Search This Blog

Thursday, June 3, 2021

Φίλος αναγνώστης γράφει πληροφορίες και σκέψεις του, για την «Στέγη» της Κοινότητας Μόντρεαλ...

 «Όλα αυτά είναι μέρος του σχεδίου του Αρχιεπισκόπου να αποσταθεροποιήσει την ΕΚΤ/EKΜM και να μην τους εμπιστευτεί κανένας και τελικά θα αναλάβει τα πάντα.»

Επειδή αρκετοί αναγνώστες μας δεν έχουν πρόσβαση σε σχόλια κάποιων σχολιαστών, ένεκα καθυστέρησης της δημοσίευσής τους και διότι το παρακάτω σχόλιο έφτασε στα χέρια μας, για τεχνικούς λόγους,  σε 4 διαφορετικά μέρη, η δεοντολογία μας επιβάλει την αναδημοσίευσή του ως ένα αυτοτελές κείμενο, ώστε να γίνει κτήμα όλων των αναγνωστών μας οι οποίοι και θα εξάγουν και τα ό,ποια δικά τους συμπεράσματα…

Γράφει, λοιπόν, ο εκ μοντρεάλης ανώνυμος σχολιαστής:  

 

Μέρος 1/4
Δεν νομίζω ότι ο κ. Μανίκης θα απαντήσει στον Αντίποδα για αρκετούς μήνες, επειδή ξέρει ότι δεν θα κερδίσει ποτέ καμία συζήτηση για θέματα που αφορούν τον Αρχιεπίσκοπο. Νομίζω ότι ο κ. Μανίκης θα περιμένει πρώτα για να δει αν μπορεί να μπει στον Παράδεισο προτού αρχίσει να εξετάζει τη Διαφάνεια από τον Αρχιεπίσκοπο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Μανίκης και τα λαμόγια του θα στρέψουν την προσοχή όλων σε ένα άλλο θέμα που δεν μπορεί να αντιφάσει ο Αντίποδας: η μεταφορά της Στέγης στην Κοινότητα του Μόντρεαλ.
Για να καταλάβουν οι φίλοι μας στο Τορόντο την κατάσταση, το 1985 όταν χτίστηκε η πολυκατοικία των 80 διαμερισμάτων, υπήρχε συμφωνία ότι το κτίριο θα πουληθεί στην Kοινότητα του Μόντρεαλ για 1 $ το 2020 ή πριν, εάν το 1985 δάνειο του CMHC εξοφλήθηκε. Το κτίριο έχει μια εκτίμηση πόλης ύψους 15.6 εκατομμυρίων δολαρίων και κανονικά θα πρέπει να υπάρχει $ 381,370 φόρος Μεταφοράς που οφείλεται στην Πόλη (το ποσό προέρχεται από τον συμβολαιογράφο). Η μεταφορά έπρεπε να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2020, αλλά ολοκληρώθηκε μόνο την περασμένη εβδομάδα. Η προηγούμενη Πρόεδρος της Στέγης (Δήμητρα Κωσταρίδου) παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2020 για «προσωπικούς λόγους». Είπε σε συνεντεύξεις τον Μάρτιο του 2020 ότι η Στέγη θα μεταφερόταν χωρίς χρέος στην κοινότητα. Η Στέγη χρωστάει επίσης 400.000 $ στην Κοινότητα για το ηλεκτρικό. Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά. Αντί να πραγματοποιηθεί μεταφορά για 1 $, η πολυκατοικία δωρίστηκε στην Κοινότητα. Πριν από τη μεταφορά, στις 18 Μαΐου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης δανείστηκε 1 εκατομμύριο $ από την BMO και η τράπεζα εξασφάλισε το δάνειο με υποθήκη στο κτίριο. Μέχρι στιγμής, όλοι συμφωνούν με αυτά τα γεγονότα
Ο κ. Μανίκης εμφανίστηκε χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή που το παιδί από τα Χρονικά κάνει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο. Το θέμα της Στέγης ήταν τόσο σημαντικό που δεν είχαν χρόνο για τις μ@λ@κίες από τον κ.κ.κ.κ.κ Σωτήριο. Ντροπή τους. Ας ελπίσουμε ότι ο «Δεσπότης», όπως τον κάλεσαν χτες, δεν θα το συνειδητοποιήσει . Ο κ. Μανίκης κάνει καλή δουλειά συνοψίζοντας την ιστορία με τη Στέγη, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο με τις θεωρίες συνωμοσίας του. Λέει επίσης μερικά πράγματα για τη δημοσιογραφική ηθική που είναι πολύ αστεία. Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ προχωρώντας στα 30 λεπτά.
http://greektimes.ca/8586/

