Search This Blog

Friday, February 12, 2021

Λίγα λόγια για κάποια σχόλια ομογενών, για την πρόταση πώλησης κάποιου ακινήτου της Κοινότητας…

 

Η Λογική κάποιων σχολιογράφων – σχολιαστών για το οικονομικό θέμα της Κοινότητας μας έχει αφήσει άναυδους.! Και ως εκ τούτου, πώς θα ήταν δυνατόν να περισσέψει και για μας έστω λίγο IQ , αφού μαζεύτηκε όλο στον δικό τους εγκέφαλο; Φυσικά και τα ό,ποια προβλήματα της τελευταίας 10ετίας ΔΕΝ έχουν σχέση με τον κ. Μενεγάκη, αφού εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια ΔΕΝ έχει περάσει ούτε καν έξω από το κοινοτικό κέντρο. 

Αν …υποθέσουμε ότι ο Μενεγάκης έχει μια κάποια, ..έστω μικρή, ευθύνη για τα κακά οικονομικά της Ελληνικής Κοινότητας, είναι ΜΟΝΟΝ το γεγονός ότι επί των ημερών του υποθήκευσε ΟΛΗ την ακίνητη περιουσία της, για ένα δάνειο – χρέος, ύψους 13 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων.! Έλα όμως που, όπως γνωρίζει ο κάθε μαθητής πρώτης Γυμνασίου, τα έσοδα της Κοινότητας την εποχή εκείνη, ΔΕΝ άντεχαν να εξυπηρετήσουν τόκους δανείου άνω των 3 εκατομυρίων.!

 

Ως εκ τούτου, ο Μενεγάκης την κοπάνησε νύχτα, αφήνοντας στους επόμενους να βγάλουν το φίδι από την τρίπα…Ο επόμενος πρόεδρος, μόλις κατάλαβε τι έγινε, τα μούντζωσε και έφυγε ύστερα από 16 ημέρες στην καρέκλα της προεδρείας.! Τότε, ευτυχώς βρέθηκε ο Νίκωνας, ο οποίος ως ορκωτός λογιστής, μπήκε αμέσως στο νόημα, μεθόδευσε την πώληση του … «Μενεγάκειου», μειώθηκε το χρέος σε υποφερτά για την τράπεζα επίπεδα και παλεύοντας με χέρια και με πόδια, φτάσαμε στα σημερινά 4 περίπου εκατομύρια. Την ίδια εποχή …θυμήθηκε ο Σωτήριος το χρέος που του χρώσταγε ο Μενεγάκης για τη … «Λογία» (40.000 ετησίως για κάθε εκκλησία) το οποίο είχε ξεπεράσει τις 200.000, και επειδή ΔΕΝ μπορούσε η Κοινότητα να ανταποκριθεί, κατάσχεσε τις εισπράξεις των μυστηρίων.! 

Κάτι που όμως του …διέφυγε να πράξει όσο ήταν ακόμα πρόεδρος ο φίλος του ο Μενεγάκης.!! Μια αλητήρια κατάσχεση η οποία χρησιμοποιήθηκε για να γονατίσει οικονομικά την Κοινότητα και η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα.! Ύστερα από όλα αυτά τα  …αγαθά βοηθήματα που πρόσφεραν οι Μενεγάκης και  Σωτήριος στην Κοινότητα, ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από τους .. «ακατάλληλους» σημερινούς ηγέτες της; Αλλα τέτοια αχαριστία  διαθέτουμε οι Έλληνες και αρκετοι ομογενείς του Τορόντο. Οπαδοί του γνωστού «Κάντεμε μια μέρα πρωθυπουργό και θα σας λύσω  όλα τα προΒΛΗΜΑΤΑ».!!! Μεταξύ των πολέμιων της Κοινότητας για την σωστή αυτή απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής και του Δ. Συμβουλίου, εκτός των μεμονομένων περιπτώσεων έχουμε και κάποιους τύπους του Τύπου, οι οποίοι βάλουν κατά του οργανισμού με βαρύγδουπο πρωτοσέλιδο άρθρο, προφανώς εκτελώντας εντολές του …αγίου κτηματομεσίτη Τορόντο, ο οποίος τα υποσχέθηκε όλα στον «σεβαστό» του Βοθρολομαίο, οι οποίοι, ομού κι' αντάμα …καίγονται για …πνευματική προσφορά στο ποίμνιο, μετά βεβαίως την πετυχημένη κτηματομεσιτική τους τοιαύτη… Τα ξαναλέμε…

 

5 comments:

  1. Ξεκάθαρη η οργή του ελληνισμού. Δυστυχώς η καμήλα (εσείς) την καμπούρα της (τα χαλιά σας) δεν τι βλέπει.

    ReplyDelete
  2. Ελπίζουμε ότι δεν μετράς τον εαυτό σου στον ελληνισμό, Έτσι δεν είναι; Διότι όσοι είναι οργισμένοι, υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και θέλουν να τα δουν όλα στα χέρια του Βαρθολομαίου και κατ' επέκταση του Ερντογάν... Εκεί θα πάνε ΟΛΑ γιαυτό και τον πιέζουν τόσα πολύ. Εξ' άλλου γιατί τον ύψωσαν σε αρχιεπίσκοπο χωρίς επισκόπους και Επισκοπές, νομίζετε; Εξαφανίσου, λοιπόν, από προσώπου θεού, λεχρίτη του κερατά...

    ReplyDelete
  3. 10:53 This attitude you have, This is why you, and the older greek generation are a fucckkin stupid idiots. This is why no one gives a shit about you and this is why you will go down in infamy as the generation that squandered and wasted the greeks inheritance. I feel sorry for Nikona who bas to deal with you morons. Go fuck yourself malaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άκουσε τι θα σου πω ταλαίπωρε νεαρέ. Γράφεις και επιτίθεσαι ενδιαφερόμενος για την Ελληνική κοινότητα δήθεν και την Ελληνική κληρονομιά αλλά γράφεις στην Αγγλικά γλώσσα. Αυτό από μόνο του είναι ντροπή για τους Ἐλληνες γονείς σου που σε ανέθρεψαν και ήταν ανίκανοι να σου διδάξουν και να σου εμφυσήσουν το αυτονόητο της Ελληνικής παιδείας. Την Γλώσσα. Και εσύ τεμπέλης ων, επειδή δεν έκανες τον κόπο να μάθεις να μιλάς και να γράφεις στην ένδοξη και τέλεια, από όλες τις άλλες, γλώσσα των προγόνων σου, έγινες ένας “χρήσιμος ηλίθιος” του γνωστού επιστάτη που μας τον κάθισαν στο σβέρκο πριν 50 χρόνια και η νοημοσύνη σου είναι στο επίπεδο ενός ποδοσφαιρικού χουλιγκάνου που βωμολοχεί. Λοιπόν εσύ και η γενιά σου με την βοήθεια του φαναριώτικου κλήρου θα βάλετε την ταφόπλακα στην Ελληνόφωνη κοινότητα του Καναδά, αν αυτό σε ικανοποιεί.

      Delete
  4. Σαν γλυφιτζουρι τον καμακώνει μετα μάτια του, ο Αθηναγόρας τον Σωτήριο. Μήπως έτρεχε το κάτι τις μεταξύ τους, όπως διάβασα καπου αλλού; Μπα δεν νομίζετε ε;

    ReplyDelete