Search This Blog

Friday, February 12, 2021

Ξένη δημοσίευση, κλεμμένη από την σελίδα του κ. Γιάννη Κακογιάννη στο ΦΒ με θέμα την Ελληνική Κοινοτητα...


 Επειδή ο κ. Κακαγιάννης είναι ένας από τους ομογενείς ο οποπιος ασχολήθηκε αρκετά με τη διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας και ως εκ τούτου γνωρίζει περισσότερα από πολλούς άλλους για τον οργανισμό και τα αίτια της σημερινής οικονομικής καταστασής του, θεωρήσαμε σκόπιμο να κλέψουμε και να σας μεταφέρουεμ τις γνώσεις του, από τις οποιες θα γίνουμε όλοι μας σοφότεροι. Παρακολουθήστε, λοιπόν, ό, σοι ΔΕΝ τα διαβάσατε κάπου αλλού, τι γράφει και τα ξαναλέμε…

 Yannis Kakagiannis

 Διαβάζω τα σχόλια στην σελίδα του Facebook της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και πραγματικά βγαίνω από τα ρούχα μου.

Οι πιό πολλοί κάνουν κριτική, με αβάσιμες κατηγορίες τύπου "κλέφτες", "no transparency" και πολλά άλλα.. Εύκολα κανείς καταλαβαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι ούτε μέλη της Κοινότητας, ούτε συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και η μόνη τους συνεισφορά είναι η επίσκεψη τους σε κάποια εκκλησία γιά εκκλησιασμό, βαφτίσεις, γάμους και κηδείες.

Βέβαια, υπάρχει και ένας αριθμός που σχολιάζουν λόγω προσωπικής ατζέντας ή προσωπικής διαμάχης με κάποιους από τους διοικούντες.

Είναι άξιον απορίας πως μερίδα του παροικιακού τύπου σιγοντάρει κάποιους που υπηρέτησαν την Κοινότητα γιά έξη μόνο μήνες στο ΔΣ και μάλιστα στη νευραλγική θέση του "υπεύθυνου εκκλησιαστικών υποθέσεων"...

𝚬𝛊𝛎𝛂𝛊 𝛄𝛎𝛚𝛔𝛕ό 𝛔𝛕𝛐𝛖ς 𝛑ά𝛎𝛕𝛆ς 𝛑𝛚ς 𝛑𝛊𝛔𝛕𝛆ύ𝛚 𝛔𝛕𝛈𝛎 𝛊𝛅έ𝛂 𝛕𝛈ς 𝚬𝚱𝚻 𝛋𝛂𝛊 𝛑𝛐𝛕έ 𝛅𝛆𝛎 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛚𝛑𝛐𝛑𝛐ί𝛈𝛔𝛂 𝛕𝛈𝛎 𝛂𝛄ά𝛑𝛈 𝛍𝛐𝛖 𝛄𝛊 𝛂𝛖𝛕ή 𝛍𝛆 𝛕𝛐𝛖ς 𝛆𝛋ά𝛔𝛕𝛐𝛕𝛆 𝛑𝛒𝛐έ𝛅𝛒𝛐𝛖ς 𝛕𝛈ς.

Είναι γεγονός πως η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο παραμένει ο μόνος οργανισμός που παραθέτει δημόσια στην ιστοσελίδα του όλους του οικονομικούς απολογισμούς, Investigative report for the Ellesmere center και πολλά άλλα.

http://greekcommunity.org/ViewSiteContent.aspx/About_Us

Να λοιπόν πως η σημερινή διοίκηση "Εφαγε τα λεφτά"

Παρέλαβε ένας χρέος το 2010 ύψους $11.5 εκ. δολλαρίων

Κατόπιν αποφάσεων των Γενικών συνελεύσεων πουλήθηκαν τα ακόλουθα ακίνητα:

-- Ellesmere - $4.8 εκατ.

-- Two (2) houses - $2.3 εκατ.

Το συνολικό χρέος αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της ΕΚΤ, είναι $4.2 εκατομμύρια.

Ορίστε που πήγαν τα λεφτά!

Αν κοιτάξει κανείς τον οικονομικό απολογισμό στην ιστοσελίδα της Κοινότητας (φωτο), που συντάσεται από ορκωτούς λογιστές, θα δεί ξεκάθαρα τα ακόλουθα:

-- Αγιος Δημήτριος -$45,801 Deficit

-- Παναγία -$149,570 deficit

-- Αγιος Ιωάννης -$28,491 deficit

-- Αγία Ειρήνη $25,906 profit

-- Πολιτιστικό -$122,252 deficit

-- Παιδεία -$46,656 deficit

-- ΕΡΑΝΙΚΟ ΤΜ. $$138,301 profit

-- Γρ. Κηδειών $177,663

Το πρόβλημα αυτής της Διοίκησης, κατά την άποψη μου, είναι η "Επικοινωνία". Δεν έχουν επικοινωνήσει το έργο τους, όσο θα έπρεπε, στη παροικία γιά να γνωρίζει πόσα πολλά έχουν καταφέρει όλη αυτή τη 10ετία.

