Search This Blog

Sunday, February 21, 2021

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Πρώταση για άμεση λύση του προβλήματος κοινότητας – αρχιεπισκοπής

 

Αγαπητέ αντίποδα θέλω να πω δυό λογια για το ζήτημα της Κοινότητας και το  τι κάνει ο μητροπολίτηης για αυτό. Ο Σωτήρης ήρθε στο Τορόντο, τα βρήκε όλα έτοιμα και τις εκκλησίες ενωμένες και λειτουργικές. Έκτοτε και για 50 ολόκληρα χρόνια προσπαθεί να τις διαλύσει σε μονάδες και να τις κάνει κτήμα του κάτω απο το καταστατικό του, το οποίο έγραψε πολύ αργότερα... Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το ότι αφού αυτοί που τις έφτιαξαν δεν του τις παραχωρούν, για 50 χρόνια τώρα, γιατί δεν αποσύρει τους παπάδες του, στέλνοντάς τους σε άλλες ενορίες, τώρα μάλιστα που έχει και μια κάποια σχετική έλλειψη εφημερίων; Δόξα τω Θεώ, διαθέτει πλέον αρκετές εκκλησίες για τις ανάγκες των πιστών, ούτως ώστε να μη χρειάζονται ουσιαστικά οι της κοινότητας... Απλά πράματα, Σωτήριε, τόλμησε το και δε θα χάσεις... Διότι εκκλησίες δίχως ιερείς, δε λέει κι' έτσι θα πέσουν στα χέρια σου σε μόλις λίγες ημέρες από την απόσυρση των κληρικών.! Και ύστερα πουλάς όσες απ’ αυτές δεν χρειάζονται, τις κάνεις μετρητά, κρατάς τα μεσιτικά σου (αφου μια ολόκληρη ζωή κτηματομεσίτης είναι η κύρια απασχολησή σου) και στέλνεις τα υπόλοιπα στον Βαθρολομαίο, για να συνεχίσει να σε θεωρεί καλό παιδί και έτσι να είστε όλοι φχαριστημένοι…

 

11 comments:

  1. Ότι δεν πέτυχε με το Κ. Μενεγάκη... να χρεοκοπήσει την κοινότητα πστεύει ότι μπορεί να το πετύχει με τους Νταβατζήδες του ψευτο-δημοσιογράφους που Ταΐζει ! Μετέτρεψε τις ορθόδοξες εκκλησίες σε... πασαρέλες.
    ΛΑΒΑΛ

    ReplyDelete
  2. Οι Σωτήριος και Βαρθολομαίος δεν θέλουν παππάδες ή παππαδιές αλλά τις εκκλησιές, τα τούβλα δηλαδή, αφού επαγγελματίες Ρεαλ Εστέητς είναι. Αυτά μπορούν να πουληθούν, να γίνουν $ και να μεταφερθούν ό,που τα θέλουν και ό,σα απομείνουν, μετά την παρακράτηση των προμυθιών ως μεσολαβητές για τις αγοραπωλησίες. Από μόνητης η επιστράτευση όλων αυτών των εκδιδόμενων κυρίων δήθεν δημοσιογράφων που χωρίς την εκμετάλευση των εκκλησιών για τη διανομή τους και για τα μνημόσυνα εδώ στο Μόντρεαλ! Το παίζουν και θρησκευόμενοι οι θεομπαίχτες!

    ReplyDelete

  3. Για σταθείτε ρε παίδες. Δεν το εχετε μελετηση καλα το θέμα. Αν πουλησουν έστω και μια εκκλησία, αυτοί οι διοικούντες δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι πουθενά. και μάλιστα υπάρχει και περίπτωση να τους λιντσάρουν κιόλας.

    ReplyDelete
  4. Αυτό το μπλογκ μαζεύει τους στενοκέφαλους.

    ReplyDelete
  5. Νομίζω κ αντίποδα ότι επιτρέπεις στον κάθε άσχετο να λέει ότι χαζό του κατέβει στο κεφάλι του. Πώς κατάλαβες εσύ ρε κύριε 3:03 ότι οι διοικούντες θα πουλήσουν την κάποια εκκλησία; Η Γενική Συνέλευση η οποία κάθε χρόνο καλείται και αποφασίζει για όλα, ενημερώνεται για τον απολογισμό του περασμένου χρόνου και εγκρίνει τον προϋπολογισμό του επόμενου,, δεν έχει καμία σχέση με την Κοινότητα; Μπας και νομίζεις ότι είναι αρχιεπισκοπή για να αποφασίζει και να διατάζει ο κ.κ. Σωτήριος, για όλα; Ποιόν ρώτησε ο μητροπολίτης όταν αποφάσισε να αγοράσει την σημερινή αρχιεπισκοπή, πουλόντας την παλαιά Μητρόπολη στον εαυτό του; Δεν φτάνει πουστε άσχετοι, σας έκανε και βλάκες εκεί μέσα στο χτίριο της μ@λ@κ@ας όπου κατοικοεδρεύετε... Άντα ξεκουμπιστήτε ρε ξεφωνημένα τσατσάκια. Φακ Αφφ κουφάλες!

