Search This Blog

Tuesday, March 16, 2021

Ανευθυνότητα και ασχετοσύνη του εκδότη του Ε. Βήματος, κ. Χρ. Μανίκη.! (2)


 Και επειδή ο εκδότης (νομίζει ότι) έπιασε λαβράκι, επανέρχεται και αναμασάει τα περί εκβιασμού και άλλων τινών προσφιλών στον Σωτήριο και τους σφουγκοκωλάριους που τον ακολουθούν για να πιάσουν την πορδή του, όπως ο περί ο λόγος κ. εκδότης του Ε. Βήματος.

 Να, λοιπόν, τι γράφει:

«Αν και προκαταλαμβάνουν την απόφαση της «μελέτης των ειδικών» συμπίπτει και «τα τέσσερα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που έχει η ΕΚΤ» να είναι Εκκλησίες.

Επομένως  ή, η μία από τις τέσσερις Εκκλησίες που έχει η ΕΚΤ θα βγει στο σφυρί, ή θα κατασχεθούν όλες!!

Αν από μια διοίκηση που επικαλείται «την ηθική και την νομική υποχρέωσή της να στηρίξει τα συμφέροντα της ΕΚΤ,»

πραγματοποιηθεί αυτή η πλήρους εκφοβισμού και ασάφειας Γ.Σ. θα φέρει τα μέλη προ ενός τεχνικού διλλήματος: ή πουλάμε ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που έχει ΕΚΤ, ή χάνουμε όλα τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που έχει».

Αυτό είναι μήνυμα των δύο ανακοινώσεων στις οποίες δεν φαίνεται πουθενά κανένα στοιχείο ευθιξίας, και φυσικά δεν κάνει λόγο για υποβολή παραιτήσεων, παραιτήσεων από εθελοντικές παρακαλώ θέσεις στις οποίες πολλοί από αυτούς παραμένουν επί χρόνια!»

 ΔΕΝ είναι σύμπτωση κ. Μανίκη, το ότι ΟΛΑ τα ακίνητα είναι εκκλησίες αλλα εσκεμένη πράξη του Δ. Συμβουλίου της Κοινότητας, το οποίο επέλεξε να πουλήσει πρώτα ΟΛΑ τα μη εκκλησιαστικά ακίνητα για να καθησυχάσει τον ταμεία της Τράπεζας, να σταματήσει τις απειλές του περί κατάσχεσης και να κερδίσει χρόνο για κάποια άλλη καλύτερη και συμφέρουσα για τον οργανισμό, και τον ελληνισμό, λύση.! Κατάλαβες, μήπως, ΤΙΠΟΤΑ κ. Μανίκη;;

Ακόμα, για να μην πουλήσουν μια εκκλησία, αναγκαζόταν – κακώς -  να αποπληρώνουν τα επιτόκια του δανείου, ξοδεύοντας τα χρήματα από το κεράκι της γριούλας.! Αυτό είναι κατά τη γνώμη σας η σωστή διαχείριση των χρημάτων των πιστών κ. Μανίκη;

Και ενόσω, καλως ή κακώς, αυτό συνέβαινε, νάσου και η …επίσκεψη του κορωνοϊού, ο οποίος προφανώς ΔΕΝ άκουσε τους ανά τον κόσμο αλλόθρησκους κληρικούς, αλλά ούτε  και τις μεγάλες Προσευχές και Μετάνοιες των χιλιάδων ακριβοπληρωμένων ορθοδόξων «πνευματικών πατέρων» μας, ο οποίος ιός αποφάσισε να μας στερήσει ακόμα και το κεράκι της γριάς, έτσι ώστε να μηδενιστούν οι εισπράξεις της Κοινότητας, φέροντάς την σε πάρα πολύ δύσκολη οικονομική θέση…

