Search This Blog

Friday, September 3, 2021

Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, ο κ. Μανίκης, να μην καταλαβαίνει.!

 Απλά το παίζει βλάκας ώστε να ελαφρύνει το βάρος της αλητείας την οποία κουβαλάει, μεταφέρνοντάς το στην βλακεία, την οποία θεωρεί μικρότερο κακό.!

Διότι αυτά που γράφει και ο τρόπος που τα ανακατώνει, ώστε να μην μπορούμε να καταλάβουμε τίποτα, πώς αλλιώς, παρά ως βλακεία μπορούν να χαρακτηριστούν; Διαβάζουμε στην τελευταία έκδοση του Βήματος, ένα ακομα αερολόγημα, με το οποίο αναρωτιέται:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ… ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ

 «Διαβάζοντας τα λιβελλογραφήματά του, ο Αντίποδας με παραπέμπει όχι μόνο στη εποχή που αν και δεν είχε καμία θεσμική ιδιότητα στρογγυλοκαθόταν στα γραφεία της ΕΚΤ, αλλά μπορούσε και έπαιρνε στα χέρια του και απόρρητα οικονομικά πορίσματα, αφού όπως μόνος του ευθαρσώς παραδέχτηκε ενεργούσε και «…λίγο πονηρούλικα»

 Δεν αντιλαμβάνομαι κ. Μανικη, γιατί σας ενόχλησε τόσο πολύ η παρουσία ενός μέλους της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, στα γραφεία του οργανισμού και μάλιστα την εποχή της αρχής της απομενεγακιοποίησής του, από την κακοποίηση Μενεγάκη; Ένα μέλος της Κοινότητας κυρ Χρήστο μας, ΔΕΝ είναι θεσμός, αλλά δικαιούται να εκλέγει τα μέλη του Δ. Συμβουλίου της, το οποίο είναι ο ανώτατος θεσμός; Αν δεν καταλάβατε, ακόμα, τα μέλη των Κοινοτήτων Μόντρεαλ και Τορόντο, εκλέγουν τις διοικήσεις τους και δεν διορίζονται από τον ό,ποιον Σωτήριο, όπως στις άλλες ενορίες, για να τον υπηρετούν όπως ο ίδιος προστάξει. Έχει παρέλθει – ελπίζω ανεπιστρεπτί – η περίοδος Μενεγάκη-Γερονικολού κατά την οποία «απαγορευόταν» η είσοδος στους φιλικά προσκείμενους στον οργανισμό.! Θα αφήσω όμως αυτά για μια άλλη φορά και θα σας πω κ Μανίκη ότι ναι, η προσωπικότητά μου ήταν αυτή που άνοιξε τις πόρτες της Κοινότητας κάθισα σε μια από τις καρέκλες της και μου έδωσε ο ίδιος ο συντάκτης του στα χέρια το ρεπόρτ για να το ρίξω μια ματιά. Με το ότι εσύ διαθέτεις τόση βλακεία ώστε να μην μπορείς ακόμα να καταλάβεις ούτε το «πονηρούτσικα», είναι καθαρά δικό σου το πρόβλημα, αν βέβαια δεν το κατατάξουμε κι’ αυτό στις αλητήριες συμπεριφορές σου οι οποίες και δηλώνουν την υποταγή σου στον κουραφέξαλα – και για λίγο ακόμα -αρχιεπίσκοπο Σωτήριο, τον εξ Ηπείρου κουσουριάρη και αλητήριο ψευταρά.!!!

Τι άλλο να σου πω, ρε κ. Μανίκη; Έτσι γουστάραμε, έτσι κάναμε, όλα νόμιμα και χωρίς να σε ρωτήσουμε.! Ήθελα όμως να ξέρω, (έτσι μεταξύ μας που είμαστε), γιατί τα συνεχίζεις όλα αυτά αφού ΔΕΝ το κατέχεις το αντικείμενο και πάνω απ’ όλα ΔΕΝ κατέχεις την ελευθερία σου να δρας αυτόνομα… Άσε τα …ιστορικά σου ευρήματα, τις …εισαγγελικές ανακρίσεις και γύρνα πίσω στα του Μόντρεαλ, όπου σε έχουν για Θεό τους όλες οι Θεούσες κυρίες της Εκκλησίας, ολοι οι εκεί παπάδες και όλοι οι συνάδελφοί σου των ΜΜΕ. Αφού ξέρεις ότι όταν το μυρμήγκι βγάζει φτερά, χάνεται…

 

1 comment:

  1. Αντίποδα, ο κυρ Χρήστος μας έπριξε. ας γράψει ένα βιβλίο, τα απόρρητα των κοινοτήτων, να το αγοράσουμε και να τελειώνουμε και με δαύτον. Έλεος κυρ Χρήστο μας.

    ReplyDelete