Search This Blog

Tuesday, May 18, 2021

Ο κ. Μανίκης προσπαθεί να μας τρελάνει.! Ως να μην κατάλαβε ότι είμαστε ήδη τρελοί….

 


Έχασες αβγά και καλάθια κ. Χρήστο αλλά επιμένεις.!

Δεν είναι ο γιαλός στραβός, εσύ αρμενίζεις στραβά…

Ξεκίνησες τις επιθέσεις σου κατά της «ομαδούλας» που διοικεί την Κοινότητα του Τορόντο, χαρακτιρίζοντάς την ως ανεπαρκή, αλλά μόλις στη χθεσινή έκδοση κατάλαβες και γράφεις ότι:

 «Επί πλέον αυτές τις Διοικήσεις, αν δεν μας αρέσουν μέσω των εκλογικών διαδικασιών τις καταψηφίζουμε και εκλέγουμε τα άτομα που εμπιστευόμαστε αφού αυτά προέρχονται από εμάς και υπηρετούν εμάς.»

Έπρεπε να περάσουν κάποιες εβδομάδες κ. …δημοκράτη Μανίκη, ώστε να καταλάβεις και να γράψεις τα παραπάνω; Θα ζητήσεις έστω και τώρα συγνώμη για τις παπαριές κατά του νόμιμα εκλεγμένου Δ. Συμβουλιου της Κοινότητάς μας;

Και λίγο παρακάτω, στο ίδιο άρθρο του, για να μπουρδουκλώσει λίγο τα πράματα, γράφει:

«Και σε τελική ανάλυση. Γιατί κάποιος απλός απόδημος, που το έφεραν οι καταστάσεις να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, να εμπιστεύεται περισσότερο τον συμπάροικο που ως λαϊκός εκλέγεται να διοικήσει εθελοντικά μια «Δημοκρατική Κοινότητα», από έναν κληρικό που έχει την ίδια καταγωγή, αλλά από κάποιο παρεμφερές πνευματικό μετερίζι αποφασίζει να τον υπηρετήσει μέσω του θεσμού της Εκκλησίας του Χριστού»;»

Γιατί τόσο μπέρδεμα των αναγνωστών σου κ. Μανίκη; Το ίδιο είναι ένα δημοκρατικά ε κ λ ε γ μ έ ν ο Συμβούλιο με έναν ερήμην του λαού διορισμένο, από τον - κάθε κουσουριάρη – επίσκοπο, κληρικό; Και κατά ποιο τρόπο θα υπηρετήσει τον πιστό μετανάστη και την εκκλησία, ο διορισμένος ιερέας, με αμοιβή 6.000 δολαρίων μηνιαίως; Συγκρίνεται η εθελοντική προσφορά των εκλεγμένων με τον παχυλό μισθό, συν τα όχι ευκαταφρόνητα τυχερά, του ιερέα; Τι αρλούμπες υποστηρίζεις ρε κ. εκδότα μας;

ΚΑΙ τώρα διαβάστε ό,σοι έχετε διάθεση όλο το άρθρο του κ. Μανίκη, ώστε να είστε ακόμα περισσότερο μέσα στα πράματα…

Τί είναι οι «Δημοκρατικές Κοινότητες;»

 

Σε αντίθεση με αυτόν τον κατ’ αυτούς απαρχαιωμένο και μεσαιωνικής προέλευσης θεσμό της «Εκκλησίας-Ιεροκρατίας», έχουν θεσπίσει τον απαστράπτοντα θεσμό «Δημοκρατική Κοινότητα» η οποία μάλιστα πρέπει τουλάχιστον στα χαρτιά να διοικείται, από τους αντιπροσώπους του λαού - αφέντη. Σε αυτήν την «Δημοκρατική Κοινότητα», πάντα θεωρητικά, πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, αφού έχουν θεσπιστεί Εσωτερικοί Κανονισμοί, εφαρμόζονται με θρησκευτική ευλάβεια οι δημοκρατικές διαδικασίες ακόμα και «στην τελευταία τους έκδοση τα  Robert's Rules of Orders» και ο λαός μέσω των Γενικών Συνελεύσεων και των Εξελεγκτικών τους Επιτροπών, που πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα, ελέγχει τις κατά καιρούς Διοικήσεις.