Μέρος 2/4
Η Στέγη θεωρήθηκε πάντα ως η λύση στα οικονομικά προβλήματα της κοινότητας. Ταυτόχρονα, ο Αρχιεπίσκοπος πάντα προτιμούσε να συνεχίσει η κοινότητα να έχει οικονομικές δυσκολίες. Τον περασμένο χρόνο όλα τα ΜΜΕ του Αρχιεπισκόπου ζητούσαν διαφάνεια και ρωτούσαν γιατί η πώληση χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί. Οι περισσότεροι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κοινότητα ήθελε να δανειστεί έναντι της αξίας του κτιρίου σύμφωνα με τη μυστική πηγή τους. Όλοι γνωρίζουν ότι η/ο πληροφοριοδότης ήταν η κυρία Κωσταρίδου, η προηγούμενη Πρόεδρος της Στέγης. Οι περισσότεροι από αυτοί αποτελούν μέρος της Λακωνικής Αδελφότητας. Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα περισσότερα λαμόγια στην παροικία προέρχονται από τον ίδιο σύλλογο. Η κυρία Κωσταρίδου πρέπει επίσης να καταλάβει ότι οι λογιστές της παροικίας δεν έχουν υποχρέωση εμπιστευτικότητας. Οτιδήποτε λέει στον φίλο της λογιστή θα γίνει γνωστό από την παροικία πολύ γρήγορα.
Ας αναφέρουμε τώρα σημεία που δεν καλύπτονται από τα ΜΜΕ. Εάν κάποιος επισκεφθεί το υποθηκοφυλακείο, θα βρει όλες τις απαντήσεις που αναζητούν τα μέσα ενημέρωσης. Τη Δευτέρα, εμφανίστηκε το συμβόλαιο δωρεάς και είδαμε πως η κοινότητα δεν θα χρειαστεί να πληρώσει το φόρο των 381.370 $. Η συμβολαιογράφος γράφει ότι το 90% + των μελών της Στέγης έγιναν μέλη της Κοινότητας για να μην πληρώσουν το φόρο μεταβίβασης. “That there is an exemption from payment of transfer duties in virtue of paragraph 19 g) of the Act, as more than 90% of the members of the Transferor are members of the Transferee”. Μέχρι τώρα, κανείς δεν ανέφερε αυτό το σχέδιο 90% δημοσίως. Γιατί θα κρατούσαν αυτό το σχέδιο μυστικό; Προφανώς, το να πείσουv 73 από τα 80 διαμερίσματα να γίνουν μέλη της κοινότητας είναι πολύ δύσκολο και πιθανότατα χρειάστηκαν πολλούς μήνες για να επιτύχουν το στόχο του 90% + ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα άτομα που ζουν στο κτίριο δεν είναι καν Έλληνες. Η διατήρηση της εμπιστευτικής στρατηγικής 90%+ μου φαίνεται λογική. Γιατί θα ξυπνούσαν τα πρόβατα του κ.κ.κ.κ Σωτηρ για να κάνουν τα πάντα για να σαμποτάρουν τα σχέδιά τους; Γιατί διακινδύνευαν να επιτρέψουν σε έναν ηλίθιο που θέλει να καταστρέψει την κοινότητα να τρέξει στην κυβέρνηση για να παραπονεθεί ότι μόνο τα ελληνικά ορθόδοξα άτομα μπορούν να γίνουν μέλη της κοινότητας; Φαίνεται ότι μόνο ο κύριος Σύρος δεν γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος της κοινότητας σε αντίθεση με ό,τι λένε οι κανονισμοί. Δεν πρόκεται για διαφάνεια. Πρόκεται για την επίτευξη ενός πολύ δύσκολου στόχου. Δεν υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης των προπαγανδιστικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια στρατηγική ειδικά όταν τα μέσα έχουν τη δική τους κρυφή πολιτική ατζέντα. Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο που μπόρεσε να αποφύγει τον φόρο των 381.370 $.

