Search This Blog

Thursday, June 24, 2021

Μία, έστω και μη οφειλόμενη, απάντηση σε ερωτήσεις του κ. Μανίκη.!

 ...Απόπειρα απάντησης σε ερωτήσεις του κ. Μανίκη, έστω και καθυστερημένα, με την ελπίδα να ικανοποιηθεί ...

Έπεσε στα χέρια μας ένα πολύ δύσκολο ερωτηματολόγιο του κ. Χρ. Μανίκη με το οποίο μας στρίμωξε τόσο άγρια και προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, αλλά …αδύνατο να μας το επιτρέψει; Επανήλθε δριμύτερος στην τελευταία του έκδοση, ρεζιλεύοντάς μας κυριολεκτικά, αλλά και αναγκάζοντάς μας να πούμε δυό λόγια, μπας και πέσουμε ελαφρύτερα στην κρίση του.!!!

Και για να το πετύχουμε αυτό, όσο μας είναι δυνατόν, θα αναγκαστούμε να μακρηγορήσουμε λίγο περισσότερο, αλλά αποφεύγοντας το κατά δύναμη να τον μοιάσουμε.!

Για να αντιληφθεί όμως ακριβώς ο ερωτών κ. Μανίκης, τις απαντήσεις μας και συγχρόνως να μπούν στο νόημα και οι όσοι λίγοι αναγνώστες μας κάνουν την τιμή να μας διαβάσουν, θα δημοσιεύσουμε πρώτα το κείμενο με τις σχετικές ερωτήσεις του και ύστερα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τις ό,ποιες δικές μας απαντήσεις, αφού ΔΕΝ είναι φυσικά δική μας αρμοδιότητα να απαντούμε σε πληροφοριακά δημοσιεύματα εφημερίδων, όπως ο «Ελληνικός Τύπος». Το τί γράφει η εν λόγω εφημερίδα για τον κ. Κακαρέλη, μπορείτε κ. Μανίκη να απευθυνθείτε στον συντάκτη της ή στον κ. Κακαρέλη…

Διαβάστε τώρα, οι αναγνώστες μας, το ερωτηματολόγιο του κ. Μανίκη, το οποίο αναζητήσαμε και αποκτήσαμε, με τη μεσολάβηση τρίτου προσώπου, καθ’ ότι ο κ. Μανίκης ΔΕΝ απεμπολεί την υπόληψή του και φυσικά τη σοβαρότητά του, να μας το αποστείλει μέσω ε-μαιλ, όπως έκανε παλιότερα… Διαβάστε, λοιπόν και επανερχόμαστε με όση συντομία θα μπορέσουμε να το κάνουμε:  

  Για να μην ξεχνάμε και τα του Αντίποδα στο Τορόντο

 

Μιας και αναφερόμαστε στις Κοινότητες, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τον Αντίποδα από το Τορόντο καθώς και τους ομογάλακτους συντρόφους του από το Μοντρεάλ. Φαίνεται ότι έβγαλε την πέννα του από την λάσπη και την έβαλε «παρά πόδα» (κατά τον Νίκο Ζαχαριάδη, τον μικρό Στάλιν του ΚΚΕ,).

Ομως απλά του υπενθυμίζω την προ εβδομάδων ερώτησή μου: 

Εχει στα χέρια του το πόρισμα “Glynn Report” και την Εκθεση Δάγωνα, όπου πολλά εκ των οικονομικών της ΕΚΤ αναφέρονται; Γιατί δεν τα δημοσιεύει, όπως του ζήτησα;

  «Ιδού η Ρόδος, ιδού και η διαφάνεια για την οποία δήθεν κόπτεσαι κ. Αντίποδα!!»

Επειτα σου υπενθυμίζω ότι είχα αντιγράψει από την εφημερίδα του Τορόντο «Ελληνικός Τύπος» ότι «τον Πρόεδρο των 16 ημερών» κ. Γκέκα, είχε αντικαταστήσει στην ΕΚΤ ο κ Κακαρέλης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2010, αρνήθηκε να ενημερώσει 14  συμβούλους της ΕΚΤ, που ήταν μέλη της Αντιπολίτευσης..

Περί αυτών, «των στεγανών» που μάλλον θα είναι και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα θα πάρουμε απάντηση, ή λόγω του ότι «μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά του Γράμμου και του Βίτσι» θα βάλουμε το όπλο παρά πόδα και θα πάρουμε τον δρόμο κατά Τασκένδη μεριά;

