Search This Blog

Monday, January 31, 2022

Αναγνώστης, με αφορμή σχόλιο παροικιακής εφημερίδας, γράφει…


Αντίποδα, στην εφημερίδα «Ε. Τύπος» διαβάζω σχόλιο με τίτλο «απόλυτη σιωπή στην παροικια» το οποίο αναφέρει ότι:

«Απόλυτη σιωπή επικρατεί στην παροικία. Ουσιαστικά τα παροικιακά νέα είναι ανύπαρκτα ή αυτό που λέμε… «με το σταγονόμετρο». Ακούγονται κάποιες ανεπιβεβαίωτες φήμες ή κουτσομπολιά χωρίς ουσιαστική βάση. 

Από την Ελληνική Κοινότητα περιμένουμε κάποια ανακοίνωση του νέου ΔΣ αλλά βέβαια οργανώνονται στα νέα δεδομένα. Η Αρχιεπισκοπή, συνεχίζει τη συνηθισμένη σιωπή της αν και ακούγονται πολλές φήμες για αποχωρήσεις ιερέων, μεταθέσεις κλπ. Η αλήθεια είναι πως τα μέτρα που λαμβάνονται από τη Πολιτεία για τον κορονοϊό έχουν «γονατίσει» στη κυριολεξία τους παροικιακούς οργανισμούς και θα χρειαστούν άμεσα την δική μας συμβολή και συμπαράσταση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να επανακάμψουν. Για να επιτευχθεί αυτό όμως θα πρέπει οι Οργανισμοί αυτοί να διατηρήσουν τη γέφυρα επικοινωνίας ανοικτή με τη παροικία. Αλλιώς θα χτυπήσουν στα βράχια».

 

Παρ’ ότι η εφημερίδα αυτή είναι συνήθως καλα πληροφορημένη, θέλω να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί τους, αφού τα πράγματα κατά τη γνώμη μου δεν είναι ακριβώς έτσι. Εγώ ξέρω ότι οι εκδηλώσεις έστω και με λιγο κόσμο συνεχίζονται κανονικά. Γνωρίζω δηλαδή ότι πέρα από την εκδήλωση της κλήρωσης του λαχνού για το αυτοκίνητο που έγινε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, οργανώθηκε η γιορτή κοπής της βασιλόπιτας στην Αγία Ειρήνη, πριν από 2-3 εβδομάδες καθώς και το κόψιμο της τεράστιας πίτας χθες το μεσημέρη στον άγιο Δημήτριο. Τι θέλατε δηλαδή να κάνουν μέσα σε ένα μήνα το νέο συνβουλιο; Ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος τους τίμισε με την παρουσία του και λειτούργησε την περασμ Κυριακή στην ίδια εκκλησια. Τι περιμένει δηλαδή η εφημερίδα, θαύματα μέσα σε έναν μήνα και μάλιστα με κορονοιό; Ας μην είμαστε και τόσο απαιτητικοί!! Ευχαριστώ.. Κ. Π.

 

 

4 comments:

  1. Δεν μπορώ να ξέρω τι λέει η εφημερίδα και ο σχολιαστής αλλά ξέρω ότι στην εκδήλωση για την πίττα είχαν μαζοχτει περισσότεροι από 10 πρόεδροι και προεδρίνες για να τιμήσουν και τους 3 ιεράρχες. Μέχρι και ο παπασοκολάτας ήταν παρόντας στη γιορτή, ενώ είχε να παροσιαστεί για περισσότερα από 5-6 χρόνια σε εκτός εκκλησίας εκδήλωση! Μέχρι και η προεδρίνα που φροντίζει τους φτωχούς του Σωτήριου η κυρα Ζωή ήταν παρών στην μεγάλη αυτή εξδήλωση.. Λίγη προσοχή λοιπόν εσείς οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι όταν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον οργανισμό σαν την φιλόπτωχο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σκέφτικες μήπως πάρουν σοβαρα τα όσα γράφεις με αποτέλεσμα διαφορετικό από ότι προσπαθείς να περάσεις; Ξέρεις ότι είναι οι ίδιες προβατίνες που πριν από ίγα χρόνια ο ίδιος αυτός παπάς αρνούνταν να τις μεταλάβει και τώρα τρέχουν από πίσω του να του φιλήσουν το χέρι για να πάρουν ένα κομμάτι βασιλόπιτα; Όλοι Θεομπαίχτες είναι που εκτός από εμάς πιστεύουν οτι κοροϊδεύουν και το Θεό. Τέτοιοι υποκριτές είναι όλοι τους! Εχτός και αν τα πιστεύεις και εσύ αυτά τα πράματα αν και δεν νομίζω.

      Delete

  2. Τίποτα σημαντικό δεν θα συμβεί στο Τορόντο πριν από τις εκλογές στο Μόντρεαλ τον Ιούνιο. Ο Αθανασούλας θέλει να διασφαλίσει ότι η ομάδα του θα εκλεγεί στο Μόντρεαλ πριν κάνει οτιδήποτε δραστικό στο Τορόντο. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα ρισκάρει να εξοργίσει τους κατοίκους του Μόντρεαλ. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε πάντα τις ίδιες προθέσεις και για τις κοινότητες του Μόντρεαλ και του Τορόντο. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το Τορόντο έχει εκκλησίες που δεν μπορούν να πουληθούν. Το Μόντρεαλ έχει σχολεία, κοινοτικά κέντρα, μια πολυκατοικία και ένα ξενοδοχείο που μπορεί να πουλήσει ο Αρχιεπίσκοπος εάν αναλάβει η ομάδα του. Θα τον κάνουμε Πατριάρχη με όσα λεφτά θα στείλει στην Τουρκία!

    ReplyDelete
  3. Η εφημερίδα πολυ τα στρογγυλεύει. Ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Τορόντο Αρτεμάκης δεν γονάτισε μόνο από τον ιό κόβιντ. Εκεί τον κατέληξε η κακό διοίκηση που έκανε. Φυσικά η νέο-διορισμένη διοίκηση κρύβει πολλά και κρύβεται πολύ. Παλιά τέχνη.

    ReplyDelete