    ReplyDelete
  6. Προς Anonymous February 21, 2021 at 3:39 PM
Νομίζω βλάκα οτι ο κ αντίποδας επιτρέπει στον άσχετο εσένα να λέει ότι χαζό κατέβει από την άδεια κασίδα σου. Πώς δεν κατάλαβες εσύ ρε βλάκα 3:39 ότι οι διοικούντες δεν θα πουλήσουν την κάποια εκκλησία; Αφού ήδη έχουν ξεκινήσει την διαδικασία. Δεν φτάνει πούστη άσχετος, σ´έκαναν και μ@λ@κ@ οι διοικούντες. Άντε να ξεκουμπιστείς ρε ξεφωνημένο τσατσάκια. Φακ ωωφ κουφάλα 3:39!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ θα μας επιτρέψεις, ελπίζουμε, κ. κατ' ουσίαν μαλάκα να επέμβουμε και να σου πούμε ότι πάνω απ' όλα είσαι ο μεγαλύτερος Βλάκας. Ρε ανόητε, ΔΕΝ κατάλαβες το αυτονόητο, το ότι δηλαδή για να πουληθεί ένα ό,ποιο ακίνητο της Ελληνικής Κοινότητας ΠΡΕΠΕΙ να το αποφασίσουν με απόλυτη πλειοψηφία τα μέλη του οργανισμού; Ποσο τελικά σε επιρέασε η μαλακία που σου παίζουν εκεί πέρα στο μέγαρο της Μαλακάσας; ΆΑντε χάσου από προσώπου παροικίας παλιοκαθίκι του κερατά.! Βλάκα, ε Βλάκα...

      Delete
  7. Είναι πράγματι εντυπωσιακό που σ´αυτό το μπλογκ ασχολούνται πολλοί κοινοτικοί και (η) οι οπαδοί τους με ομοφυλοφιλικές πράξεις και θέματα περί ομοφυλοφιλίας κλπ. Ξέρετε οτι για να ασχολείστε τόσο πολύ με αυτό το θέμα σημαίνει ότι έχετε τάσεις τέτοιες και σας ερεθίζουν η σκέψεις αυτές. Δηλαδή είσαστε και ‘σείς ομοφυλόφιλοι. είναι οκ όμως. σήμερα έχετε και δικαιώματα.
    Ουρινελλα Χατζιγιαννης

    ReplyDelete
  8. Εσύ, πάντως κυρα "Ουρνέλλα" μας, πέρα από την μαλακία που σου παίζουν, θα πρέπει να τον παίρνεις από πίσω σε μόνιμη βάση. Και μόνη της η θεωρεία σου για περί του τι σημαίνουν οι τάσεις αυτές και πώς ερεθίζουν και ακόμα η γνώσεις σας περί νομοθεσίας και δικαιωμάτων, σας κατατάσσουν στην ηγεσία των ομοφυλόφιλων. Γιαυτόο ΒΛΑΚΑ δεν μιλάνε για σχινί στο σπίτι της κρεμασμένης και ξεφωνημένης κουνίστρας... Αλλά που ντροπή εσύ, η σωτηρία της ψυχής, και οι παρατρεχάμενες κουνιστές.

    ReplyDelete
  9. Αφού ξερεις πολυ καλα ξεροκέφαλε ξερόλα οτι δεν μπορουν να ψηφήσουν οι «ομογενείς» γιατί πρέπει να είναι μέλη τουλάχιστον ένα χρόνο! Και έτσι το αποτέλεσμα είναι αποφασισμένο, εκτός αν οι 200τστστστσ σας την παίξουνε. Κατάλαβες παλιοκαθίκι του κερατά.! Βλάκα, ε Βλάκα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρε παλιομαλάκα (κάτι καινούργιο είπα!) δεν είνααι μέλη για ενα ολόκληρο χρόνο, ποιο είναι το ενδιαφέρον τους και η αγάπη τους για την Κοινότητα; Πολύ όψιμο το ενδιαφέρο σας για να καρποθεί ο πουστόγερος τις εκλησιές και να σας τον παίζει ανετότερα; αντε και γαμή σου πούστρα κουνάμενη....

      Delete