Χρήστος Μανίκης

Μοντρεάλ

Αντίποδας: Αντιπαρέρχομαι τα …κολακευτικά λόγια του Μανίκη για τα περί Ζαχαριάδη, Στάλην και  ΚΚΕ. Αφήνω, επίσης, κατά μέρος,  τα περί λάσπης όπου βιάστηκε να βουτίξει τη δική του πένα και μπαίνω αμέσως στο ζουμί: Θα μπορούσα  να σας απαντήσω με ερώτηση κ. Μανίκη, αλλά γνωρίζοντας ότι έχετε μεσάνυχτα για το θέμα θα σας πω ότι τόσο το “Glynn Report, όσο και η Έκθεση Δάγωνα, είναι κατασκεύασμα του ιδίου προσώπου φτιαγμένα μέσα στους χώρους της …Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, όπου στεγάζει το γραφείο του συντάκτη τους, ο οποίος έδωσε και το όνομά του.! Μάλιστα κ. Μανίκη, ο κ. Δάγωνας  έχει έδρα την Αρχιεπισκοπή και εργάζεται γι’ αυτή, ανέλαβε ως ειδικός τσιμεντοκατασκευών, να κάνει την «έρευνα» και να μπουρδουκλόσει όσο ήταν δυνατόν τα πράγματα, δικαιολογόντας το κατά δύναμη τους κτήτορες του πολιτιστικού κέντρου και φερέφωνα του Σωτήριου, Μενεγάκη - Γερονικολό.! Όταν, μάλιστα, πήρα στα χέρια μου το πρωτότυπο και κατευθύνθηκα προς το πάρκινγκ, έτρεξαν ξοπίσω μου να μου το κατασχέσουν επειδή, είπαν,  ΔΕΝ ήταν ολοκληρωμένο.! Το κυκλοφόρησαν, όμως, αργότερα αλλά με το μισό του περιεχομένου του.! Κάτι δηλαδή σαν το σανό που εσύ ταΐζεις το ποίμνιο.! Στο βόθρο αυτό, λοιπόν, κ. Μανίκη, εκτός από Μαναγάκη – Γερονικολό, είναι έμμεσα ανακατεμένοι Δάγωνας και Σωτήριος, τουλάχιστον.!!! Κάτι που αν γνώριξες ΔΕΝ θα ρωτούσες επίμονα για απαντήσεις… Όσο για τον Κακαρέλη, αυτό που έκανε επί …«προεδρίας του» ήταν να επιμεληθεί την φυγάδευση του ένοχου αρχείου της Κοινότητας, ως δεκαετής γραμματέας της και να φροντίσει για την καταστροφή του, από το μηχανάκι της προεδρικής επιχείρησης .! Όσο για την μη ενημέρωση των 14 της αντιπολίτευσης, από τον Κακαρέλη, ποιος περίμενε κάτι διαφορετικό; Αφού τσιράκι του Μανεγάκη και του Σωτήριου ήταν και εντολές τους εκτελούσε… Δεν μας χέζεις ρε κυρ Μανίκη, λέω εγώ, που μας το παίζεις και …εισαγγελέας στα ξένα χωράφια, για πέντε δεκάρες ή έστω  για 3άκοντα αργύρια… Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, ήταν και παραμένει …λίρα αγγλίας, με εξέρεση τη ΔΕΚΑετία ή 10ΑΙΤΙΑ Μανεγάκη, ο οποίος, για να γίνει βολευτής με το κόμμα του Σωτήριου, ξεπούλησε και την ό,ποια αξιοπρέπεια θα μπορούσε να διαθέτει, χρεώνοντας τον οργανισμό με πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια και να πέσει σαν ώριμο φρούτο στην ποδιά του κουραφέξαλα εντολέα του.! Και κυκλοφορούν δημόσια οι αναιδέστατοι, δίχως ίχνος ντροπής. Το ίδιο φαίνεται ότι προσπαθείτε να κάνετε ΚΑΙ στο Μόντρεαλ μεσα  από την «Φιλική», αλλά σας πήραν μυρωδιά απ’ ότι κουβεντιάζεται στα πέριξ.!!!

ΥΓ. Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες ή απαντήσεις σε ερωτήσεις σου, στήλτε τις στον Αντίποδα, διότι ΔΕΝ σκοπεύω να ψάχνω την κάθε φυλλάδα που σε αναδημοσιεύει. Φτάνει μέχρι εδώ…

 

 

3 comments:

  1. Ξασάλωσες εντελώς κυρ Χρήστε μας απ' ότι δείχνουν τα γραφτά σου και σε λίγο θα ξεπεράσεις ακόμα και τον Μητροπολιτη μας. Για πια διαφάνεια μιλάς ρε κύριε μέσα από τα Γκλίν Ρεπόρτς, όταν αυτά έγιναν μέσα στην σφικοφολιά της Αρχιεπισκοπής του Σωτήριου; Πιο εύκολα είναι να φέρουμε τη Ρόδο στο Μόντρεαλ από το να βρούμε διαφάνεια στα ρεπόρτς του Δάγωνα. Με τέτια χαζά μας κοροϊδεύεις μωρέ, τόσα χρόνια; Καθόλου τσίπα βρε; Τελικά θα βρεις το μπάρμπα σου από τον Αντίποδα εσύ και ο Σύρος, νομίζω!

    ReplyDelete
  2. Νομίζω ότι το παρακάνεις Αντίποδα με το να μας λες ότι το γραφείο του κ. Δαγωνα ο οποίος συνέταξε την Έκθεση για τα οικονομικά της κοινότητας Τορόντο επί προεδρίας Μενεγάκη στεγάζεται στην Αρχιεπισκοπή!! Αν είναι δυνατόν! Διότι αν είναι έτσι τότε θα έχει σίγουρη ανάμειξη και ο Αρχιεπίσκοπος στο περιεχόμενο και η δουλειά είναι φτιαχτή. Δεν είναι δυνατόν.....

    ReplyDelete
  3. Αμα κατάλαβα σωστά κ. Αντίποδα, ο κ. Μανίκης απαιτεί κάποιες απαντήσεις σε ερωτήσεις του μέσα από το Βήμα το οποίο δεν σου έστειλε και το οποιο δεν κυκλοφορεί στο Τορόντο, ώστε να μπορείς να το βρεις και να το διαβάσεις; Τέτοια πλακα έχει πάθει ο εκδότης μας και εμείς τον έχουμε για Θεό εδώ στο Λαβάλ; Μήπως δεν μας λες όλη την αλήθεια; Γιατί εσείς με τα ηλεκτρονικά είστε και λίγο ψευταράδες!

    ReplyDelete