της εκεί Ελληνικής Κοινότητος. Φαίνεται φανερά όμως πως τα φαρδιά μαυρομάνικα και τις μεγάλες τσέπες μαζί με τα μικρά μοντρεαλήτικα μανίκια και κάτι επιστήμονες, θα την διαλύσουν και αυτήν την κοινότητα. Δεν θα μείνει τίποτα ελληνικό.

    ReplyDelete
  3. 10:03 Μ' αρέσει η λέξη ( ανεπίτρεπτη )
    Δηλαδή θα μπορούσε να γίνει Γενική Συνέλευση εν μέσω απαγορεύσεων λόγο της επιδημίας και θα ήταν ( επιτρεπτή ). Το ότι η κυρία Νεοφώτιστου τα ανάφερε και τα εξήγησε όλο με κάθε λεπτομέρεια. Αυτό το αγνοείται. Ενώ η φθηνή αντιπολιτευτική καταψήφιση, που φέρνει μεγάλη καθυστέρηση στην μοντέρνα λειτουργία των σχολείων. Για σένα είναι εντάξει. Όταν θα αρχίσουν να σας φτύνει ο κόσμος στους δρόμους. Τότε θα καταλάβετε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12:54
      Αφού έπιασες τον ενικό της 'ευγενείας' ας μιλήσουμε έτσι. Λοιπόν ή γυαλιά χρειάζεσαι ή να ανοίξεις τον Μπαμπινιώτη να μάθεις τι σημαίνει η λέξη 'ανεπιστρεπτί'. Η λέξη (ανεπίτρεπτη) που αναφέρεις, δεν υπάρχει πουθενά στο κείμενό μου. Για δοκίμασε να το ξαναδιαβάσεις μήπως και το καταλάβεις με τη δεύτερη.

      Πάμε και στην ουσία...
      Να κάνουμε γκαλά με 200 άτομα στο Πάλας οργανωμένο από την ερανική επιτροπή τον Οκτώβριο μπορούσαμε. Να κάνουμε Γενική Συνέλευση τον Οκτώβριο να ενημερώσουμε τα μέλη και να φέρουμε τον προυπολογισμό, δεν μπορούσαμε. Μόνο στη δεύτερη περίπτωση ίσχυαν οι απαγορεύσεις, ενώ στην πρώτη όχι; Αυτές τις εξηγήσεις σας πουλάνε, και τις καταπίνετε αμάσητες.
      Το άλλο θέμα που περιμένει εξήγηση (από τις αμάσητες...) είναι το πού ξοδεύτηκε το 1.3 εκ που λείπει από τα 6.3εκ της κρατικής επιχορήγησης, και με ποια έγκριση. Αν, πάλι, χρειαστηκε να ξοδευτεί για 'λειτουργικές δαπάνες', τότε ποιες ακριβώς είναι οι καλές οργανικές αλλαγές και το έργο έκανε αυτή η Διοίκηση στην λειτουργία του οργανισμού, που χρειάστηκε 1.3 εκ από τα κρατικά χρήματα για να βγάλει τη χρονιά... Εδώ τι εξήγηση έδωσε η Ταμίας;
      Νισάφι πια (τώρα που έχεις το Μπαμπινίωτη πρόχειρο, δες τι θα πει κι αυτό πριν απαντήσεις), με τα κροκοδείλια δάκρυα για τον τεχνολογικό εξοπλισμό των σχολείων. Τα σχολεία ξελασπώνουν κάθε χρόνο όλες τις ελλειματικές υπηρεσίες της κοινότητας για τις οποίες όχι μόνο δεν έχετε κάποια πρόταση πως να πάψουν να είναι ελλειματικές αλλά δεν θέλετε καν να το συζητήσετε...
      Γιατί άραγε;...

