Search This Blog

Monday, February 21, 2022

Σχόλιο και απορίες αναγνώστη για τα ηνία και την μετάθεση Γκόλια στην Αγ. Ειρήνη…

Αγαπητέ Αντίποδα, διάβασα μόλις, στην εφημερίδα «Ελληνικός Τύπος» την ακριβή ανακοίνωση του παπα-Σπύρου του Βητουλαδίτη, της Αγ. Ειρήνης, για την αντικατάστασή του από τον παπα-Απόστολο Γκόλια, πρώην παπά του Αγ. Νικολάου, η οποία λέει μεταξύ άλλων ότι:

«Σήμερα έχουμε μαζίμας τον νέο ιερέα κ. Απόστολο Γκόλια, ο οποίος -κάποια ημέρα- θα αναλάβει τα ηνία, εδώ στην εκκλησία (ελπίζουμε..).» (!!!).

Η ανακοίνωση, βέβαια, του πιο ..αρμόδιου για τέτοια ζητήματα, συνεχίζει αλλά εγώ θα σταθώ στα παραπάνω και σε δυο ερωτήσεις που με προέκυψαν, διαβάζοντάς την.

Τί εννοεί ο Βιτουλαδίτης με τη λέξη «ηνία»; Ποια ηνία κρατάει ο ίδιος και τα υπόσχεται στον αντικαταστάτη του; Το νεοεκλεγέν συνβούλιο των τεσσάρων εκκλησιών, και ειδικά ο πρόεδρος της εκκλησίας αυτής, ο κ. Θόδωρος, δεν έχει καμιά αρμοδιότητα ως προς τα ηνία αυτής; Όλα στον παπα-Απόστολο με την ..μακροχρόνια πείρα του στα εκκλησιαστικά θέματα; (διαβάζω ότι χειροτονήθηκε διάκονος τον Μάρτιο του 2020, έται ώστε να δικαιολογείται και η εμπειρία του!!). Όσο για το «ελπίζουμε», …ελπίζω κι εγώ, με τη σειρά μου, να είναι ..ελπίδα του παπαΒητουλαδίτη κι όχι ευχή της εφημερίδος ή του συντάκτη της.. Και το ρωτώ αυτό, διότι αν είναι ελίδα του παπά, γιατί (μας) το ανακοινώνει επισημα μέσα στην εκκλησία; 

1 comment:

  1. Δηλαδή ο παπασπύρος, ο οποιος δεν κράτησε ποτέ το τιμόνι της αγ. Ειρήνης, θα το παραδώσει τώρα, μετά τη συνφωνία Καραντώνη-Αρτεμάκη-Σωτήρηου, στον αντικαταστάτη του, εκλεκτό του παπαΣαλμά, Απόστολο Γκόλια; Και μας λένε οι ελεεινοί και τρισάθλιοι ότι υπάρχει ακόμα κοινότητα; Και μάλιστα οι κυράτσες της Πεινελόπης θέλουν να βραβεύσουν την προεδρία για το ΄εργο που πρόσφερε, και συνεχίζει, στο Σωτήριο; Ντροπή σε όλα τα κουσουριάρικα πρόβατα του κερατά! Και ζητουν από την τηλεόραση να γυρίσει ο κόσμος πίσω από όπου τον εξωπέταξαν, άρον άρον..

    ReplyDelete