Επί πλέον αυτές τις Διοικήσεις, αν δεν μας αρέσουν μέσω των εκλογικών διαδικασιών τις καταψηφίζουμε και εκλέγουμε τα άτομα που εμπιστευόμαστε αφού αυτά προέρχονται από εμάς και υπηρετούν εμάς.

Οπωσδήποτε αυτή πρέπει να είναι η δομή των «Δημοκρατικών Κοινοτήτων» και τα άτομα που κατά καιρούς εθελοντικά επανδρώνουν (στελεχόνουν, νομίζουμε ότι,  ήθελε να πει ο κ. Μανίκης)  τα Δ.Σ. των «Δημοκρατικών Κοινοτήτων» προέρχονται από τον Λαό. ‘Ομως και οι Κληρικοί μας, ασχέτως βαθμού δεν προέρχονται από εμάς τον Λαό; Ή μήπως στον επί 20 και πλέον αιώνων θεσμό των κληρικών μας, των κληρικών μας όλων των βαθμίδων, δημιουργήθηκαν  κάστες, ή κάπου έγραφε ότι για να γίνει κάποιος κληρικός και κυρίως ανώτερος κληρικός, πρέπει να κατάγεται από πλούσια οικογένεια; Τουναντίον θα έλεγα ότι διαχρονικά σχεδόν όλοι οι κληρικοί μας, μηδέ των Πατριαρχών και των  Αρχιεπισκόπων εξαιρουμένων, προέχονται από αυτό που λέμε «λαϊκές οικογένειες.» 

«Και σε τελική ανάλυση. Γιατί κάποιος απλός απόδημος, που το έφεραν οι καταστάσεις να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, να εμπιστεύεται περισσότερο τον συμπάροικο που ως λαϊκός εκλέγεται να διοικήσει εθελοντικά μια «Δημοκρατική Κοινότητα», από έναν κληρικό που έχει την ίδια καταγωγή, αλλά από κάποιο παρεμφερές πνευματικό μετερίζι αποφασίζει να τον υπηρετήσει μέσω του θεσμού της Εκκλησίας του Χριστού»;»

 

4 comments:

  1. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου κ. αντίποδα. Ένας κληρικός πριν διοριστεί σε μια ενορία, μεσολαβεί η επέμβαση του Αγ. Πνεύματος, μέσω της οποίας χρίζεται ιερέας και ως εκ τούτο δεν επιβάλλεται άλλη εκλογή και τέτοια παραμύθια. Έχει το χάρισμα του Θεού το οποίο μεταφέρει υπό τύπο ντελίβερι, το Άγιο Πνεύμα στον χειροτονιτή του επίσκοπο και αυτός του το παραδίδει μέχρι να του το πάρει πίσω αν χρειαστεί. Συγνώμη που διαφωνώ και αν θέλεις το δημοσιεύεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. What Holy Spirit these clergymen like Sotirios don't believe in the same God we believe in. They believe in the God of blind control and the one who worships only $$$$.

      Delete
  2. Ai re xaze apo ki pera

    ReplyDelete
  3. Ο κ. Μανίκης θα συνεχίσει την προπαγάνδα του αύριο. Θα μας πει στη σελίδα 4 ότι:
    «Σε κάθε μικρό ή μεγάλο οργανισμό, σε κάθε μικρό ή μεγάλο σύλλογο ακόμα και σε κάθε κυβερνητική υπηρεσία λειτουργεί ο θεσμός της Εξελεγκτικής Επιτροπής.»
    Έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή οι ακόλουθοι οργανισμοί: Αρχιεπισκοπή Καναδά, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ (που θα ξοδέψουν 80 εκατομμύρια $ για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη), ΕΣΤΙΑ, Ορθόδοξη Φωνή, το Εθνικό Κογκρέσο και οποιαδήποτε από τις 170 ενορίες στον Καναδά; Εάν ναι, πού μπορούμε να βρούμε το πόρισμα τους;

    ReplyDelete