Search This Blog

Saturday, May 1, 2021

Συνεχίζουν τις αλητείες τους οι Αλητήριοι…


 Δεν πρόλαβα να …εμπεδώσω τη διαμαρτυρία του αναγνώστη μας, για τον αυστηρό χαρακτηρισμό του αρχιεπίσκοπου ως αλητήριου και νάσου ένα νέο μήνυμα από άλλον αναγνώστη ο οποίος προσπαθεί να βάλει στο χορό των αλητήριων έναν ακόμα κληρικό – γνωστό σε μας, βέβαια – ο οποίος, χρόνια τώρα, μεταχειρίζεται τις ίδιες μεθόδους για προσωπικό του όφελος.! (Χρησιμοποιούσε ακόμα και την φιλόπτωχο για να ωφεληθεί οικονομικά από το ταμείο του κράτους.!!)

Αυτός, λοιπόν, ο ίδιος «σεβάσμιος» ιερέας, χρησιμοποιούσε προχθές, Μ. Πέμπτη, το ίδιο κουταλάκι για να μεταλάβει χιλιάδες πιστούς, στην ενορία του Αϊ-Γιάννη. Και αυτό εν μέσω κορωνοϊού, ή μάλλον στο αποκορύφωμά του, ενώ με κυβερνητική εντολή παραμένουν ΟΛΑ κλειστά για μήνες τώρα, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, μεταξύ του πληθυσμού. Αν, λοιπόν, η χρήση της ίδιας λαβίδας σε χιλιάδες, ή έστω και εκατοντάδες, ανθρώπους, ΔΕΝ είναι αλητεία, τότε τι είναι αγαπητέ κύριε σχολιαστή, που θίχτηκες με τη χρήση της λέξης; Οι άνθρωποι – ΑΝ μπορείς να τους αποκαλέσεις έτσι – αυτοί, λοιπόν, είναι καθάρματα χειρίστου είδους που, όσο γερνάνε, ΔΕΝ σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός από τα χρήματα και μόνον. Μήπως να τους κατατάξουμε στους επικίνδυνους, ίσως, ώστε να φροντίσουμε για την απαλλαγή μας από την παρουσία τους;

3 comments:

  1. Τώρα λοιπόν αν βρεθεί ένας καλοθελητής και ειδοποιήσει πάλι το γραφείο υγείας της πόλης του Τορόντο ποιος θα φταίει; Λάθος του ιερέα η πιο πολύ των πιστών που δέχτηκαν να κοινωνήσουν με το ίδιο κουταλάκι; Ήμαρτον πάνε γυρεύοντας πάλι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φυσικά και είναι λάθος του ιερέα ο οποίος ΔΕΝ υπάκουσε στις εντολές του προϊσταμένου του αρχιεπίσκοπου ο οποίος τους έδωσε εντολή να μην κοινωνούν με το ίδιο κουταλάκι. Οι πιστοί πήγαν στην εκκλησία τους και έκαναν ό,τι τους είπε ο παπάς τους ο οποίος είχε υποχρέωση να γνωρίζει την απαγόρευση ΚΑΙ την γνώριζε.! Εκτός κι' αν λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του ΔΕΝ ξέρει τι κάνει και την ευθύνη έχει ο Σωτήριος που τον κρατάει στη θέση του με πιθανό κίνδυνο για πιστούς και μη... Όσο για την αμαρτία, -αν υπάρχει τέτοιο πραγμα - ανήκει σ' αυτόν που θα την καταχωρήσει ο Θεός.!!

