Search This Blog

Wednesday, May 19, 2021

Επίσκοπος Ναζιανζού εξελέγη ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος



Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 η Ιερά Σύνοδος τους Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε Επίσκοπο Ναζιανζού, τον Αρχιγραμματέα της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο.

Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος εξελέγη παμψηφεί, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ύστερα από εισήγηση του Αμερικης Ελπιδοφόρου και  πρόταση του Πατριάρχη  Βαρθολομαίου..

Ο εψηφισμένος επίσκοπος κ. Αθηναγόρας, είναι γνωτός στην ορθόδοξη ομογένεια του Καναδά και ιδικότερα του Τορόντο, όπου, από τον Αύγουστο 2017 μέχρι τον Αύγουστο 2019 διηκόνησε στην εδώ Αρχιεπισκοπή ως διευθυντής της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο, ως καθηγητής Θρησκειολογίας, ως διευθυντής γραφείων της, ως προϊστάμενος του εντός της Αρχιεπισκοπής, ιερού ναού του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και ως πνευματικός.

Στις 26 Αυγούστου 2019 μετατέθηκε, μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη όπου διακονεί ως πανεπιστημιακός ιερέας, ενώ πρόσφατα διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η ομογένεια του Καναδά, στην πλειοψηφία της, χαιρετίζει με σεβασμό, χαρά και αγάπη, την εξέλιξη ενός ικανότατου πνευματικού πατέρα της ο οποιος την υπηρέτησε έστω και μόλις επί δυο χρόνια, αιτούμενος τις αρχιερατικές, πλέον, ευλογίες του…

 

4 comments:

  1. Άφησε τα πολλά σιρόπια και κράτα μικρό καλάθι……….ο εχθρός του εχθρού δεν είναι απαραίτητα και φίλος…….

    ReplyDelete
  2. Ηρθε στον Καναδά αφού άκουσε πρώτα τις υποσχέσεις του Σωτηρίου ότι θα γίνει δεσπότης Δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα περίμενε και κατόπιν προσκλήσεως πήγε στην Αμερική. Ωρίστε λοιπόν . Εγινε δεσπότης και ησύχασε γιατί θα είχε κουρασθεί από τα παρακάλια.
    Τι ταπείνωση.! Τι αφοσίωση !

    Ας είναι καλά ο Ελπιδοκτόνος και το Πατριαρχείο.

    ReplyDelete
  3. ρε παιδιά μην ασχολείσθε με κυνηγούς. Αυτοί δεν εγιναν ιερείς για να υπηρετήσουν το θεό και τούς ανθρώπους. Ηθελαν να γίνουν δεσποτάδες . Αντε να τους χαιρόμαστε

    ReplyDelete