Μέρος 3/4
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Σωτηρίου θα κάνουν μεγάλη κατακραυγή για το δάνειο 1.000.000 δολαρίων και φυσικά ο κ. Μανίκης θα ξεχάσει τον Αντίποδα για πολλούς μήνες. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει υποθήκη στο κτίριο. Μόνο μια Γενική Συνέλευση μπορεί να εγκρίνει μια υποθήκη σε ένα κτίριο της ΕΚΜΜ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν αδύνατο να έχουμε Γενική Συνέλευση τους τελευταίους 16 μήνες λόγω της πανδημίας. Κάθε μη κερδοσκοπική οργάνωση έχει υποφέρει από την πανδημία και επιτρέποντας στην κοινότητα να έχει επιπλέον 1.000.000 $ φαίνεται ασήμαντη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι δημοσιογράφοι και η Φιλική Εταιρεία συνεχίζουν την προπαγάνδα τους, λέγοντάς ότι οι εκπρόσωποι της κοινότητας δήλωσαν δημόσια ότι δεν θα βάζουν υποθήκη στο κτίριο. Η ερώτηση τέθηκε πολλές φορές από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν άκουσα ποτέ την κοινότητα να το επιβεβαιώνει η όχι. Εάν κάνω λάθος, τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να μας δείχνουν ακριβώς όταν οι εκπρόσωποι της κοινότητας είπαν τα ψέματα. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ, ναι, όχι και no comment.
Υπάρχουν και άλλα θέματα που είναι ενδιαφέροντα στο υποθηκοφυλακείο, που δεν μας λένε τα ανήθικα μέσα ενημέρωσης. Το 2010 το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης ενέκρινε ένα δάνειο ύψους 59 856 $ και ήταν εγγυημένο από μια νέα υποθήκη στο κτίριο. Μια Γενική Συνέλευση της ΕΚΜΜ δεν χρειάστηκε να εγκρίνει αυτήν την υποθήκη. Η υποθήκη του 2010 ισχύει ακόμη και σήμερα, παρόλο που η ιδιοκτησία του κτιρίου έχει αλλάξει. Κανονικά μια υποθήκη αφαιρείται μετά την αποπληρωμή ενός δανείου. Γιατί είπε η κυρία Κοσταρίδου ότι το κτίριο θα μεταβεί στην κοινότητα χωρίς κανένα χρέος όταν η υποθήκη του 2010 εξακολουθεί να ισχύει; Ψέματα; Μήπως παραπληροφόρησε και ξέχασε την υποθήκη του 2010; Μήπως παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2020 επειδή ήταν ντροπή όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να μεταφερθεί το κτίριο χωρίς χρέος λόγω της υποθήκης του 2010; Μήπως παραιτήθηκε επειδή ήθελε να εξοφλήσει τα υπόλοιπα χρήματα από το δάνειο του 2010 και οι εκπρόσωποι της κοινότητας ήθελαν να δώσουν προτεραιότητα στα 400.000 $ που τους οφείλονταν; Πιστεύει η Κωσταρίδου την προπαγάνδα από τα λαμόγια στο σύλλογο της; Εάν όλα τα MME είναι αναστατωμένα με το δάνειο των 1.000.000 $, γιατί δεν έκαναν ποτέ ζήτημα της υποθήκης 2010 που εξακολουθεί να ισχύει; Οι δημοσιογράφοι πρέπει να προσπαθήσουν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα αντί να καταλήξουν σε συμπεράσματα με τις θεωρίες συνωμοσίας τους.
Αντί να πωλείται το κτίριο για 1 $ και στη συνέχεια να επιβάλλεται φόρος 381.370 $, αποφάσισαν να δωρίσουν το κτίριο και να αποφύγουν το φόρο πείθοντας το 90%+ να γίνουν μέλη της Κοινότητας. Εκτός από αυτό, η κοινότητα λαμβάνει μια επιταγή για 1.000.000 $ για να δαπανήσει με όποιον τρόπο θέλει. Αυτά τα 1.000.000 $ θα πρέπει να επιστραφούν στην τράπεζα. Μου φαίνεται ότι υπάρχει διαφορά 780.000 $ από το ένα σχέδιο στο άλλο. Με τον τρόπο που το δημιούργησαν, η Κοινότητα θα εξοικονομήσει 381.370 $ σε φόρους και θα πάρει τα 400.000 $ που τους οφείλονται για το ηλεκτρικό. Εάν η Κοινότητα θα αγόραζε το κτίριο για 1 $, τότε θα ήταν 381.370 $ φτωχότερη και δεν θα υπήρχε ελπίδα να επιστραφούν αυτό το απλήρωτο χρέος $400 000.

