Search This Blog

Tuesday, March 16, 2021

Μνημεία ανευθυνότητας και ασχετοσύνης του εκδότη του Ε. Βήματος, κ. Χρ. Μανίκη, με θέμα την Κοινότητα Τορόντο.!


 Παρακολουθώντας τις δημοσιεύσεις στο προχθεσινό ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ, με θέμα την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, διαβάζουμε μεταξύ πολλών άλλων, κάποια σχόλια και σκέψεις του εκδότη, επί των ανακοινώσεων της Κοινότητας Τορόντο. Με τα σχόλιά του αυτά ο εκδότης προσπαθεί, λίγο έως πολύ να απαξιώσει το Δ. Συμβούλιο, λέγοντας ή μάλλον γράφοντας ότι:

 Χωρίς καμία επιφύλαξη μπορούν να χαρακτηριστούν ως μνημεία ανευθυνότητας, προκλητικής ασχετοσύνης, προσπάθειας απαλλαγής των από οποιαδήποτε ευθύνη, και καταπάτησης ακόμα και των πιο στοιχειωδών υποχρεώσεων μιάς ομάδας ανθρώπων που θέλουν να παρουσιάζονται ως «Διοικητικό Συμβούλιο που έχει την ηθική και την νομική υποχρέωση να στηρίξει τα συμφέροντα της ΕΚΤ,» όπως αναίσχυντα ισχυρίζονται.

ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας αναγνώστης μας, ολόκληρη η παραπάνω «παράγραφος» του κ. Μανίκη, παρουσιάζει ακριβώς τη φωτογραφία του, (για όσους τον γνωρίζουν) ενώ οι άλλοι θα σχηματίσετε μια εικόνα των γνώσεων και του επιπέδου του ανδρός.! Θα πω μόνο ετούτο. Η ομάδα που διοικεί τον οργανισμό αυτό ΔΕΝ παρουσιάζονται αλλά είναι το νόμιμα εκλεγμένο Δ. Συμβούλιο και ΔΕΝ σας πέφτει κανένας λόγος για να έχετε γνώμη και μάλιστα σε θέμα για το οποίο έχετε μαύρα μεσάνυχτα, για να μην πω και λίγο περασμένα. Το μόνο που θα μπορούσατε να κάνετε, εκ του λόγου αυτού, ήταν να δημοσιεύσετε τις Ανακοινώσεις και να περιμένετε τις ό,ποιες αντιδράσεις των αναγνωστών σας.

Συνεχίζοντας ο εκδότης μας λέει:

Τα μέλη αυτής της ομάδας, ως επί του πραιτορίου του Πιλάτου καθήμενα, αφού εκ των προτέρων φροντίζουν να «νίψουν τας χείρας των» αποκαλύπτουν ότι η οικονομική κατάσταση της ΕΚΤ είναι τόσο τραγική, που ή θα πουλήσουν την μία από τις τέσσερις εκκλησίες που ως περιουσιακά στοιχεία έχει η Κοινότητα ή θα κατασχεθούν όλες!!!

Κατόπιν, κάνουν επίκληση της «διαφάνειας» που επικρατεί στην ΕΚΤ, μιας διαφάνειας που φέρει και την βούλα και την υπογραφή, «ενός ανεξάρτητου ελεγκτικού φορέα παγκοσμίου αναγνώρισης», κάνουν γνωστό ότι «για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα θα γίνουν ορισμένες μελέτες ειδικών και θα κληθούν τα μέλη προκειμένου να επιλέξουν ή να πουλήσουν ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που έχει ΕΚΤ, ή να χάσει όλα τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που έχει».

Εδώ, ο κ. Μανίκης, αφού αναφέρεται στα πραιτόρια και τους Πιλάτους – για να προβάλει και λίγο τα θρησκευτικά του «πιστεύω» και τις θεολογικές του γνώσεις – παρουσιάζει με μεγάλη έμφαση και 3 θαυμαστικά (!!!), την πώληση της μιας εκκλησίας ή την κατάσχεση όλων. ΔΕΝ γνωρίζει ο φουκαράς ότι η ακίνητη περιουσία της Κοινότητας είχε υποθηκευτεί ολόκληρη, όρο που η Τράπεζα έχει το δικαίωμα να …εκμεταλλευτεί και ως εκ τούτου στα κείμενα πρέπει να μνημονεύεται.! Αυτό το θεωρεί  ως εκβιασμό προς τα μέλη ο κυρ ξερόλας… Με τέτοια χόρτα ταΐζει το ποίμνιο του Μόντρεαλ και εισπράττει ό,τι γάλα και μαλλί τους περισσεύει.  

Εδώ σταματάμε για να επανέλθουμε με πρώτη ευκαιρία…

 

2 comments:

  1. Όλα τα πολύτιμα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της Κοινότητας είχαν υποθηκευτεί από τον Μενεγάκη με το πρώτο δάνειο των 2 εκατ. που έλαβε για την αγορά του οικοπέδου! Τέτοια ξεφτίλα δηλαδή. Υποθήκευσε ΟΛΗ την περιουσία, αξίας 50 (:) εκατομμυρίων για μόλις 2 περίπου εκατομμύρια δάνειο, ενώ μπορούσε με ακίνητο ως υποθήκη να γίνει η δουλειά. Και διότι ο τότε πρόεδρος γνώριζε πολύ καλά ότι δεν ήταν σωστό, υποχρεώθηκε από τον θρησκευτικό μας οικονομολόγο κ.κ. Σωτήριο. Ψιλά γράμματα αυτά για τον Μανίκη που είναι και πατριώτης του. Ντροπή δεν υπάρχει αλλά Σωτηρία ό,ση θέλετε!

    ReplyDelete
  2. Nonsense every bank asks for more collateral. This is not a Menegaki thing it’s what the bank would have demanded to give the loan. 100% Sotiroula put out a helping hand to bury the Community he so truly dispizes

    ReplyDelete