Εδώ, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η πώληση των εκκλησιών, είναι, ίσως, θέλημα Θεού, αφού ο Χριστός, ως «ο μόνος αληθινός Θεός», όπως λέει και ο Σωτήριος, ΔΕΝ έκανε κάτι για να εμποδίσει την εξάπλωση του θανατηφόρου κορωνοϊού.!  Ακόμα, κάποιοι πραγματικά πιστοί Χριστιανοί, όπως εμείς κι’ όχι Φαρισαίοι και υποκριτές, όπως οι περί τον Σωτήριο περιπλανώμενοι, θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι ό,ταν χρειαστήκαμε οικονομική βοήθεια, ο Κύριος μας την προσέφερε …απλόχερα, με τις πυρκαγιές σε κάποιους πλεονάζοντες Οίκους Του, ώστε με την αποζημίωση από την ασφάλεια και την εκποίηση των οικοπέδων τους, να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανούς τους άλλους Ιερούς Ναούς και τις ό,ποιες κοινωφελείς προσφορές των Κοινοτήτων μας.!! Θέλουμε να πούμε, δηλαδή, ότι ο Θεός μπούχτισε από Οίκους και προσπάθησε, και προσπαθεί, με τον τρόπο Του να μας στείλει το μήνυμα ότι, καλό θα ήταν να ασχοληθούμε έμπρακτα και με κάποιες άλλες προσφορές στον συνάνθρωπο, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα του άμβωνα και της τηλεόρασης, τα οποία παραμένουν, εσαεί, λόγια, τουλάχιστον όσον αφορά την …ιερά (τρομάρα τους) Αρχιεπισκοπή.! Αυτό είναι μήνυμα των δύο ανακοινώσεων στις οποίες δεν φαίνεται πουθενά κανένα στοιχείο ευθιξίας, και φυσικά δεν κάνει λόγο για υποβολή παραιτήσεων, παραιτήσεων από εθελοντικές παρακαλώ θέσεις στις οποίες πολλοί από αυτούς παραμένουν επί χρόνια!»

 

Και για να τελειώνουμε με τα μπουρδουκλωμένα μπουρδολωγήματα του κ. Μανίκη, να του πούμε ότι μόνον ο ίδιος και τα περί αυτόν φιλαράκια του ΔΕΝ μπορούν να δουν ευθιξία στο Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας Τορόντο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν εκεί για να φέρουν σε πέρας ένα έργο που τους ανέθεσαν τα μέλη του οργανισμού, με την ρητή απαγόρευση να ασχολούνται με τύπους όπως ο κ. Μανίκης και οι περί των Σωτηράκη σφουγκοκωλάριοι υποκριτές… Στα χωράφια σας κ. Χρήστο και στους απατεώνες της περιοχής σας οι οποίοι, αντί να εισπράξουν την ασφάλεια της Παναγίτσας και με την πώληση του οικοπέδου της να εξοφλήσουν το τραπεζικό δάνειο, προτίμησαν να φεσώσουν το Ελληνικό κράτος, έχοντας δυο Παναγίες στον ίδιο δρόμο, μία δίπλα στην άλλη.!!! Λες και η Παναγία ΔΕΝ είχε πού να …κατοικίσει.!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…

 

 

2 comments:

  1. Τέτοιο ξεπεσμό από ομογενή του Μόντρεαλ ο οποίος ενώ δεν έχει σχέση με ένα τέτοιο θέμα και το οποίο ούτε τον ενδιαφέρει αλλα πολυ περισσότερο δεν το γνωρίζει καλά, με συγχωρείτε αλλλα δεν τον περίμενα. Τέτοια κατοικίδια του Αρχιεπίσκοπου δεν περίμενα να συναντήσω. Κρίμα που υπάρχουν!


    ReplyDelete
  2. Ο Μανίκης να αφήσει ήσυχους τους Τοροντιανούς να κάνουν τη δουλειά όπως αυτοί γνωρίζουν και αυτός να κοιτάξει τα του Μοντρεάλ, πιστεύω πως και αυτοί έχουν τα δικά τους προβλήματα. Αν του ζητήσουνε τη γνώμη, τότε να την εκφράσει και δημόσια αν επιθυμεί, αλλιώς ας κάνει μόκο και να μη κάνει το φιλόσοφο γιατί δεν είναι.

    ReplyDelete