Μέρος 4/4
Όλα αυτά είναι μέρος του σχεδίου του Αρχιεπισκόπου να αποσταθεροποιήσει την ΕΚΤ/EKΜM και να μην τους εμπιστευτεί κανένας και τελικά θα αναλάβει τα πάντα. Εάν ο κ. Μανίκης πιστεύει πραγματικά στη δημοσιογραφική ακεραιότητα, όλοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να μας πουν πόσα χρήματα, παίρνουν από την Αρχιεπισκοπή. Ο κ. Μανίκης μας λέει στη ραδιοφωνική συνέντευξη ότι τα μέσα είναι εκεί για να «ελέγχουν» το Διοικητικό Συμβούλιο της κοινότητας. Μπορεί ο κ. Μανίκης να μας πει ποιος «ελέγχει» την Αρχιεπισκοπή; Πολλοί δημοσιογράφοι είναι αναστατωμένοι με τον Αντίποδα, γιατί πρόσφατα έχει το μονοπώλιο στις τοπικές ειδήσεις της παροικίας. Όλοι γνωρίζουν ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι απλώς ένα εργαλείο προπαγάνδας που η Αρχιεπισκοπή χρησιμοποιεί εδώ και πολλές δεκαετίες για να διαιρέσει την παροικία.

Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε περισσότερα να γράψουμε για αυτό το θέμα τους επόμενους μήνες έως ότου τα αξιολύπητα μέσα και η Φιλική Εταιρεία να βρουν ένα άλλο «σκάνδαλο».

 

2 comments:

  1. Ο κ. Μανίκης εμφανίστηκε ξανά στο ραδιόφωνο τη Τετάρτη και ο κύριος Σύρος ήταν εκεί χθες. Ο κ. Μανίκης μίλησε για μια ακόμη φορά για τη Στέγη, τις εκθέσεις Glyn & Matthewsingh και
    ανέφερε σύντομα για τον Αντίποδα στο τέλος. Αναρωτιέμαι αν ο κ. Μανίκης θα μας μιλήσει ποτέ για την έκθεση LBC του 2005 λαμβάνοντας υπόψη ότι το όνομά του εμφανίζεται στην έκθεση; Ο κ. Σύρος είναι εξοργισμένος με τη Στέγη και ζήτησε την παραίτηση 3 αξιωματικών της Κοινότητας. Πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερη πιθανότητα ο Σύρος να παραιτηθεί από την Προεδρία του Ιδρύματος Σωκράτης. Από τότε που ασχολήθηκε, όλα έγιναν σκ@τ@ στο ίδρυμα. Χρησιμοποιεί τη φιλανθρωπική οργάνωση για τη δική του πολιτική ατζέντα. Ντροπή.

    Οι συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν στο ΦΒ και μέχρι τώρα συνολικά υπάρχουν μόνο 2 "like". Αυτό απλά αποδεικνύει ότι κανείς δεν νοιάζεται για την προπαγάνδα από τοω Μανίκη & Σύρο. Από όλα τα Λαμόγια από τον Λακωνικό σύλλογο, ποιος θα πίστευε ότι ο Κωνσταντάκος θα ήταν ο πιο δημοφιλής μ@λ@κας. Το κανάλι του στο YouTube έχει 15 έως 20.000 προβολές σε κάθε βίντεο αυτήν την εβδομάδα. Για όσους ενδιαφέρονται, μπορείτε να ακούσετε τις ηχογραφήσεις Μανίκη & Σύρο εδώ:

    http://greektimes.ca/8649/
    http://greektimes.ca/8625/

    ReplyDelete
  2. Πολύ κουραστικό να διαβάσει κανείς όλες αυτές τις παπαρδέλες του μανικού, θα προτιμούσα να διαβάσω και πάλι, ένα παιδί μετράει τα άστρα.

    ReplyDelete