      Delete
    2. Άκουσε Αντίποδα και σύ 3:49. Ο ιερέας δεν έκανε λάθος, ούτε έδειξε ανυπακοή προς τις εντολές του Μητροπολίτη όπως νομίζετε. Οι ιερείς του Μητροπολίτη στις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο «παίζουν» διαφορετικά το παιχνίδι με τους πιστούς, εν συγκρίσει με τους ιερείς των εκκλησιών που υπάγονται απευθείας στην Μητρόπολη. Σκέψου ότι οι μεν (του Μητροπολίτη) στην ΕΚΤ έχουν εντολή να παριστάνουν τους πιο παραδοσιακούς και ζηλωτές (όποτε τους δίδεται η ευκαιρία) ακριβώς για να προσελκύσουν αυτούς που ο προϊστάμενός τους βρίζει στα κηρύγματά του ως «ταλιμπάν». Αυτός ο πιστός «Ταλιμπάν» λοιπόν θέλει πράγματι την Θεία Κοινωνία από ένα κοινό κουταλάκι διότι αυτό είναι το σωστό. Όμως είναι μέλος της ΕΚΤ και βλέποντας τον ιερέα της Μητρόπολης να είναι με το μέρος του, υποσυνείδητα πάει με το μέρος του Μητροπολίτη, ξεχνώντας βλακωδώς ότι ο ας πούμε θρησκευτικός προϊστάμενος του ορθόδοξου δόγματος στον Καναδά είναι μέγας πονηρός οικουμενιστής, και συνεπώς εχθρός της ορθόδοξης του Χριστού πίστης. Έτσι κοροϊδεύει μερίδα των μελών οι οποίοι στρέφονται εναντίον της διοίκησης της ΕΚΤ. Σκέψου ότι σε όλες τις άλλες εκκλησίες του Καναδά τις δικές του, οι ιερείς κοινωνούν με ξεχωριστά κουταλάκια. Άρα, γιατί μόνο στις εκκλησίες της ΕΚΤ μπορεί να συμβαίνει (και να ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ) το αντίθετο; Η απάντηση πανεύκολη. Διότι ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ τον Μητροπολίτη. Διότι έτσι δημιουργείται ζήτημα με την επαρχιακή κυβέρνηση και την ζημία και ποινή την φορτώνεται η ΕΚΤ, ενώ αντιθέτως ο ιερέας του (οικουμενιστἠ) Μητροπολίτη βγαίνει καθαρός και με παράσημα ορθοδοξίας στην συνείδηση των πιστών. Βλέπω και ξαναβλέπω εκείνο το video με τον ιερέα (του οικουμενιστἠ προϊσταμένου του) που στο κήρυγμά του, υποκριτικά και με θεατρινισμό είχε φέτος αναφωνήσει ότι «η εκκλησία βρίσκεται σε διωγμό» και δεν ξέρω αν πρέπει να ξεραθώ στα γέλια από το ρεσιτάλ ηθοποιίας του ἠ να πλαντάξω στο κλάμα από την αφέλεια όσων πίστεψαν στην ειλικρίνεια της συγκεκριμένης φράσης του. Σκέψου ότι η εκκλησία, δήθεν, διώκεται (δηλ. από την κυβέρνηση), ενώ ο θρησκευτικός προϊστάμενος της εκκλησίας που διώκεται εξασφαλίζει ρουσφέτι (χρηματοδότηση για μητροπολιτικό μουσείο με ανομολόγητο αντάλλαγμα τον υποσυνείδητο επηρεασμό της ψήφου των πιστών στις επόμενες εκλογές –επαρχιακές και ομοσπονδιακές), από την ίδια επαρχιακή κυβέρνηση που (υποτίθεται) διώκει την εκκλησία. Και έχεις και εκείνον τον άθλιο σχολιαστή σου πριν μέρες που θεωρεί ότι είναι μαγκιά που κονόμησε τα χρήματα για το μουσείο εις υγείαν των Καναδών φορολογουμένων. Φαντάζομαι ότι αυτός με τις αρχές του καταφερτζή και της λ@μογι@ς θα μεγάλωσε τα παιδιά του ὠς υπεύθυνους πολίτες, ενώ επί χρόνια οι προϋπολογισμοί των κυβερνήσεων καταλήγουν ελλειμματικοί και το δημόσιο χρέος διογκώνεται.
      Κατάλαβες λοιπόν πως παίζεται το συγκεκριμένο ΔΙΠΛΟ παιχνίδι κυρ. Αντίποδα;;;;;;;;

      Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι η διοίκηση της ΕΚΤ πρέπει να αντιμετωπίσει με ΣΤΙΒΑΡΟ χέρι περιστατικά και συμπεριφορές που θα μπορούσαν να ζημιώσουν χρηματικά και την υπόληψη της Ελληνικής κοινότητας, και θα δώσουν τροφή και αφορμή στον ακατονόμαστο εκδότη, που πρακτορεύει ξένα και εχθρικά προς την ΕΚΤ, συμφέροντα, να δυσφημεί με επιτηδειότητα τους συμπατριώτες του στον Καναδά. Μακριά από τους πεμπτοφαλαγγίτες που φοράνε το ρούχο του πατριώτη και του ορθοδόξου πιστού.

      Delete