      Delete
  4. Εντάξει βρε 3:38. Ο ενικός σε ενόχλησε.
    Στην ΓΣ το εξήγησε η ταμίας ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων ήταν και για μισθούς και άλλα τρέχοντα έξοδα. Δεν σου τα δίνει το κράτος για να τα βάλεις περίσσευμα στην τράπεζα.
    Αν είχατε έρθει στην ΓΣ καλοπροαίρετα και για το καλό της κοινότητας, θα κάνατε τις κατάλληλες ερωτήσεις και θα παίρνατε όλες τις απαντήσεις. Αν και δεν χρειαζόταν γιατί η αναφορά της ταμίας ήταν τέλεια. Από την πόρτα που μπαίνετε ακουγόσασταν ότι ήρθατε να καταψηφισετε τον προϋπολογισμό. Όσες εξηγήσεις και να σας έδινε θα ήταν ανώφελο. Γίνε αληθινός. Ή μήπως κάνω λάθος. Το να κάνεις ΓΣ τον Οκτώβριο. Όταν σου έρχεται επιχορήγησεις την ίδια εποχή για το προηγούμενο οίκονομικο έτος. Εδώ υπάρχει άλλο πρόβλημα. Και μην αρχίσεις τα λογιστικά. Ενεργητικό και παθητικό. Αυτό θα ήταν μεγαλύτερο μπέρδεμα.
    Πες το ότι δεν υπάρχει κατανόηση και συμφωνούμε.
    Όσο για τον Μπαρμπινιώτη. Σωστή η παρατήρηση.

    ReplyDelete
  5. 12.22
    Πρέπει να αποφασίσεις τι υποστηρίζεις...
    Από τη μία λες "μεγάλο μέρος των χρημάτων ήταν και για μισθούς και άλλα τρέχοντα έξοδα. Δεν σου τα δίνει το κράτος για να τα βάλεις περίσσευμα στην τράπεζα."
    Και από την άλλη "όχι μόνο ξεχρέωσε την Κοινότητά μας αλλά μάζεψε στο ταμείο της και πέντε σχεδόν εκατομμύρια $ πλεόνασμα;" Τρικυμία εν κρανίω... (Ξανά παραπέμπω στον Μπαμπινιώτη - και όχι Μπαρμπινιώτης - δεν προέρχεται από την Μπάρμπι ούτε τον Τζον Τζον)
    Σχετικά με τη συνέλευση, άφησες την πρόταση μισή. "Το να κάνεις ΓΣ τον Οκτώβριο." ...μας κρατάς σε αγωνία. Τελικά γιατί δεν μπορούσε να γίνει συνέλευση τον Οκτώβριο όπως έγινε το "γκαλά" της ερανικής επιτροπής;
    Προτείνω να ανασυνταχθείς και να απαντήσεις με επιχειρήματα αποφεύγοντας εκφράσεις του τύπου "Όσες εξηγήσεις και να σας έδινε θα ήταν ανώφελο." Ανώφελο είναι μόνο αν νομίζει ότι θα μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ότι μασάμε κουτόχορτο. Δυστυχώς, η προκατάληψη είναι κακός σύμβουλος.
    Μέχρι να φέρεις πειστικές απαντήσεις, λυπάμαι αλλά παίρνεις βαθμό κάτω από τη βάση.

    ReplyDelete
  6. Φίλε μου 12:22. Όλη αυτή σου η φλυαρία δείχνει έναν άνθρωπο μπερδεμένο, καταταγμένο παραταξειακά και χωρίς ειρμό σκέψεων. Επόμενο ειναι να μην έχεις καταλάβεις σχεδόν τίποτα στην ΓΣ. Επομένως δεν θα χάνω κι εγώ τον χρόνο μου με σένα. Βαθμολόγησέ με κάτω από την βάση.

    ReplyDelete
  7. 5.35
    Χρόνο να σχολιάζεις τους άλλους βρίσκεις. Χρόνο να απαντάς σε απλές ερωτήσεις, όπως γιατί δεν έγινε ΓΣ τον Οκτώβριο όταν έγινε το γκαλά της Ερανικής, δε βρίσκεις...
    Μάλλον προτιμάς και κλειστές πόρτες χωρίς απαντήσεις, και χωρίς λογαριασμό σε κανένα...

    ReplyDelete