Μετά τη καταρράκωση του κύρους της ΕΚΤ, λόγω του Κοινοτικού κέντρου στο Ellesmere, ενώ έσκυψαν το κεφάλι και έσωσαν τη Κοινότητα, δεν μπόρεσαν να προμοτάρουν σωστά αυτή την αθόρυβη δουλειά που κάνουν τόσα χρόνια. Με τα όποια λάθη τους στο δρόμο. Αλλά ΟΧΙ κλέφτες ❕

Είναι ωραία από το καναπέ του σπιτιού μας να λιθοβολούμε αυτούς, ενώ αυτοί που κάνουν τη κριτική δεν ξέρουν τι θα πει εθελοντισμός και που βρίσκεται η Κοινότητα.

Πολλοί αναφέρουν το γεγονός, πως ο Αρχιεπίσκοπος προσφέρθηκε να βοηθήσει..

Φροντίσανε να μάθουν με ποιό τρόπο; Προσφερόμενος να αποπληρώσει τα $4.2 χρέος και παίρνοντας μιά περιουσία $50 εκατ. το οποίο και θα σήμαινε διάλυση της Κοινότητας. Γνωστός ο απώτερος σκοπός του.. Γιά να μη θυμηθώ τη προσφορά στη τράπεζα πριν 10 χρόνια...

Εάν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας.

𝚨ς 𝛔𝛖𝛍𝛍𝛆𝛕έ𝛘𝛐𝛖𝛍𝛆, 𝚷𝚸𝛀𝚻𝚨 𝚨𝚷 𝚶𝚲𝚨 !!

𝚳ό𝛎𝛐 𝚬𝚴𝛀𝚳𝚬𝚴𝚶𝚰 𝛈 𝚬𝛌𝛌𝛈𝛎𝛊𝛋ή 𝚱𝛐𝛊𝛎ό𝛕𝛈𝛕𝛂 𝛉𝛂 𝛍𝛑𝛐𝛒έ𝛔𝛆𝛊 𝛎𝛂 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛗έ𝛒𝛆𝛊 𝛑έ𝛒𝛂 𝛂𝛑ό 𝛕ά 𝛆𝛋𝛋𝛌𝛈𝛔𝛊𝛂𝛔𝛕𝛊𝛋ά 𝛑𝛒𝛐𝛄𝛒ά𝛍𝛍𝛂𝛕𝛂, 𝛕𝛂 𝛑𝛒𝛐𝛄𝛒ά𝛍𝛍𝛂𝛕𝛂 𝚷𝛐𝛌𝛊𝛕𝛊𝛔𝛍𝛐ύ, 𝚬𝛌𝛌𝛈𝛎𝛊𝛋ής 𝚷𝛂𝛊𝛅𝛆ί𝛂ς 𝛋𝛂𝛊 𝚱𝛐𝛊𝛎𝛚𝛎𝛊𝛋ώ𝛎 𝛖𝛑𝛈𝛒𝛆𝛔𝛊ώ𝛎.

𝚨𝛌𝛌𝛐𝛊ώς 𝛆ί𝛍𝛂𝛔𝛕𝛆 ά𝛏𝛊𝛐𝛊 𝛕𝛈ς 𝛍𝛐ί𝛒𝛂ς 𝛍𝛂ς

 

3 comments:

  1. Σωστἀ γράφει ο κ. Κακαγιἀννης, αλλά εξαιτίας της χαμηλής νοημοσύνης και παιδείας των Ελλήνων του Τορόντο (και ευρύτερα των του Καναδά), της οκνηρίας τους να προσφέρουν για το όφελος της κοινοκτημοσύνης της Ελληνικής κοινότητας και όχι για τα πορτοφόλια του κλήρου και του Τουρκοφαναριώτη επιστάτη, της ιδιοτελούς νοοτροπίας στη ζωή που την μετέφεραν στα παιδιά της νεολαίας, και τέλος, πάνω από όλα, την απουσία βαθειάς και ορθής πίστης στην ορθοδοξία (που θα μας επέτρεπε να ελέγξουμε επιτυχώς τον καπριτσιόζο τυρανοΔεσπότη εδώ και πολλές δεκαετίες), για όλα αυτά διαισθάνομαι ότι θα είμαστε σαν Ἐλληνες, ΑΞΙΟΙ της ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. Τα χάλια των συμπατριωτὠν μας στην Ελλάδα τα βλέπουμε και τα ζούμε. Με τις επιλογές που κάνουμε στην ζωή, το τέλος μας θα είναι κοινό, και στις δύο όχθες.

    ReplyDelete
  2. A farmer had many healthy horses and one sick horse. One day the sick horse broke his leg. The sick horse needed to be put to rest. Dear Greek Communisty. Put the horse to rest. It will never recover.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ζήλεψες την δόξα της Πυθίας, αλλά το Μαντείο έχει αναστείλει την λειτουργία του εδώ και πάνω από δεκαπέντε αιώνες και οι αναγνώστες του Αντίποδα δεν κατανοούν τέτοιες παραβολές.

      Delete